Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Masa

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Masa

Postprzez Marcinc09 » 28 Wrzesień 2012, o 22:24

Witam, mam problem z przybraniem na masie tak aby nie powstała tkanka tłuszczowa. Ważę teraz 70kg, przez ostatnie 2 miesiące przytyłem 2kg ale "brzuch na tym ucierpiał" bo trochę tkanki tłuszczowej mi się tam osadziło szczególnie na dole. Czy jest taka dieta przy której nie tworzy się tkanka tłuszczowa, bo tą która teraz miałem wg mnie była dość podobna do tych które piszą na forum, że są dobre na przyrost masy. I jeszcze pytanie, jakie cwiczenia są dobre na wyrobienie dolnych partii brzucha? Wogole to mam dość nieforemną budowe ciała gdyż moje nogi są za duze w porownaniu do reszty ciala... Czy da się robić trening na mase przy gornych partiach i jednoczesnie na rzezbe nog?
    Informacje ktore moga sie przydac:
    wiek 18lat
    waga 70kg
    wzrost 182cm
    obwod w talii 76cm
    obwod w klatcie 94cm
    obwod bicepsa 32cm
    obwod lydki 36cm
    obwod uda 50cm
    Marcinc09
    Starszy szeregowy

Miasto: NS
    Data urodzenia: 0- 0-1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Masa

Postprzez TomaszM » 28 Wrzesień 2012, o 23:00

Witam, mam problem z przybraniem na masie tak aby nie powstała tkanka tłuszczowa. Ważę teraz 70kg, przez ostatnie 2 miesiące przytyłem 2kg ale "brzuch na tym ucierpiał" bo trochę tkanki tłuszczowej mi się tam osadziło szczególnie na dole. Czy jest taka dieta przy której nie tworzy się tkanka tłuszczowa, bo tą która teraz miałem wg mnie była dość podobna do tych które piszą na forum, że są dobre na przyrost masy.

Wszystko zależne od diety oraz od twojej budowy ciała, natomiast analizując twoje wymiary z formularza to wina leży w 99% po stronie twojej diety i tam szukaj przyczyny (chyba, że zły trening robisz)

Czy da się robić trening na mase przy gornych partiach i jednoczesnie na rzezbe nog?

Nie nie da się robić bo to jest zależne od twojego systemu odżywiania - to on wyznacza czy jesteś na rzeźbie czy na masie, trening to tylko uzupełnienie.
    Oczywiście można kombinować w różne strony z ilością serii/powtórzeń, czasu na regeneracje pomiedzy seriami czy też nad czasem spędzonym na rozciąganie etc.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Masa

Postprzez Małpa » 29 Wrzesień 2012, o 20:53

Dziwne wymiary
    182 wzrostu, 76 w tali i problem z zaduzym brzuchem (chyba, ze na wciagnietym na maxa to ok)
    50 w udzie i uwazasz, ze masz duze nogi? sory ale wygladaja raczej jak u pajaka
    ogolnie sie przyjelo ze idealnie w kulturystyce noga ma miec 20-25cm wiecej niz ramie, wiec noge masz za mala do reszty wymiarow
    cw na dolne partie brzucha nie spala Ci miejscowo tluszczu akurat z wybranego rejonu
    na palenie fatu na brzuchu aero/interwaly, nie brzuszki
    Małpa
    Sierżant

Pochwały: 6
    Miasto: Wies
    Data urodzenia: 14 01 1988

Masa

Postprzez playandwin24 » 29 Wrzesień 2012, o 21:00

ogolnie sie przyjelo ze idealnie w kulturystyce noga ma miec 20-25cm wiecej niz ramie,

Mam idealne Nogi :D
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Masa

Postprzez Małpa » 29 Wrzesień 2012, o 22:27

:)
    Małpa
    Sierżant

Pochwały: 6
    Miasto: Wies
    Data urodzenia: 14 01 1988

Masa

Postprzez TomaszM » 29 Wrzesień 2012, o 23:30

ogolnie sie przyjelo ze idealnie w kulturystyce noga ma miec 20-25cm wiecej niz ramie, wiec noge masz za mala do reszty wymiarow

Tylko, że 90% osób ćwiczących nie ma zamiaru być kulturystą :) (a Ci co chcą być to nie mają pojęcia z czym się to je)
    Mając udo 70cm uwierz mi, że dla większości społeczeństwa wygląda to brzydko (nie ważne czy masz na nim praążki srażki itp)

Tak więc wracając do problemu Pana z pierwszego postu, przy bicepsie 32cm i udzie 50cm absolutnie nie powinien martwić się powiększaniem uda. Oczywiście nie zmienia to faktu, iż nie powinien unikać treningu nóg.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Re: Masa

Postprzez valdunn » 7 Grudzień 2021, o 05:22

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość