Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening indywidualny...

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening indywidualny...

Postprzez mattm » 10 Sierpień 2012, o 23:36

Witam, jestem totalnie nowy na forum, szukałem odpowiedniego portalu w celu, a raczej prośbie sforumułowania dla mnie treningu indywidualnego. Mam nadzieję, że trafiłem na dobry dział i ten temat tu nie będzie wadził. ;)

Mam 20 lat, 180cm wzrostu i 80kg wagi. Kiedyś czynnie trenowałem koszykówkę przez 3,5roku, nigdy nie miałem idealnego ciała (idealnego w sensie, umieśnionego, zawsze miałem do czynienia z oponką spowodowaną przez chipsy....), w czasach liceum moja waga niebezpiecznie dobiła do 92kg wagi, znalazłem w internecie książkę Joanny Samborskiej "Musisz Jeść Aby Schudnać", działała wręcz niesamowicie w ciągu 2,5 miesiąca usprawniłem mój metabolizm i schudłem do 75kg!!! Ograniczyłem jedzenie do 3 posiłków dziennie, jedzenie było bogate w błonnik, produkty zawierające niezdrowe tłuszcze zaminiłem na te ze zdrowym. Jednak minęły dwa lata, ja wróciłem do słodyczy, chipsów i napojów typu pepsi, w dodatku nie odmawiałem sobie wizyt w KFC itp. fastfoodów. Moja waga aktualnie stanęła na 80 kg, jak ważę się codziennie przed snem tak waga pokazuje 79,4kg albo czasem 81,1kg. Generalizując jest to te 80kg.

Chciałbym prosić o pomoc, z tego powodu mam parę pytań i próśb:

1)Jaki system ćwiczeń mam stosować, jak często? Chciałbym nadmienić, że najlepiej żebym mógł robić to w zaciszu domowym, ponieważ nie dysponuję dużą ilością czasu z racji na studia, aczkolwiek jeśli koniecznością jest siłownia to pewnie jakoś to wszystko by się udało połączyć.

2)Co sądzicie o środkach do spalania tłuszczu itp. Jestem gotów je stosować, jestem bardzo mocno nastawiony na to by w końcu móc bezproblemowo chodzić bez koszulki oraz co najważniejsze lepiej się czuć i być bardziej wysportowanym.

3)Jak z dietą, stosować jakąś? Jeśli tak to jaką?

4)Co z nawykami do słodyczy i innych "uzależniaczy", nadmienie, że NIE palę papierosów i bardzo rzadko piję alkohol. Moim problemem są słodycze i ogólnie mówiąc słone. Muszę z nich totalnie zrezygnować?

5)Co powinienem wiedzieć, a tego nie wymieniłem? :)

Na dodatek podaję moje wymiary:

-szyja: 43cm;

-klatka: 103cm;

-biceps: 30cm/ napięty 34cm;

-pas: 93cm;

-udo: 59cm.

Tak niestety teraz wyglądam:
    Image

Chciałbym doprowadzić siebie do takiego wyglądu:
    Image

Mam nadzieję i liczę na szybką, merytoryczną pomoc i analizę!
    Pozdrawiam, Mateusz! :)
    mattm
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Trening indywidualny...

Postprzez playandwin24 » 11 Sierpień 2012, o 11:29

1. Skoro studiujesz to chyba masz za darmo siłkę... :) Zobacz moja Twoja uczelnia refunduje takie zabawy...

Na siłowni będzie lepiej niż w domowym zaciszu na dłuższą perspektywę...

Trening FBW, 3 razy w tygodniu, co drugi dzień i aeroby w dni bez treningu najlepiej na czczo po 20 min na start i tutaj mozesz sobie kupić BCAA, przyda się :)

2. Na razie nie myśl o spalaczach tłuszczu, tylko o diecie, najlepiej abyś sobie wyliczył swoje zapotrzebowanie kaloryczne...

I ujemny bilans kaloryczny :)

3. No dieta zbilansowana, trochę mniej węgli i węgle złożone a więcej białka i zdrowych tłuszczy :P

Czekolady, paluszki itp to wiesz co... ---> :Płacz: :D

5. że dieta jest najważniejsza 5, 6 posiłków w ciągu dnia w równych odstępach, węgle można powiedzieć tylko śniadanie, przed i po treningu, tak to białeczko i tłuszczyk :)

Aeroby i trening siłowy... :) I kto wie jak będziesz wyglądał za 6 miesięcy... ;)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: Trening indywidualny...

Postprzez valdunn » 11 Grudzień 2021, o 07:56

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość