Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Świeżak potrzebuje pomocy ! :D

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Świeżak potrzebuje pomocy ! :D

Postprzez przemko14 » 10 Czerwiec 2012, o 22:06

Witam.
    Tak jak w temacie, jestem świeży w tych sprawach, więc proszę o wyrozumiałość i zrozumienie.
    Potrzebuję rozpiski treningów na... no właśnie, chcę aby mi urosły mięśnie przy czym chciałbym, żeby też rosła siła (mógłby ktoś dokładnie to sprecyzować na co to trening?). Przy czym mam taką siłowię dość domową, tzn. hantelki 2x 30kg, gryf prosty i łamany, ogciążenia do nich mam sporo, ławeczke mam taką samoróbę z drewna ale mogę z niej zrobić też ławke skośną, taki pseudo wyciąg też jest (wygląda tak: http://zapodaj.net/894364c79b92e.png.html , to po boku to są wiadra do których wrzucam obciążenie, mogę też go zmodyfikować tak: http://zapodaj.net/0a6245719f86e.png.html). Mam 17 lat, 188cm wzrostu, 80kg wagi. Z moją siłą jest słabo, podniosę się góra 2 razy, pompek jak zrobię 20 to jest dobrze (przy czym wątpie, żeby były prawidłowo wykonane). Pomyślałem sobie, że pora wziąć się za siebię ale chyba bez waszej pomocy nie dam rady.
    Sam też coś ułożyłem ale wątpie żeby to było dobrze:

Poniedzialek:
    klatka:
    -WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
    -WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ
    -ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ
    triceps:
    -PROSTOWANIE RAMION ZE SZTANGĄ
    -FRANCUSKIE WYCISKANIE W LEŻENIU
    -PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU W PŁASZCZYŹNE POZIOMEJ STOJĄC
    -POMPKI W PODPORZE TYŁEM

Środa:
    barki:
    -Wyciskanie sztangi sprzed głowy
    -Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia
    -Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami
    biceps:
    -UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM
    -UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA)
    -UGINANIE RAMIENIA ZE SZTANGIELKĄ W SIADZIE-W PODPORZE O KOLANO

Piątek:
    plecy:
    -PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE)
    -PODCIĄGANIE KOŃCA SZTANGI W OPADZIE
    -MARTWY CIĄG
    nogi:
    -PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH
    -UGINANIE NÓG W LEŻENIU NA BRZUCHU
    -WSPIECIA NA PALCE W STANIU

Prosiłbym też o wskazanie mi ile ma byc serii i powtórzeń.

Bardzo proszę o pomoc, niechciałbym narobić żadnych głupot.
    Pozdrawiam :D
    przemko14
    Starszy szeregowy

Pochwały: 1

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez szocikk1 » 10 Czerwiec 2012, o 22:15

wiesz moim zdaniem jak jesteś początkujący to lepszy byłby trening FBW, na początku masz najlepsze efekty, ale to moje zdanie i nie narzucam go :)
    „Aby mieć ładną, muskularną sylwetkę i dużą siłę oraz zachować zdrowie, trzeba systematycznie przez wiele lat ciężko pracować ciężarami oraz unikać sterydów, bo one dają tylko tymczasowe efekty" Reg Park
    Awatar użytkownika
    szocikk1
    Starszy sierżant

Miejscowość: Polska
    Pochwały: 5
    Miasto: Jasło
    Data urodzenia: 07 04 1993

Postprzez TomaszM » 11 Czerwiec 2012, o 09:13

FBW dobry na pierwsze 2-3tyg. zabawy z siłownią.
    Potem lepszy będzie split dzielony na 4 jednostki treningowe.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Postprzez Pronutrition » 11 Czerwiec 2012, o 10:28

Tutaj zgadzam się, na początek przygody z siłownią bardzo dobry byłby trening FBW. Powiedzmy przez dwa tygodnie i wtedy zobaczysz jak będziesz się czuł. Efekty powinny być bardzo zadowalające, tylko musisz być cierpliwy oraz konsekwentny.
    Pronutrition
    Plutonowy

Pochwały: 2

Re: Świeżak potrzebuje pomocy ! :D

Postprzez valdunn » 13 Grudzień 2021, o 00:39

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość