przez goino » 16 Wrzesień 2012, o 13:52
Witam , jestem w dalszym ciągu spalania tkanki tłuszczowej , od poniedziałku zaczyna się 16 tydzień i mam zamiar tak polecieć do 20 tygodni. Następnie zrobię CR - celowe roztrenowanie , czyli 5-7 dni całkowitego wolnego od siłowni i zacząć budować masę mięśniową. Wiem już nawet co będę za odżywki brał bez ułożenia diety i chcę żebyście mi pomogli :
BIAŁKO SZYBKO WCHŁANIALNE - będzie to ISOLATE 100 firmy TREC (na pewno będzie ono z rana do omleta i bezpośrednio po treningu)
BIAŁKO WOLNO WCHŁANIALNE (kazeina ) - będzie to FA PLATINUM MICELAR CASEIN (będzie dodawane na wieczór do twarogu , więc starczy na długi czas)
VITARGO lub carbo - (będzie brane wyłącznie tylko i po treningu wraz z odżywką białkową , tylko teraz co wziąć? Oglądałem dzisiaj wywiad z kulturystą Akopem Szostakiem i on mówił , że zostały przeprowadzone badania na ludziach którzy brali vitargo oraz carbo. No i po tych badaniach wyszedł ten sam efekt , tak jak by vitargo i carabo niczym się nie różniło. Wiadomo mamy teraz ciężkie czasy i lepiej by było mieć 3kg carbo niż 3kg vitargo. Więc myślę , że wezmę jednak to carbo , tylko prosił bym o propozycję firmy z której wziąć.)
ODŻYWKA PRZED TRENINGOWA - będzie to S.A.W. firmy TREC (Moim zdaniem bardzo dobry produkt , sprawdzony przez wielu polskich kulturystów oraz moich kolegów. Na każdego działa znakomicie , a co lepsze kosztuję 105 zł i starcza na 80 treningów.
Wezmę go z tego względu , że na okres budowania masy mięśniowej wybiorę się na profesjonalną siłownie , a na redukcji spadło mi mnóstwo siły , więc ta odżywka myślę , że pomoże w wykonaniu efektywniejszego treningu.
KREATYNA - OLIMP TCM jabłczan kreatyny (Kreatyny nie brałem 1,5 roku , wezmę ją też i tak jak już mówiłem , jestem po redukcji , siła spadła o 50 %)
AMINOKWASY (BCAA) - FA ANTICATABOLIX (obecnie teraz na redukcji brałem aminokwasy OLIMP XPLODE , teraz wezmę aminokwasy z firmy FA , są to aminokwasy rozgałęzione + dodatkowo jest w nich glutamina , czyli kolejny antykatabolik. Będę je zażywał na czczo oraz przed treningiem siłowym. A dlaczego na czczo? Wstaję o 6:00 , a posiłek mam dopiero o 7:00)
WITAMINY I MINERAŁY - firma OLIMP (najważniejsza rzecz , po 1 kapsułce tylko i wyłącznie do śniadania)
KWASY OMEGA 3 - firma OLIMP ( 1-2 x dzienie do posiłków bogatych w tłuszcze)