Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • początkujacy potrzebuje pomocy :D

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

początkujacy potrzebuje pomocy :D

Postprzez kiuton » 21 Lipiec 2012, o 14:30

Cześć wszystkim :D

Pisze bo potrzebuje pomocy a raczej może porad od ludzi którzy się znają i maja doświadczenie w tym.
    Chciał bym coś się podbudować a dokładnie to jakoś tak dobrze :D efekty nie muszą być szybkie .Jestem całkowitym początkującym ,wiadomo lepiej abym kupił sobie karnet i na siłownie poszedł tam bym na pewno robił wszystko dobrze .
    Ale chce sobie w domu ćwiczyć ,patrzyłem na rożne sprzęty na allegro ale są dosyć drogie hah ,znalazłem taki zestaw i chciałem się zapytać czy opłaca się go kupić ? może jakoś obciążenia nie są rewelacyjnie duże ale na dobry początek chyba by starczyło ,oczywiście po jakimś tam czasie mogę dokupić kolejne ale na razie finansowo nie stać mnie na tak duże :D chodzi mi o ten zestaw
    http://allegro.pl/zestaw-premium-51kg-obciazenie-gryfy-hantle-hit-vi-i2480171201.html prócz tego myślałem tez o drążku na ścianę , czy opłaca się wgl takie coś kupować ? czy lepiej żebym dał sobie spokój ? Czytałem już o diecie na tym forum i już coś się tam orientuje co do diety .Oczywiście tam po jakimś czasie ćwiczeń zapisał bym się na siłownie ale początek chce w domu :D
    Jeśli polecilibyście kupić mi ten zestaw to czy macie jakieś pomysły na plan ćwiczeń ? Czytałem ze 3 razy w tygodniu na dobry początek po 3 serie ,ale konkretnie to jakimi ćwiczeniami mógł bym się zając w danym dniu ? Dla pomocy dodam ze mam 17 lat i 73 kg wagi ,to trochę mało jak na 186/9 cm wzrostu (dokładnie to nie wiem ,dawno się mierzyłem) ;p
    Czy mogę liczyć na jakąś pomoc w odpowiedziach ? czy mam się udać do jakiegoś konkretnego działu ?
    Z góry dziękuje za odpowiedź
    Pozdrawiam Marek
    Awatar użytkownika
    kiuton
    Starszy kapral

Miejscowość: Tarnów
    Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 08 07 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 21 Lipiec 2012, o 14:51

Hm...

Masz drążek i sztangę i hantelki.... czego chcieć więcej?????? :D

Tylko ciekawe ile ten sprzęt wytrzyma, ale mniejsza z tym ;)

Tak, dieta to podstawa...

Trening ogólnorozwojowy na początek...

Przysiady ze sztangą lub z hantelką jak wolisz bo do tej sztangi jakiś solidny stojak by się przydał...
    Podciąganie na drążku
    Wyciskanie sztangi na płaskiej ławce, tutaj też stojak by się przydał, jakiś solidny....
    Wyciskanie sztangi zza karku siedząc
    Uginanie ze sztanga stojąc
    Francuskie wyciskanie hantelki zza głowy
    Unoszenie nóg na ławce płaskiej

Autor postu otrzymał pochwałę
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez kiuton » 21 Lipiec 2012, o 15:08

no właśnie o to mi chodziło ,tez nie wiem ile to jest coś warte heh,poza tym czy przesyłka może być tak tania ? gdzie indziej kosztuje po 50 zl ,ale mniejsza z tym.

ok o to właśnie mi chodziło ,dziękuję :) stojak ok to też się porozglądam ,a jeszcze pytanko w jakich ilościach mam to robić ,i czy takie cwiczenia za każdym razem na razie ? np w po,srode ,piątek ?na forum czytałem ,był taki temat ze na poczatek od 16-10 i z kazda serią mniej ? czy coś pomieszałem ? i czy ćwiczenia ze sztangą i hantlami to z max obciążeniem ? czy to mam dostosować do siebie (ile rady dam podnieść ?)
    Awatar użytkownika
    kiuton
    Starszy kapral

Postprzez playandwin24 » 21 Lipiec 2012, o 15:12

No na początek spokojnie i delikatnie, tak, może być 16-10 powtórzeń, naucz się prawidłowej techniki :)

Co serię dokładaj ciężar a zmieszaj ilość powtórzeń np 16,12,10 i cięższy ciężar...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez kiuton » 21 Lipiec 2012, o 15:16

ok ok rozumiem a jeszcze chyba na razie ostatnie pytanko ,miedzy ćwiczeniami ma być jakaś przerwa (chodzi mi o minute czy mnie) czy odrazy do kolejnego ćwiczenia .Oraz tak samo przerwa miedzy seriami.A i czy jak wykonuje cwiczenia to ma byc to wykonywanie ćwiczenie po ćwiczeniu aż do ostatniego i następna seria czy jedno ćwiczenie (3 serie od razu) kolejne ćwiczenie (3 serie) i tak do ostatniego ?
    Awatar użytkownika
    kiuton
    Starszy kapral

Postprzez playandwin24 » 21 Lipiec 2012, o 15:25

Hm...

Są to ćwiczenia wielostawowe, ciężkie, potrzebna koncentracja i skupienie...

Odpoczywaj minutę, jeśli to byłoby mało to odpocznij dłużej, między seriami...

A między ćwiczeniami 2 min...

Ja robię 3 serię i idę do następnego ćwiczenia...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez kiuton » 21 Lipiec 2012, o 15:29

ok to chyba wszystko jak na razie ,jak coś będę pisał hehe :)

dziękuję za pomoc :)
    Awatar użytkownika
    kiuton
    Starszy kapral

Postprzez playandwin24 » 21 Lipiec 2012, o 15:36

Proszę :) Po miesiącu zmiana treningu...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez kiuton » 21 Lipiec 2012, o 15:47

ok to jak coś będę pisał na jaki się przestawić :)a Francuskie wyciskanie hantelki zza głowy ma byc jednorącz czy oburącz bo znalazłem takie dwa sposoby w internecie
    Awatar użytkownika
    kiuton
    Starszy kapral

Postprzez playandwin24 » 21 Lipiec 2012, o 16:07

Jedna hantelka i dwie rączki ją trzymają i wyciskają... czyli oburącz...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość