Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Rzeźba

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Rzeźba

Postprzez mkkzk » 23 Sierpień 2012, o 17:07

Witam,

Tydzien temu spotkałem kumpla, chłop podchodzi juz pod 50-tke, pracujemy na jednym oddziale na kopalni.
    Znam juz go kilka lat ale nie wiedziałem o tym że w latach 80 trenował kulurystyke co potwierdzilo to kilku odemnie starszych kolegów.

Otóż w mieście żory w roku 82 zdobył 3 miejsce w krajowych zawodach kulturystycznych do wagi 90 kg.
    Nie bede podawał nazwiska i imienia bo być może tego by sobie nie życzył.

Jego plan treningowy poprostu powalił mnie z nóg.

Przy wadze 85kg miał w lapie 46cm
    Klata- 169kg - Martwy - 290kg - Przysiad 190kg

Jego przerwy miedzy seriami ograniczały sie do 40sek.

Każdą grupe mięśniową trenował 2x w tygodniu, wszystkie partie ciała biceps triceps czy klata plecy cwiczył w systemie po
    15 serii - 15 powtórzen w 3 ćwiczeniach.

Przed zawodami nawet mówił mi że na siłowni siedział KILKA GODZIN, jednego dnia potrafił zjechac wszystkie partie ciała i tak przez 6 dni w tygodniu. Wszystko to robił w grubym dresie. Jego dieta polegała na małych dawkach węglowodanów i sporej ilości białka, nie mam tej diety pytałem sie go ale wkoncu chłop ma prawie 50 lat wiec ma prawo nie pamietac.

Brał sterydy pod nazwą ANABOL 5 i białko na recepte, nazw nie pamietam były to skomplikowane nazwy. Niestety musiał przerwać swoją kariere bo zachorował na tarczyce.

PYTANIE
    gdzie jest czas na regeneracje ?
    jakim cudem przy takim planie mozna zbudowac taką siłe i takie rozmiary?
    jak długo mozna trzymać się takiego treningu?
    mkkzk
    Starszy kapral

Miasto: Jastrzębie Zdrój
    Data urodzenia: 0- 0-1987

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Rzeźba

Postprzez playandwin24 » 23 Sierpień 2012, o 17:19

Może to jest odpowiedź na Twoje wszystkie pytania
    Brał sterydy pod nazwą ANABOL 5
    :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Rzeźba

Postprzez mkkzk » 23 Sierpień 2012, o 17:21

ale co myslisz o takim treningu bez stosowania koksu
    mkkzk
    Starszy kapral

Rzeźba

Postprzez playandwin24 » 23 Sierpień 2012, o 17:30

To stary trening z lat 80... :) Ciężko w nim o regenerację, tak jak pisałeś...

Masy tym nie zbudujesz imponującej ale wytrzymałość... :)

Jak chcesz to spróbuj dla urozmaicenia, ale to jest rzeźnia ;)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Rzeźba

Postprzez mkkzk » 23 Sierpień 2012, o 17:37

lubie rzeźnie na siłowni o to chodzi.

spróbuje ten plan tylko ze kazda partia raz w tygodniu ewentualnie priorytet ustawie na 2x.
    diete tez se ułoze pod tym kątem, tylko te cholerne przygotowywanie 5-6x dziennie troche męczące ale dam rade.
    relacje zdam niebawem

nie długo wrzuce zdjecia miałem kiedys podobny trening na redukcje gdzie zrzucilem 19kg balastu w 40 dni :Oooo:
    mkkzk
    Starszy kapral

Rzeźba

Postprzez TomaszM » 23 Sierpień 2012, o 17:39

PYTANIE
    gdzie jest czas na regeneracje ?
    jakim cudem przy takim planie mozna zbudowac taką siłe i takie rozmiary?
    jak długo mozna trzymać się takiego treningu?

a) sterydy
    b) genetyka
    c) doświadczenie

Ile można na takim planie ćwiczyć ? odpowiedź masz w 3 punktach wyżej :)
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Rzeźba

Postprzez szaraf » 23 Sierpień 2012, o 19:23

jakiś gość na nk mi napisał że on także nie robi przerw między seriami, a jak robi to 40s na złapanie oddechu,15 pełnych serii zrobi w 9minut.i zapewniał mnie że przyrosty będą.
    szaraf
    Starszy szeregowy

Miasto: Łaziska
    Data urodzenia: 12 01 1995

Rzeźba

Postprzez mkkzk » 23 Sierpień 2012, o 20:16

Tomasz strydy odpadają ;) B i C u mnie nie najgorzej moze wstrzymam taki hardcore.
    Myślisz że 50% maksymalnego ciężaru z ciężarem stalym? Czy zaczynać np od 35% i dodawać ciężar do np 65% maks. ciężaru?

Szaraf jak kiedys wspominałem robiłem plan girondy 8x8 z 30sek przerwy miedzy seriami. OGIEN I POMPA.Twój znajomy gość musi mieć racje.
    mkkzk
    Starszy kapral

Re: Rzeźba

Postprzez TomaszM » 23 Sierpień 2012, o 20:29

mkkzk napisał:Tomasz strydy odpadają ;) B i C u mnie nie najgorzej moze wstrzymam taki hardcore.
    Myślisz że 50% maksymalnego ciężaru z ciężarem stalym? Czy zaczynać np od 35% i dodawać ciężar do np 65% maks. ciężaru?

I bardzo słusznie, że nie masz zamiaru stosować sterydów.
    Jeżeli chodzi o ten trening to spytam się inaczej - przygotowujesz się do debiutów kulturystycznych czy może robisz ostatni szlif na zime ?

W wcześniejszych punktach na które zwróciłem uwagi, musisz pamiętać że nie "korzystasz" z największego w tym wypadku "pomocnika" jakim był doping. Nie ma co tutaj ukrywać, że mięśnie inaczej się regenerują na dopingu niż bez niego.
    Nie chciałbym również Cie obrazić, ale Twój staż zapewne w porównaniu z kolegą z Żor (bo wiem o kogo chodzi) jest malutki, nie masz takiego wyczucia jak ćwiczyć ile konkretnie serii robić i co najważniejsze wiedzieć w którym momencie powiedzieć stop, dzisiaj robię3 serie mniej bo będzie jutro krucho.

Ćwicz standardowo, a zapewnić Cię mogę jeśli masz naturalny doping w postaci diety to efekty będą znakomite.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Rzeźba

Postprzez mkkzk » 23 Sierpień 2012, o 20:34

dziekuje Tomasz za odpowiedzi i dostosuje sie do Twoich rad bo w pełni masz racje.

żaden ze mnie zawodnik, poprostu chce troche uwidocznić to nad czym pracowałem ostatni rok a szczerze mowiac zaniedbałem diety i sie troche zalałem.

Wyczucie swojego ciała to też jest skomplikowana sprawa, z czasem ,mam nadzieje, ją opanuje.

Pozdrowienia
    mkkzk
    Starszy kapral

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość