Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Nietypowy plan

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Nietypowy plan

Postprzez trec92 » 22 Listopad 2012, o 12:53

Witam. Chciałbym prosić o pomoc w ułożeniu planu treningowego. Tylko nie chodzi mi o zwykły plan "kulturystyczny". Za 2 miesiące mam testy sprawnościowe do policji, i zależało by mi na tym żeby poprawić wydolność , wzmocnić trochę siłe rąk ( w celu rzucania piłkami lekarskimi czy przeniesieniem manekina) no i brzuch bo brzuszki też są. Nie chce biegac na "wariata" tylko pomyslałem że przydałby się jakiś konkretny plan. Z góry dzięki za pomoc. !
    trec92
    Starszy szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Nietypowy plan

Postprzez playandwin24 » 22 Listopad 2012, o 14:28

Trening FBW 15,10,5, dobra dieta i bieganie, interwały w dni bez treningu na siłowni...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: Nietypowy plan

Postprzez trec92 » 22 Listopad 2012, o 20:16

Ale ja nie ćwicze na siłowni. NIe mam nawet sprzętu. Generalnie chodzi mi o poprawienie kondycji i chciałbym robić jak najwiecej brzuszków w jak najszybszym czasie- to jest priorytet. A jeśli chodzi o rece to bardziej miałbym na myśli jakieś cwiczenia z treningu domatora.
    trec92
    Starszy szeregowy

Nietypowy plan

Postprzez playandwin24 » 22 Listopad 2012, o 20:53

Po co Ci brzuszki w jak najszybszym czasie? Tylko kontuzji możesz się nabawić, są takie kryteria do przyjęcia?
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez trec92 » 22 Listopad 2012, o 21:22

W torze przeszkód mam zrobić 10 brzuszków z piłką lekarską 2kg. Dlatego myślałem o jakims planie żeby brzuszki uwzględnić.
    trec92
    Starszy szeregowy

Nietypowy plan

Postprzez playandwin24 » 22 Listopad 2012, o 21:23

Najlepiej by było jakbyś sobie zorganizował taki tor przeszkód i taka piłkę i z tym ćwiczył... do tego jakiś trening w domu z ciężarem własnego ciała
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez trec92 » 23 Listopad 2012, o 13:42

No właśnie z zorganizowaniem takiego toru byłby problem, bo wiadomo na dworze coraz zimniej, a nie mam tak dużego pomieszczenia żeby sobie zorganizowac taki tor w domu. Mógłbys poprostu polecić jakiś konkretny plan zwiazany z bieganiem ? No i te brzuszki... Założyć załóżmy dzienny limit 300 brzuszków i go zrobić , czy poprostu jakiś konkretniejszy plan ? Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo od poniedziałku chciałbym zacząc .
    trec92
    Starszy szeregowy

Nietypowy plan

Postprzez playandwin24 » 23 Listopad 2012, o 15:57

Rób trening z ciężarem własnego ciała, pompki, brzuszki ale nie 1tys na dzień tylko 3 serie po maks, przysiady wykroki, podciąganie na drążku... Ubierz się na cebulkę i biegaj...

Autor postu otrzymał pochwałę
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez trec92 » 23 Listopad 2012, o 16:58

No ok generalnie o to mi chodzi tylko tak jak pisałem wcześniej nie chce robić wszytskiego na "hurra" tylko chciałbym aby moje ćwiczenia miały schemat planu treningowego. Czyli nie np zwykłe bieganie , tylko konkretnie rozpiske np. pon 2km w tym 100 m sprintem itp O to mniej wiecej mi chodzi. Tak samo z brzuchem. Jakieś serie może mi polecasz czy coś ? Pochwała na zachęte.
    trec92
    Starszy szeregowy

Nietypowy plan

Postprzez playandwin24 » 23 Listopad 2012, o 17:13

Może tak:

Pon trening
    Wt interwały
    Śr trening
    Czw długi trucht
    Pt trening
    Sb interwały
    Nd wolne

Do tego dieta i będą efekty na pewno :)

Trening:
    1. Przysiady z plecakiem, kolegą, koleżanką / wykroki do przodu z plecakiem
    2. Podciąganie na drążku
    3. Pompki szerzej delikatnie niż barki z plecakiem itp
    4. Unoszenie nóg na podłodze
    5. Pompki wąsko / Prostowanie przedramion z plecakiem (wyciskanie plecaka zza głowy) --- to do tego rzutu piłką
    6. Skłony (brzuszki)

Pilnuj techniki... 3 serie po 15-10-5 pow lub 3 x 15 jak tylko Ci na wytrzymałości zależy...

Autor postu otrzymał pochwałę
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość