Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • wczesne śniadanie...

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

wczesne śniadanie...

Postprzez adafit » 2 Lipiec 2012, o 11:54

Cześć. jestem tutaj nowa więc proszę o wyrozumiałość.
    Fitnesem zajmuję się już ponad 10 lat, ale od roku zgłębiam tajniki trningu kulturystycznego, dlatego mam do Was pytanie z zakresu diety:
    Aktualnie mój trening składa się z ćwiczeń siłowych, typowo kulturystyczny, co drugi dzień zakończony aerobami. Chciałabym zachować swoją masę, ale zależy mi na redukcji tkantki tłuszczowej.
    Mój problem polega na tym, że na trening chodzę, wcześnie rano tj 7:00. I nie za bardzo wiem, co mogłabym zjeść przed treningiem, coś co da mi energie do ćwiczeń i nie obciąży żołądka, oraz o której najpóźniej mogłabym zjeść.

Bardzo proszę o propozycję wczesnych śniadań :)
    Pozdrawiam.
    adafit
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

wczesne śniadanie...

Postprzez TomaszM » 2 Lipiec 2012, o 12:03

coś co da mi energie do ćwiczeń i nie obciąży żołądka

to raz, natomiast najważniejsza kwestia jest taka by zabezpieczyć się przed spalaniem tkanki mięsniowej, bo bez odpowiedniego "paliwa" organizm z chęcią będzie pozbywał się Twoich mięśni - one są dla organizmu w przypadku braku energii zawsze niepotrzebnym nadmiarem.

Powiedz w pierwszej kolejności o której najwcześniej wstajesz :)

Chciałabym zachować swoją masę, ale zależy mi na redukcji tkantki tłuszczowej.

żaden większy kłopot - musisz mieć tylko odpowiednio zbilansowaną dietę i tyczy się to całości a nie tylko śniadania - mam nadzieję, że o tym wiesz :)
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

wczesne śniadanie...

Postprzez adafit » 2 Lipiec 2012, o 22:46

Na samym początku chciałabym podziękować, za odpowiedz na mój post.

Zdaję sobię sprawę z tego, że trening na czczo spala mięśnie, a nie tkankę tłuszczową.

Zazwyczaj wstaję o 6:30, a o pare minut po 7 jestem już na siłwoni.
    Wydaje mi się, że jogurt lub banan nie jest wystarczającym pierwszym posiłkiem, ale nie chcę też iść na siłwonię "najedzona".

Czy odżywka typu "CARBO" jest dobrym pomysłem na "śniadanie"? a dopiero po treningu porządne śniadanie?
    adafit
    Szeregowy

wczesne śniadanie...

Postprzez pepe » 3 Lipiec 2012, o 00:16

Zamiast carbo już zjeść coś porządniejszego, uwierz mi :)
    Nic nie zastąpi jedzenia.
    Awatar użytkownika
    pepe
    Starszy sierżant

Pochwały: 11

Re: wczesne śniadanie...

Postprzez TomaszM » 3 Lipiec 2012, o 00:41

pepe napisał:Nic nie zastąpi jedzenia.

Wiadomo, natomiast organizm nie zdąży przetrawić pokarmu w ciągu kilkunastu minut.

Zazwyczaj wstaję o 6:30, a o pare minut po 7 jestem już na siłwoni.

Jeśli masz możliwość to wstań 30' wcześniej lub 30' później zawitaj na siłownię.
    Zdążysz wtedy zjeść trochę płatków owsianych z rodzynkami i bananem.

Jeśli nie masz takiej możliwość, co faktycznie utrudnia sprawę to rano banan, dosłownie garść płatków z mlekiem + porcja vitargo.

Musisz kombinować - na pewno nie jest to łatwa sytuacja i najprościej jest zrobić trening później.
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

wczesne śniadanie...

Postprzez adafit » 3 Lipiec 2012, o 09:46

hej !! Dzięki za małą podpowiedż!! Faktycznie.. najprościej będzie opóżnić trening chociżby o te 30min.. będę "eksperymentować" z tymi platkami itd :P ale błędem nie będzie , jak dołącze do tego odżywke typu "Carbo"???a może pić ją tylko wtedy , jak już faktycznie " nie zdążę" zjeść tego 1szego sniadania??!!!jeszcze raz podkreślę,ze nie chodzi mi o budownaie nie wiadomo jakiej masy, tylko "utrzymanie" tej co mam .. a jakbym mogła zgubić co nie co "tłuszczyku :Yohoo: to raczej bym sie nie obraziła!!!
    Czytałam wiele artykułów o odżywianiu itd..a im wiecej tego czytam tym większy, zdaje mi się mam mętlik w glowie..kwestia śniadań przed treningiem jest już dla mnie jasna..ale co zjeść "po"???!! jajka?? znowu platki?? ser biały?? nie chciałabym przesadzić z kalorycznością... pytania sie mnożą, a za tym watpliwości.. proszę jeszcze raz o radę!!! Dziekuję!! :)
    adafit
    Szeregowy

wczesne śniadanie...

Postprzez TomaszM » 3 Lipiec 2012, o 11:58

a jakbym mogła zgubić co nie co "tłuszczyku to raczej bym sie nie obraziła!!!

to już zależy od Twojego ogólnego bilansu kalorycznego oraz min. rozłożenia makroskładników.

le błędem nie będzie , jak dołącze do tego odżywke typu "Carbo"???

Odżywka typu carbo są to cukry proste, bardzo szybko przyswajalne, napewno w jakimś stopniu zabezpieczysz się ale carbo bym nie polecał, bo ty potrzebujesz tutaj energii na dłuższy czas (stąd właśnie lepszya byłaby opcja z vitargo!)

ale co zjeść "po"???!! jajka?? znowu platki?? ser biały?? nie chciałabym przesadzić z kalorycznością... pytania sie mnożą, a za tym watpliwości.. proszę jeszcze raz o radę!!! Dziekuję!!

Po treningu np. kasze jęczmienną z indykiem/kurczakiem i porcją warzyw.
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

wczesne śniadanie...

Postprzez adafit » 3 Lipiec 2012, o 22:45

Dziękuję za wszystkie rady i sugestie, bardzo mi one pomogły i rozwiały pewne wątpliowści :)
    ps.a jak by mi nie szło :P to już wiem gdzie mogę szukać pomocy, i chyba już na pewno zostane kolejna klientką profi-dieta!!!wiec póki co nie żeganam sie..ale pozdrawiam!!! :]
    adafit
    Szeregowy

Re: wczesne śniadanie...

Postprzez valdunn » 19 Marzec 2021, o 02:42

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość