Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Proszę o pomoc w treningu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Proszę o pomoc w treningu

Postprzez papi90 » 26 Październik 2012, o 17:05

Witam mam 22 lata 172 cm wzrostu i około 70 kilo wagi troszkę uzbierał mi się brzuch który mi się nie podoba oczywiście marze też o wysportowanej sylwetce wyrzeźbieniu ciała. Myślę bardziej pod kątem rzeźby ale też siły. Ćwiczę dopiero od tygodnia więc to moje początki proszę o pomoc jak ćwiczyć abym osiągną to co chcę. Czy wspomagać się jakimiś suplami na spalenie tkanki tłuszczowej czy jechać na sucho :) Pozdrawiam
    papi90
    Starszy szeregowy

Miasto: Zielona Góra
    Data urodzenia: 29 05 1990

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 26 Październik 2012, o 17:12

Dieta i trening :)

Może być białko, BCAA jak byś robił aero na czczo... witaminy + minerały, omega3

Trening FBW skoro początek... ale dieta to podstawa...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez papi90 » 27 Październik 2012, o 08:19

czy może ktoś mi ułożyć trening i dietę jeśli chodzi o dietę to zależy mi aby nie była zbyt kosztowna :)
    papi90
    Starszy szeregowy

Postprzez kris006 » 27 Październik 2012, o 11:41

moja rada żeby zrzucić brzuszek to więcej sportu. ;]
    bieganie, brzuszki..
    a co do diety to najlepiej omijaj hamburgery hot-dogi itd bo to najbardziej Ci szkodzi..
    zjedz Sobie w zamian jakieś owoce, najlepiej te które mają dużo witamin. ;]

pozdrawiam.. :)
    kris006
    Szeregowy

Miasto: Koronowo
    Data urodzenia: 11 08 1997

Re: Proszę o pomoc w treningu

Postprzez papi90 » 27 Październik 2012, o 12:06

hod-dogów hamburgerów itd. nie jadam prawie wcale nie raz skusze się na frytki ale też rzadko.
    Obecnie na siłowni ćwiczę na cardio biegi rowerek itd. w każdy dzień chodzę pieszo do roboty około 3 km
    Pierwsze śniadanie jadam w pracy około 7 rano jest to zazwyczaj chleb z serem żółtym lub białym różnie zależy co szefowa zaserwuje :) drugie śniadanie około 10:30 też chleb np z szynką nie raz dżem. O 13:30 jem obiad tutaj to zawsze ziemniaki i dwie surówki np. marchewka z bułką a druga surówka pekinka z kukurydzą i pomidorami oczywiście jest to różnie ale warzyw zawsze dużo. Do tego mięso mielone ćwiartki lub schabowy. Czasami ale rzadko zdarza się np. ryż z truskawkami czy np. makaron z serem na słodko. wracam do domu ide na siłkę i po siłce jem kolacje i tutaj to przeważnie chleb z czymś. Od paru dni jadam płatki musli z jogurtem naturalnym. Z owoców najwięcej to banany i jabłko. Oczywiście wszystko co jadam jadam w tych samych godzinach w każdy dzień na siłkę chodzę czasami o 16 ale czasami nie ma moja żona czasu i idziemy dopiero o 19 :)
    papi90
    Starszy szeregowy

Postprzez kris006 » 27 Październik 2012, o 12:19

no to nie wiem jak to możliwe że dostałeś taki brzuszek ;)
    do pracy warto truchtać a nie iść..
    dobra czepiam sie ;p
    na kolacje zjedz Sobie płatki z mlekiem.. i nie jedz tyle chleba, bo to też troszkę Ci przeszkadza :)
    kris006
    Szeregowy

Re: Proszę o pomoc w treningu

Postprzez papi90 » 27 Październik 2012, o 13:10

W pracy przeważnie jest chleb n śniadania jedynie mogę w domu już go nie jeść ale czym go zastąpić
    papi90
    Starszy szeregowy

Postprzez kris006 » 27 Październik 2012, o 13:36

no i tu jest problem .. bo ja sam nwm czym go zastąpić. często zamiast chleba jem sobie owoce ale czasami już jestem taki głodny że musze zjeść .. dlatego to już zależy od cb czym sobie to zastąpisz.. :)
    na pw wyślę ci fajną stronke gdzie jest napisane co możesz a czego nie za bardzo ;)
    kris006
    Szeregowy

Postprzez playandwin24 » 27 Październik 2012, o 13:53

Są pojemniki na żywność...

Dobre źródła węgli to kasza gryczana, ryż brązowy, płatki owsiane...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez papi90 » 27 Październik 2012, o 19:14

Mam jeszcze pytanko odnośnie alkoholu
    czasami lubie z żonką wypić jakieś piwko a częściej winko posiedzieć przy jakimś dobrym filmie czy to może zaszkodzić w moim treningu
    Czy jest możliwość aby nie raz wyskoczyć z chłopakami na jakąś impreze grubszą
    I jak już pić alkohol to co piwo vodka czy wino ?
    papi90
    Starszy szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość