przez goino » 23 Wrzesień 2012, o 14:23
Potrzebuję odpowiedzi tylko na te pytania i już zabieram się do układania diety !
Teraz jestem po redukcji tkanki tłuszczowej (17 tygodni).
Przed/po
Waga 90/77
Obwód pasa 94/78
Obwód ramienia 42,5-40
Obwód uda -70/63
OD RAZU PROSZĘ ŻEBY ODPOWIADAĆ TAK JAK JA ZADAWAŁEM PYTANIA , BĘDZIE ŁATWIEJ MI JAK I WAM ! - DZIĘKUJĘ
To patrz ja to wszystko opiszę w przybliżeniu :
6:00 - wstaję
6:30 - rodzynki , białka i zółtka z jaj , płatki owsiane (omlet)
Po śniadaniu - witaminy i minerały
9:30 - mintraj mrożony , makaron pełnoziarnisty + (żelatyna z warzywami , strasznie mi wszystko strzela)
12:00 - porcja odzywki białkowej , migdały łuskane
Po 12:30 - omega3
14:30 przed treningiem - ryż brązowy , piersi z kury , oliwa z oliwek + warzywa
16:00 trening
Bezpośrednio po treningu carbo i białko
Nie wiem do ilu minut zjeść posiłek pełnowartościowy
Ale będzie to : ryz paraboiled , piersi z kurczaka + warzywa
Po 3 godzinach - twaróg , oliwa z oliwek + żelatyna z warzywami , strasznie mi wszystko strzela)
Suplementacja :
białko szybko wchłanialne - jako posiłek białkowy oraz bezpośrednio po treningu ,
carbo (nie zrezygnuję już , bo mam kupione ;/) - tylko i wyłącznie po treningu ,
odżywka przed treningowa - będzie to S.A.W.i zacznę do dopiero brać na 3-4 tygodniu diety ,
kreatyna TCM3 - będę brał dopiero na 2-3 tygodniu diety ,
BCAA - tylko i wyłącznie przed treningiem
No niestety nie mogę już zrezygnować z tych rzeczy , bo już wszystko jest zakupione.
Na redukcji dieta była taka sama jak wyżej i teraz się zaczynają pytania :
białko - 3,0g/1kgmc (czemu tak dużo białka? jestem typowym endo i myślę , że większa ilość białka da mi lepsze rezultaty , z tego powodu , że od węglowodanów strasznie się zalewam)
węglowodany - 3,4g/1kgmc
tłuszcze 1g/1kgmc
1.Tak było na redukcji jak dać na masie?
2.Czy rodzynki po obrócę termicznej tracą swoją wartość?
3.Teraz mam bardzo dobry metabolizm i wiem , że wraz z tyciem on będzie coraz mniejszy. Myślałem , żeby po miesiącu robić trening aerobowe na rowerku stacjonarnym. Nie dość że nie zaleję się tak to poprawi mi się metabolizm. Odnośnie tego mam pytanie , gdy będę już robił te aeroby to jak to ma wyglądać : przed treningiem siłowym BCAA , po treningu siłowym/przed aerobami CARBO i po treningu aerobowym BIAŁKO? I za ile zjeść następny pełnowartościowy posiłek? I tak samo jak będę robił sam trening siłowy bez cardio , to przed treningiem BCAA , bezpośrednio po carbo i białko i za jaki czas pełnowartościowy posiłek (do ilu minut)?
4.Ile minut wykonywać takie aeroby? Chyba nie jak na definicji po 45 minut?
5.Jak dawkować oraz w jakich porach brać kreatynę w dt i dnt?
6.Całkowite roztrenowanie może trwać 2 tygodnie?
7.Jak ma wyglądać moja dieta w czasie roztrenowania , tak jak miałem na redukcji czy mogę sobie czasem dodać jakiś swój posiłek , oczywiście wszystko z głową żeby się nie zalać.
8.Kolacja to pewnie będzie tylko 100-120g twarogu chudego , 5 ml oliwy oraz żelatyna z warzywami. Nie za mało tego twarogu?