Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • czy nie za często

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

czy nie za często

Postprzez mkkzk » 30 Lipiec 2012, o 17:47

Witam, obiło mi się o uszy słowo ''split'' co to jest na czym to polega nie chce opowiadac pierdół ale czy to nie jest coś takiego jak

Poniedziałek - Klata Plecy

Wtorek - Biceps Triceps

Środa - Bary Nogi

Czwartek WOLNE
    Piątek WOLNE

Sobota - Klata Plecy

Niedziela - Biceps Triceps

Poniedzialek - Bary Nogi

Wtorek - Wolne
    Środa- Wolne

Czwartek - Klata Plecy

...... itd. nie za często ? czy taki plan bedzie wporzadku? Aktualnie jestem na redukcji bo troszke sie zalałem.
    Wszystkie partie ciała to super serie, prosze o pomoc pozdrawiam.
    mkkzk
    Starszy kapral

Miasto: Jastrzębie Zdrój
    Data urodzenia: 0- 0-1987

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

czy nie za często

Postprzez playandwin24 » 30 Lipiec 2012, o 17:53

Rozdziel Barki i Nogi...

Dieta na redukcji jest najważniejsza nie trening...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

czy nie za często

Postprzez mkkzk » 30 Lipiec 2012, o 18:00

wtedy wyjdzie plan 6-dniowy,ok zgadzam sie ze dieta to 70% sukcesu ale nie odpowiedziałes mi przyjacielu co z tym planem :( , co mozesz zasugerowac mi w diecie czego unikac a co moge jesc
    mkkzk
    Starszy kapral

czy nie za często

Postprzez playandwin24 » 30 Lipiec 2012, o 18:05

Co z planem rozdziel Barki i Nogi, nie rób ich na jednym treningu.....

Ćwiczenia na wyciągach i ćwiczenia izolowane ich przewaga powinna być....

Dieta.... wszystko na tym Forum o niej pisze :D
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

czy nie za często

Postprzez mkkzk » 30 Lipiec 2012, o 18:11

łoh czeka mnie ciężka praca plan 6 dniowy z duzą intensywnością aktualna waga 108kg łapa 47cm wycisk 165,5kg dorzuce zdjecia przed i po gdy skoncze ten 8 tygodniowy plan. pozdrawiam.

niech masa bedzie z wami.
    mkkzk
    Starszy kapral

czy nie za często

Postprzez playandwin24 » 30 Lipiec 2012, o 18:39

Ha ha Przyjacielu możesz robić trening na masę lub siłę jeśli chcesz... ;)

Aeroby dołóż... :)

Na redukcji dieta jest najważniejsza.... ja tez jestem na redukcji i robię trening na masę i w ponad miesiąc ładnie 4kg zeszły...

Obwody pozostawały tylko w pasie poleciało... :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

czy nie za często

Postprzez TomaszM » 30 Lipiec 2012, o 22:01

oh czeka mnie ciężka praca plan 6 dniowy z duzą intensywnością

kompletnie bez sensu - jeśli nie masz bardzo dużego stażu to nie potrzebujesz 5 jednostek treningowych w tygodniu.
    Rozłóż sobie plan na 4 jednostki i kompletnie bez sensu jest tutaj ćwiczyć daną partię mięśniową częściej jak 1 raz w tygodniu.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

czy nie za często

Postprzez mkkzk » 31 Lipiec 2012, o 15:08

playandwin24 gratuluje i zycze wiecej takich osiągnieć, wow dążenie na redukcje masy przy planie na mase? dla mnie nowość ale z tego co mowisz widocznie jest to możliwe, dieta jak sądze 70% sukcesu, tez moze sprobuje za jakis czas taki plan jak Twoj ale nie wiem czy przy Twoim planie wyrobisz sobie wytrzymałość bo jak mysle robisz powtorzenia 12-6 jak to na mase ja robie po minimum 12 w superseriach w dodatku przy 1:30 sek odpoczynku,a przy ciężarach rozumiem masowych do 60-80% ciezko bedzie ograniczyc odpoczynek do tych 1:30sek. jesli nawet to kosztem siły - brak siły - brak szokowania mięśni-brak masy.A mi nie tylko nie chodzi o wyrzeźbienie mięśni ale o ich wytrzymałść. Ale nie wazne zreszta to nie jest watek tego postu ;)

TomaszM masz racje ogarne plan 4 dniowy , partia ciała raz w tygodniu a w dni nie treningowe dowale basen i aeroby.

dziekuje panowie za porady, pozdrawiam.
    mkkzk
    Starszy kapral

czy nie za często

Postprzez TomaszM » 31 Lipiec 2012, o 15:57

TomaszM masz racje ogarne plan 4 dniowy , partia ciała raz w tygodniu a w dni nie treningowe dowale basen i aeroby.

Wyjdzie dużo lepiej :)
    Btw w dni nie treningowe albo basen albo aeroby - nie jedno i drugie jednego dnia.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

czy nie za często

Postprzez playandwin24 » 31 Lipiec 2012, o 17:11

playandwin24 gratuluje i zycze wiecej takich osiągnieć, wow dążenie na redukcje masy przy planie na mase?

No u nas w naszych rejonach ten trening jest bardzo znany i często stosowany...

Niedawno chyba Góral się chwalił że robił redukcje ćwicząc na siłę i efekty super były...

Ja ćwicząc na masę robię również ćwiczenia modelujące: hantelki, wyciągi, jednostawowe...

Zresztą robiąc 12-6 powtórzeń wydziela Ci hormon wzrostu, robisz jeszcze mniej powtórzeń idzie testosteron... które wpływają na

Twoje ciało pozytywnie a jak robisz więcej powtórzeń to nie wiem co Ci się wydziela, chyba tylko pot ;)

No ale skoro Ci zależy na wytrzymałości to jak najbardziej trening na wytrzymałość :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość