Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • CYKL TRENINGOWY.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez tomson_tomson » 12 Październik 2012, o 12:55

Witam wszystkich użytkowników :Witam:

Jestem tutaj nowy i widzę wiele różnych przydatnych tematów, w tym różnego rodzaju na temat cykli treningowych.
    Jednak ja chciałbym trening dopasować idealnie do siebie. Do wieku, wagi i oczywiście wymarzonego efektu.
    No więc mam 16 lat, 178cm wzrostu, ważę 70kg, jestem piłkarzem w związku z czym mam naprawdę dobrze wyrzeźbione nogi, jednak z górą zaczyna się problem. Moim celem jest rzeźba i siła(choć wiem, że pewnie na początku będę musiał załapać trochę masy). Tak jak wcześniej wspomniałem, gram w piłkę i nie mam zamiaru z tym kończyć, w związku z czym nie chciałbym osłabić swojej wydolności, kondycji, ani za bardzo przytyć abym dalej mógł w 100% wykonywać ten sport. Wybieram okres jesienno-zimowy, ponieważ wtedy sezonu nie ma i mam tylko treningi(bez meczy), a więc można załapać kilka kilogramów, które na początek sezonu(wiosna- Marzec), mam nadzieję będą trochę wyrzeźbione. Z tego co wiadomo mi od trenera powinno wykonywać się ćwiczenia aerobowe, w których głównie zależy mi na klatce, bicepsie, plecach oraz brzuchu(którym już mam dość dobrze zrobiony). Fachowych porad oczekuje jednak od Was, fachowcy ;) Dodam jeszcze, że dostęp siłowni mam i nie chciałbym korzystać ze zbyt często z pomocy BodyPacku ;) Z góry dziękuje za ciekawe odpowiedzi.

PS. Jeśli czegoś brakuje, napiszcie mi a wtedy uzupełnię brakujące rzeczy.
    tomson_tomson
    Szeregowy

Miasto: Jaworzno
    Data urodzenia: 06 01 1996

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez playandwin24 » 12 Październik 2012, o 13:20

Jak zaczynasz to jedź FBW 15-10-5 i będziesz miał wytrzymałość, rzeźbę i siłę z masą...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez robo815 » 12 Październik 2012, o 16:32

Bez urazy Play... ale rzeżbę poprzez powtórzenia ćwiczeń siłowych robisz?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez playandwin24 » 12 Październik 2012, o 16:37

Ależ żeś się czepił, kolejny...

Przez dietę... zadowolony...???
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez robo815 » 12 Październik 2012, o 17:06

Nie do końca ;)
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez TomaszM » 12 Październik 2012, o 17:58

Z tego co wiadomo mi od trenera powinno wykonywać się ćwiczenia aerobowe, w których głównie zależy mi na klatce, bicepsie, plecach oraz brzuchu(którym już mam dość dobrze zrobiony).

Ćwiczenia aerobowe to bieganie/basen.
    Siłownia to treningi oporowe i nie mają nic wspólnego z treningiem aerobowym.

Ćwiczyć musisz bezwzględnie całe ciało - eliminowanie konkretnej partii będzie mijać się z celem - nawet trening nóg w konspekcie piłki nożnej jest wskazany.

Co do ilości treningu na siłowni to jest on uzależniony od poziomu na jakim trenujesz piłkę nożną (częstotliwość treningów w jednym dniu - czy jest to amatorka 5 treningów w tygodniu, czy bardziej w stronę zawodowstwa i masz dziennie 2 treningi ) oraz ilości treningów ogółem w tygodniu.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez tomson_tomson » 12 Październik 2012, o 18:46

Piłkę trenuje 3 razy w tygodniu po 1.5h + mecz(większy wysiłek) jeden raz w tygodniu. Trening mam poniedziałek(średni trening), środa(mocny trening), piątek(rozruch) + sobota rano mecz.
    tomson_tomson
    Szeregowy

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez Małpa » 12 Październik 2012, o 21:22

Proponowal bym fbw na 2 dni pn i czw
    na poczatku duze partie po 3s male po 2, w pozniejszym czasie gdy uznasz, ze to za malo zwieksz liczbe seri
    na poczatek proponuje po 15 powtorzen
    Małpa
    Sierżant

Pochwały: 6
    Miasto: Wies
    Data urodzenia: 14 01 1988

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez TomaszM » 12 Październik 2012, o 22:08

FBW 3x w tygodniu - w dni wolne od piłki.
    Jak skończą się mecze i soboty bedą wolne - robisz Split 4x w tygodniu w dni wolne od piłki.

Do tego dieta i wsio do przodu
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

CYKL TRENINGOWY.

Postprzez tomson_tomson » 13 Październik 2012, o 12:51

Czy może to być plan http://www.***.pl/full-body-workout-fbw-49877.html taki? Jaki uzyskam tym efekt?
    I jeszcze chciałem zapytać o dietę, która spasuje do treningu, a przy okazji nie będzie kolidować z piłką? Przypominam, że stawiam na piłkę, a przy okazji chcę osiągnąć fajną rzeźbę, jak zawodowi piłkarze. Pomijając oczywiscie takich zawodowcow http://www.weszlo.com/news/5645-Rafal_M ... _Barcelona :Walić głową w mur:
    tomson_tomson
    Szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość