Ja wiem , że można zmniejszać powtórzenia i dodawać obciążenia , można zwiększać powtórzenia i zmniejszać obciążenia.
Ale pytanie brzmi tak :
Jeśli chciałbym robić klatkę (wycisk sztangi na płaskiej) i robić wszystkie powtórzenia po 10 to mogę sobie progresować/regresować ciężar czy wraz z progresją/regresją ciężaru powtórzenia muszą się zwiekszyć lub zmniejszyć?
To zależy co chcesz ze sobą zrobić....
Masz ćwiczenia w gigant serii powiedzmy Wyciskanie wąsko na płaskiej + francuz stojąc + prostowanie na górnym wyciągu
Robisz 3 serie tego, więc masz 3 ćwiczenia po 3 serie....
Ile jest 3x3 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????