Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING - Szybkie pytania

Postprzez alexersko » 7 Lipiec 2012, o 10:36

eh pomocy
    alexersko
    Kapral

Pochwały: 1
    Miasto: Radomsko
    Data urodzenia: 11 02 1987

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 7 Lipiec 2012, o 10:44

Ja jem pierś z kurczaka i przed i po... ja chcesz to po sobie zjedz tuńczyka z wody po treningu i też będzie, lub nawet przed treningiem...

Co żeś się tak uparł na to czerwone mięso... wszyscy tego unikają...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Twardyrpg » 9 Lipiec 2012, o 20:35

Witam mam maly problem z miesniami klatki piersiowej. Mianowicie chcialbym, aby klatka rozrastała sie w szerz, a nie, że tak powiem do przodu. Jestem ogolnie osobą szczupłą i wydaje mi sie ze moja klatka nie rosnie tak jak powinna, a tendencji do tluszczu nie mam. Widok mojej klatki jest jednak nieco "cyckowaty". Moj trening to dość standardowo:
    4xhantle skos,
    3x sztanga plasko
    3x wyciskanie na maszynie wąsko
    4x rozpiętki

Dodam, ze cwicze ciezkimi ciezarami czyli standardowy trening na mase.
    Twardyrpg
    Szeregowy

Postprzez d-k88 » 16 Lipiec 2012, o 15:26

Arnold bardzo polecał rozpiętki, które masz w swoim planie treningowym, z tym, że polecał 5 serii po 10 powtórzeń tego ćwiczenia. Co do prawidłowego wykonania to "połóż się na ławeczce płasko na plecach, nogi unieś i zablokuj zgięte. Dzięki temu w czasie ćwiczenia nie będą pracować mięśnie brzucha. zacznij od uniesienia dwóch ciężarków nad głowę w wyprostowanych rękach. następnie ugnij nieco stawy łokciowe, tak aby sam staw nie był nadwyrężany i opuść ciężarki na boki jak najniżej, niemal dotknij nimi podłogi, jednocześnie weź maksymalnie głęboki wdech, potem powoli unieś ręce wydychając powietrze i napinając mięśnie klatki. ruch do góry kontynuuj, aż ciężarki znajdą się w odległości 25cm od siebie, na końcu mocno napnij mięśnie piersiowe i silnie wypchnij ciężar do góry. wielu kulturystów źle wykonuje to ćwiczenie trzymając ciężarki zbyt blisko klatki przez co ćwiczenie to bardziej przypomina wyciskanie. Podnoszenie ma przypominać obejmowanie drzewa, należy się skupić na odczuwaniu jak nasze mięśnie się rozciągają" Wg Arniego właśnie to ćwiczenie bardzo wpłynęło na szerokość i obszerność jego klatki piersiowej.
    Poza tym wyciskanie sztangielek też będzie dobrym ćwiczeniem bo mięśnie bardziej się rozciągają niż przy tradycyjnym wyciskaniu sztangi.
    d-k88
    Starszy szeregowy

Pochwały: 2
    Miasto: Wrocław

Postprzez Kwachu » 16 Lipiec 2012, o 19:55

Twardyrpg - wycisk gilotynowy plus pompki na poręczach Girnody
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Twardyrpg » 19 Lipiec 2012, o 08:18

Rozumiem aby w tym cwiczeniu pracowaly miesnie klatki, pochylić sie trzeba jak najbardziej do przodu ?
    Twardyrpg
    Szeregowy

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez alexersko » 19 Lipiec 2012, o 13:27

playandwin24 napisał:Ja jem pierś z kurczaka i przed i po... ja chcesz to po sobie zjedz tuńczyka z wody po treningu i też będzie, lub nawet przed treningiem...

Co żeś się tak uparł na to czerwone mięso... wszyscy tego unikają...

no nie wiem czy wszyscy przeciez hartkorowy koksu wcina te swoje stejki poza tym to zrodlo kreatyny eh dalej nie wiem jak to jest
    alexersko
    Kapral

Postprzez alexersko » 19 Lipiec 2012, o 13:36

inne moje pytanie...caly czas robie podzial na nogi i gorna czesc ciala czyli moj program to gora-dol-wolne -gora-dol-wolne-wolne ale gorna czesc ciala jest dosc rozbudowana tric,bic,plecy,klata,barki,kaptury ....chcialbym jakos jeszcze inaczej to podzielic bo teraz robie 2 cwiczenia na kazda z tych partii po 4 serie 10 powtorzen kazda ....slyszalem o podziale klata-tric plecy-bic,barki-nogi slyszalem o tym duzo dobrego jak i zlego kazdy gada inaczej w sumie zastanawiam sie jakby to bylo bo wychodzi tak ze kazda partie robi sie tylko raz w tyugodniu to nie za malo troche ?moze znacie jakis sensowniejszy split ,,,,nie robie FBW bo mam troche za ciezka prace i jestem zbyt zrabany po niej zeby zawsze cale cialo machac prosze o pomoc jakas :Walić głową w mur:
    alexersko
    Kapral

Postprzez playandwin24 » 19 Lipiec 2012, o 14:24

Ja Ci Przyjacielu proponuje zrobić 4-dniowy trening, efekty będą dobre...

Barki + tricepsy + brzuch
    Plecy + kaptury
    Wolne
    Klatka + bicepsy+ brzuch
    Nogi

Jeśli 3-dniowy ta ja polecam:

Plecy + barki
    Wolne
    Klatka + ramiona
    Wolne
    Nogi

Dni bez treningu brzuch 2 x w tygodniu...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez alexersko » 20 Lipiec 2012, o 21:21

aha czyli faktycznie kazda partia to raz na tydzien ...ale pewnie ze 3 cwiczenia ze 3 -4 serie co ?
    alexersko
    Kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość