Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • kondycja + rzezba

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

kondycja + rzezba

Postprzez wo3ek » 4 Grudzień 2012, o 00:34

Siema!
    Chcialbym was poprosic o porade dotyczaca treningu. Zaczne moze od krotkiej infofmacji o mnie. Mam 22lata przy wzroscie 175 i wadze w granicach 72kg, mozna powiedziec ze jestem nowiciuszem na silowni bo poprzednie sesje jakie mialem trwaly max 3 miesiace, ale wtedy nie mialem zadnego planu treningowego i o efekty bylo bardzo ciezko, co spowodowalo ze ochota na silownie mi przeszla. Jednak cos mnie ciagnie w tym kierunku i chcialbym sie zabrac za siebie ale tym razem w bardziej profesjonalny sposob.

Po za silownia ktora mam w planie gram w druzynie pilkarskiej, dlatego prosze was o dostosowanie mojego treningu pod tym wzgledem. Moim glownym celem jest poprawa kondycji oraz wydajnosci organizmu podczas meczow pilkarskich i wyrobienie widocznej muskulatury ciaka tzw rzezba. W tym momencie mam treningi pilkarskie w kazda srode a mecze co sobote.

Chcialem sie dowiedziec czy moge zaczac od tego treningu trening/act-etap-czyli-moja-wizyta-silowni-t3876.html i do tego dolozyc jakies cwiczenia areobowe by poprawic moja kondycje? Jak dawkowac posilki by utrzymac wage bo nie mam zamiaru przytyc, mam zamiar wyrzezbic to co mam teraz.

Czy istnieje mozliwosc by ktos z was napisal plan treningowy dla mnie? Ewentualnie jakie gotowe plany treningowe stosowac (rzezba+aeroby).Oraz chcialbym prosic o jakies dobre porady odnosnie rozgrzewki przed silka oraz meczami na jakie partie miesni zwrocic szcegolna uwage?

Jak mi jeszcze jakies pytania przyjda do glowy to zapytam, za wszystkie porady z gory dzieki!!!!
    wo3ek
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

kondycja + rzezba

Postprzez TomaszM » 4 Grudzień 2012, o 09:35

W tym momencie mam treningi pilkarskie w kazda srode a mecze co sobote.

czyli totalna amatorka nie żadna liga :)

Zacznij treningiem FBW - 3x w tygodniu przez 3tyg.
    Następnie trening SPLIT - 4x w tygodniu

treningi piłki nożnej/mecze masz mieć w dni wolne od słowni.

Wszystkie informacje odnośnie w/w treningów są w tematach podwieszonych, więc nic tylko zaczać czytać (są tam w nich również gotowe treningi)

Do tego dieta bo bez tego to efekty będą mizerne (zapraszam tematy podwieszone w dziale z odżywianiem) i tyle.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

kondycja + rzezba

Postprzez wo3ek » 4 Grudzień 2012, o 17:25

nie napisalem wczesniej ze jestem profesjonalista :P gram dla przyjemnosci ;) ale mimo wszystko trener oczekuje ode mnie zebym popracowal nad kondycja i wytrzymaloscia.

Stad tez prosze jeszcze jakby ktos mi powiedzial czy moge dolaczyc jakis trening kondycyjny do FBW i SPLIT, czy istnieje cos takiego jak plan treningowy poprawiajacy kondycje? Jak tak to jaki polecacie? Czy moge biegac na biezni po odbyciu FBW?

Oraz jeszcze chcialbym sie dowiedziec ktory rodzaj FBW i SPLIT-u bedzie najlepszy dla mnie, bo z tego co przegladalem inne watki to tam podawaliscie FBW dla konkretnych osob, tzn dostosowywaliscie go do wzrostu, wagi, wieku oraz stopnia zaawansoawnia.

a co do diety, czy normalne obiady mialy by jakis negatywny wplyw na moj trening? poniewaz tylko ten posilek mialbym taki wypasiony a reszta tzn sniadania i kolacje to jakies platki z mlekiem ewentualnie jogurty, kromki z serem i szynka +warzywa i owoce. Czy taka "dieta" bylaby wystarczajaca do osiagniecia mojego celu tzn kondycja i rzezba?

dzieki za odp, pozdro

pozdro
    wo3ek
    Szeregowy

kondycja + rzezba

Postprzez TomaszM » 4 Grudzień 2012, o 22:54

Oraz jeszcze chcialbym sie dowiedziec ktory rodzaj FBW i SPLIT-u bedzie najlepszy dla mnie, bo z tego co przegladalem inne watki to tam podawaliscie FBW dla konkretnych osob, tzn dostosowywaliscie go do wzrostu, wagi, wieku oraz stopnia zaawansoawnia.

dokłądnie jest tak jak piszesz - zamiast czytać i analizować to tylko przeglądałeś.

co do diety, czy normalne obiady mialy by jakis negatywny wplyw na moj trening? poniewaz tylko ten posilek mialbym taki wypasiony a reszta tzn sniadania i kolacje to jakies platki z mlekiem ewentualnie jogurty, kromki z serem i szynka +warzywa i owoce. Czy taka "dieta" bylaby wystarczajaca do osiagniecia mojego celu tzn kondycja i rzezba?

albo rybki albo akwarium - na szynce owocach i chlebie daleko nie zajedziesz

Stad tez prosze jeszcze jakby ktos mi powiedzial czy moge dolaczyc jakis trening kondycyjny do FBW i SPLIT, czy istnieje cos takiego jak plan treningowy poprawiajacy kondycje? Jak tak to jaki polecacie? Czy moge biegac na biezni po odbyciu FBW?

P- siłownia FBW
    W- basen / bieganie
    Ś- trening piłki
    C- siłownia FBW
    P - regeneracja
    S - mecz
    N - bieganie

Do tego dieta i sio trenować.
    Jak masz koniec sezonu i w sobote bedziesz mial trening to w piątek wrzucasz siłownia FBW lub basen lub bieganie
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

kondycja + rzezba

Postprzez wo3ek » 5 Grudzień 2012, o 00:16

dzieki wielkie, to teraz przeanalizuje wszystko dokladnie tak jak mowisz, i wyciagne wnioski co bedzie najlepsze dla mnie,

mimo wszystko dzieki za pomoc!
    wo3ek
    Szeregowy

Re: kondycja + rzezba

Postprzez valdunn » 6 Grudzień 2021, o 14:34

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
    geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
    hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
    journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
    kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
    http://languagelaboratory.rulargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
    nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
    papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
    rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
    stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość