Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na masę do oceny

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta na masę do oceny

Postprzez TomaszM » 14 Czerwiec 2012, o 00:23

tak chodziło mi w planie gdzie masz trening a nie o twój trening :)

Na pewno byłoby lepiej gdybym zjadł rybę z ryżem ale nie zdążę, potrzebuje coś na szybko mój twaróg z owsiankami jest wymieszany z mlekiem i wchodzi jak zupa będę wdzięczny za pomoc i dodatkowe opinie o diecie

np. owsiane + siemie lanine + odżywka białkowa --> mix i cąłość zalewasz wodą w szejkerze w pracy i zjadasz.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Dieta na masę do oceny

Postprzez cristiano_kg » 14 Czerwiec 2012, o 10:59

ok to odbra napisze to poswojemu tak jak potrafie więc tak w DT wstaje o godz 9:00 pije storma na czczo potem za 30 min na sniadanie jem jakies z 4 gotowane jajka + jakis owoc potem o godzinie 10:00 jem posiłek przed treningowy na godzine przed siłką chodze na 11:00 dzisiaj np zjadłem makaron i dwa filety z ryby i popijam odżywką białkowo węglowodanową po treningu gdzies o 12:30 ryż piers z kurczaka o gdzinie 16:00 jakies brokuły + ziemniaki smazone oliwa z oliwek przed spaniem owoc i odzywka białkowa i to wszystko w DNT staram sie jesc tez dobrze ale ze względu na prace jem sniadanie o godz 6:00 rano potem o 8:00 lub 9:00 nasepny posiłek 12:30 i 0 16 :00 tak to wygląda :Mrugać:
    Awatar użytkownika
    cristiano_kg
    Starszy kapral

Miasto: grabownica
    Data urodzenia: 10 11 1990

Dieta na masę do oceny

Postprzez cristiano_kg » 14 Czerwiec 2012, o 11:11

prosze was bardzo pomózcie mi jezeli mozecie ułozeniu dobre jedzenia dawniej trenowałem muay thai ale ze względu na głupi naług strasznie spadłem z wagi do 63 kg a dawniej wazyłem 115 kg chciałbym wazyc tak z 97 kg i wrócic na treningi trener powiedział ze jezeli nie przytyje nie moge dalej trenowac bo poprostu sie bał ze moge jeszcze spasc z wagi i popadne w jaką anoreksje czy inne gówno zalezy mi na powrocie na treningi i dlatego wziołem sie za siłownie jedyną nadzieje pogładam w was chłopaki pomożecie ? będe bardzo i to bardzo wdzięczny naprawde pozdraiwma :)
    Awatar użytkownika
    cristiano_kg
    Starszy kapral

Dieta na masę do oceny

Postprzez mr.szymi » 14 Czerwiec 2012, o 12:35

Cristiano fachowcem nie jestem ale sądzę że masz za mało węgli i być może tłuszczy. Nie wiem ile ważysz ale skoro mówisz że jesteś chudy i nie możesz przytyć to może powinieneś podnieść węgle do 400g a tłuszcze trzymać na poziomie 1g/kg masy ciała, najlepiej dodawać łyżkę oliwy z oliwek do posiłków. Ostatnio spotkałem wiele opinii żeby węgle trzymać na poziomie 7g/kg, ja zawsze sądziłem że 4-5g jest ok ale może dla ektomorfika 7g jest lepsze :)
    mr.szymi
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 28 09 1988

Dieta na masę do oceny

Postprzez TomaszM » 14 Czerwiec 2012, o 16:31

wyszło szydło z worka - opisywałeś wczesnie że inaczej wygląda dieta ^_^

rano nie storm, ale kreatyna sama
    śniadanie zaraz po stormie, czyli pare min. po wstaniu ... np. jajka + owsianka + owoc
    jak śniadanie miałeś na 9.00 to na siłke idź 10.30
    po siłowni np. gainer.
    przychodzisz z siłowni to od razu kasza, kurczak, warzywa
    potem ryż brązowy, kurczak, warzywa oliwa
    potem ryż brązowy, kurczak, warzywa oliwa
    przed snem tłusta zdrowa rybka albo twaróg + wa\rzywa i oliwa
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Dieta na masę do oceny

Postprzez cristiano_kg » 14 Czerwiec 2012, o 17:10

Panowie dzięki bardzo słuchajcie dzisiaj kupiłem gainera sypie go dwie w miare takie lekko kopiate miarki i rozpuszczam z wodą około 350 ml wystarczy ? a o jaką kreatyne chodzi ? mam tylko storm i shock . ale siłownia jest otwarta dopiero od 11 godziny czyli wsawac pózniej czy jak ? a może byc ryż biały bo mam dużo na stanie i co ja z nim teraz zrobie? pozdrawiam a z wazyw to mogą być brokuły?
    Awatar użytkownika
    cristiano_kg
    Starszy kapral

Dieta na masę do oceny

Postprzez mr.szymi » 14 Czerwiec 2012, o 18:50

Cristiano Twoja porcja gainera zależy od składu, po treningu proponuje wypić taką ilość żeby zawierała ok 80g węgli a wodę dobierz według smaku, żeby nie był gęsty budyń tylko przyjemne do wypicia, 350ml pewnie jest okej :) skoro trening możesz robić o 11 to wtedy posiłek przed-treningowy o 10.00 lub 9.30, więc możesz wstawać o 9.00 łyknąć suple i 30min później śniadanko albo wstać jeszcze wcześniej i zjeść przed treningiem 2 posiłki, też będzie dobrze,to zależy od Twojego planu dnia :Kciuk w góre: Co do ryżu to sądzę że w Twoim przypadku może być biały, ja jestem endomorfikiem, łatwo łapię tłuszcz więc jem głównie brązowy. Mogą być brokuły do zestawu, jeśli lubisz to chyba nie ma przeszkód, ja zawsze kupuję mieszankę warzywną bo mi smakuję, ważne też żeby było smacznie, wtedy dieta się nie nudzi i nie ma obrzydzenia i niechęci do posiłków :D
    mr.szymi
    Starszy szeregowy

Dieta na masę do oceny

Postprzez cristiano_kg » 14 Czerwiec 2012, o 19:47

ok dziękuje bardzo za info nawet nie wiesz jak pomagasz kurde mam nadzieje ze uda mi sie zbudowac to co chce i wrócic na treningi :) jezeli chcesz moge ci podac link tego gainera (nie robie REKLAM produktu ) i lukniesz jaki mniej więcej skład jest jak czytałem to cos w miare nawet :) pozdrawiam http://www.bodyactive-online.co.uk/Shop ... WtGain.asp cos takiego sorki ze w wersji angielskiej ;-)
    Awatar użytkownika
    cristiano_kg
    Starszy kapral

Dieta na masę do oceny

Postprzez mr.szymi » 14 Czerwiec 2012, o 20:04

Przyznam cristiano że nie znam tego gainera, składem jest zbliżony bardziej do bulka. Ja bym proponował bezpośrednio po treningu wypić porcję 150g tej odżywki a godzinkę później np. tuńczyka z kasza, cebulą i ogórkiem kiszonym z dodatkiem oliwy z oliwek. Stosuje ten przepis od kilku dni i jest w miarę smacznie a co najważniejsze posiłek ma chyba idealne wartości odżywcze :D
    mr.szymi
    Starszy szeregowy

Dieta na masę do oceny

Postprzez cristiano_kg » 14 Czerwiec 2012, o 21:30

sorki bo tam nie wyraznie napisałes BULKA :D muwisz ze odrazu po treningu gainer to jakas 1 miarka czy dwie? tak na oko ....... nie posiadam tunczyka ale ma filet z ryby smazony na oliwie z oliwek ;-) myśle ze sie nada ;-) łatwo łapiesz mase mięsniowa bo umnie bardzo trudno z tym :Kciuk w dół: pozdr :D
    Awatar użytkownika
    cristiano_kg
    Starszy kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość