Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD
d-k88 napisał:TomaszM napisał:przez co w niewielkim stopniu cukry te mogą spowodować trudności w gubieniu tkanki tłuszczowej
bzdura kompletna,
ponadto sprawdź sobie ile w dobrym koncentracie masz węglowodanów na porcje
Nie jest to bzdura, być może niezbyt zrozumiale to przedstawiłem. Wiem, że w porcji koncentratu jest tylko ok 2-3g węgli i ok 1-2g tłuszczu (w zależności od jakości produktu), mimo to jest ich proporcjonalnie więcej niz w izolacie (co jednak też jest uzależnione od jakości produktu, zdarza się, że niektóre izolaty mają więcej i węgli i tłuszczu od koncentratów, ale przyjmuję że interesują nas odżywki na jakościowo tym samym poziomie). Dla osoby z przeważającym typem sylwetki ekto czy mezo nie będzie to robiło różnicy i nie trzeba się martwić o takie minimalne wartości, ale jeśli ktoś jest typowym endo który jak to się mówi, że "może pić wodę i przybierać na wadze", a chce mieć rzeźbę naprawdę na bardzo wysokim poziomie to musi bardzo ograniczać węgle nawet do 100g na dzień (dane z nutrition tips, można znaleźć na you tube), a wiadomo, że chcąc być bardzo dużym, na jednej porcji białka dziennie się nie kończy. Też mi się to wydawało śmieszne, można do tego podchodzić sceptycznie, ale dla endo kulturystów którzy co do grama wyliczają dostarczane składniki odżywcze i jako priorytet ustalają sobie porządną rzeźbę to ta różnica kilku gram zapewne jest brana pod uwagę. Po prostu chciałem przedstawić różnice między wpc a wpi o których słyszałem i czytałem
FuzeR napisał:Czyli brać WPC - koncentrat... A teraz z czym to mieszać to raczej jest na opakowaniu ale widziałem, że niektórzy dodają zmielone płatki owsiane aby zapewnić więcej węglowodanów Dodam, że jestem Ektomorfikiem jeśli to ma jakieś znaczenie
Co do temu płatków do odzywki - to wychodzi z tego zwykła "papa" która klei się do zębów i nie idzie tego połknąć bo formują się coś na wzór kulki, nie wiem jak wy to jecie
czy głupie teksty typubzdura kompletna
gratuluje Ci Twojej ogromnej wiedzy i ogromnego doświadczenia..
nie wiesz to się nie wypowiadaj bo pleciesz bzdury.
Co gorsza wszelkie sztywne wyliczniki są tak głupie i śmieszne, że wstyd je polecać
, nie wspominając o co niektórych postach do innych forumowiczów, pisanych w podobnym tonie, to tylko zniechęca do korzystania z forum i wypowiadania się na jakikolwiek temat otrzymując odpowiedzi okraszone tyloma głupimi docinkami, co świadczy bardziej o dziecinności niż profesjonalizmie który powinien Cię cechować nie tylko w kwestii tematu diety.oczywiście zapewne masz większą praktykę, więc co ja tam moge o tym wiedzieć
d-k88 napisał:pisałem to w odniesieniu do endomorfików, kolega jest ekto więc w niczym to nie przeszkadza, że zmiesza z mlekiem, nawet będzie korzystne, głównie właśnie dzięki kazeinie czy witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach, w przypadku ekto nie ma co się martwić o tłuszcz z mleka, chłopak nie jest na redukcji
a co do białka z płatkami to mówiłem że nie posmakowało mi, ohyda :p
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość