Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
slim shady napisał:jestem ciekaw jak wygląda Twoja dieta, powietrzem się żywisz ??
Kwachu napisał:slim shady - zagladni do fachowej literatury to znajdziesz róznice miedzy białkiem roslinnym a zwierzęcym.
Ja tego nie będe pisał na forum bo nie ma to zadnego sensu, nikt tego nie czyta
Kwachu napisał:Pisałem juz na ten temat, Białko roslinne jest bardzo Cięzko przyswajalne.
Lord napisał:no ale załóżmy że jak mam teraz 2-2.5g zwierzęcego w diecie a jak policzę z roślinnym to wyjdzie z 4-5g na KMC
pera napisał:9 punkt żeby spożywać przetworzone produkty (jeśli jest to konieczne, np gainer) tylko w posiłkach około treningowych.
pera napisał:Ja do zapotrzebowania białka roślinnego nie wliczam, uważam, że nie ma to sensu, nie wiem czemu ale tak jakoś się mi przyjęło
Kwachu napisał:slim shady - Kto to jest Kowal? Jakis nowy guru w kulturystyce czy odzywianiu? Jeśli skomponujesz cała pule aminokwasów z warzyw to nigdy nie bedzie ich mozna porównac do bialak zwierzęcego.
Kwachu napisał:Twoje miesnie sa pod względem budowy podobne bardziej do białka zwierzęcego czy roslinnego?
Kwachu napisał:KowalX - mówie ogólnie o kazdym produkcie zawierajacym białko roslinne
Pisałes żeby wliczać zwierzece.
Chodzi mi o profil aminokwasowy, podobieństwo maeriałów genetycznych.
Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość