Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • CZYSTA PASJA

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: CZYSTA PASJA

Postprzez robo815 » 10 Grudzień 2012, o 18:02

playandwin24 napisał:
    Ostatni przykłąd kolegi na H nie pamiętam nicku, Robo zalecasz mu na masę 5x5...

Teraz mówisz że powielam błędy...

To jak cwiczysz to Twoja sprawa
    O co chodzi z tą wypowiedzą?Wyjasnisz mi łaskawie
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 10 Grudzień 2012, o 19:05

Taaa kolarze :Wstyd: zrób 30 przysiadów w ostatniej serii to będziesz kwiczał z bólu, pompa wyrwa z butów a zyły chcą wyskoczyć z pod skóry :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

CZYSTA PASJA

Postprzez playandwin24 » 10 Grudzień 2012, o 19:13

Rozmowa była o 12-30pow i że tym budujemy masę... :)

Z takim układem się zgodzę: 12,10,8,6, 30 ale nie z układem od 12 do 30pow i że to masę budujemy...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 10 Grudzień 2012, o 20:48

playandwin24 napisał:Z takim układem się zgodzę: 12,10,8,6, 30 ale nie z układem od 12 do 30pow i że to masę budujemy...

Kolego wciąż nie odpowiedziałeś w jaki sposób dochodzi do wzrostu mięśni, wiec rozumie ze nie rozumiesz.

Ty doprowadzasz do załamania mięśniowego/nerwowego przy 6-12 powt, a ja przy 12-30 wiec ja wykonuje więcej powtórzeń lepiej przepompuje mięsień, mam mniejszy ciężar wiec bardziej panuje nad technika, regulacją ruchu w fazie koncentrycznej i ekscentrycznej , dalej wykonuje więcej pracy w danej jednostce czasu, doprowadzam do zwiększenia stężenia kwasu mlekowego... mam wymieniać dalej.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

CZYSTA PASJA

Postprzez Terrormachine » 10 Grudzień 2012, o 21:05

To i ja wtrącę swoje 3 groszę .

1.Widzę że opierasz źródło WW na makaronie ,jeśli znasz schemat produkcji makaronu to niestety to nie jest jakieś dobre źródło ww ... Wybierz produkty zbożowe pełnoziarniste : Grube Kasze , Ryż
    2.Tilapia to taka sama ,,syfiasta,, ryba jak i Panga
    3.Białko solo po treningu to także mało mądre ... Wrzucił bym proste Ww w niedużej ilości 30-40 g w formie roztworu najlepiej ,albo owocami bym doładował .
    4.Krete brałbym rano i po tren ,przed tren nie odczujesz jej działania .
    5.Antykatabolik w śmiesznie małej dawce .

Co do treningu to przez brak ćwiczeń izolowanych kompletnie zatracisz kształt mięśnia ...
    Co najmniej po jednym bym zapodał .
    Ja bardzo sobie cenie Triceps i Biceps w systemie
    1 seria biceps 1,5 min przerwy i seria Triceps

3 zestawy ćwiczeń na jedną i drugą partie po 3 serie 10-12 powtórzeń na koniec dobitka po wybranym ćwiczeniu z jednej i drugiej partii na hama dobić i mega pompa .

Przykład :

Uginanie francuskie sztangi łamanej stojąc = Uginanie z supinacją
    Wyciskanie Wąsko = Modlitewnik
    Wyprosty ramion na wyciągu = Młotki ławka skośna

I na koniec Dobitka

Pompki w podporze tyłem z obciążeniem na girach + Uginanie o kolano

I masz chłopie rozrywającą łapy krwią pompe .

Tyle z mojej strony . Pzdr
    Awatar użytkownika
    Terrormachine
    Starszy kapral

CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 10 Grudzień 2012, o 21:14

1. twierdzisz ze makaron z mąki durum jest słabym źródłem węglowodanów? chętnie posłucham dlaczego? Znasz proces technologiczny makaronu, czy tylko tak piszesz? Co jest lepszym źródłem węgli?
    2. To mielcie rybe i formujcie mielone z ryby wychodzą znacznie smaczniej niż zwykła ryba.
    3.Wyjaśnienie jest proste po treningu uzupełnienie glikogenu wcale nie jest priorytetem jak to głoszą producenci odzywek i suplementów. W kocu na trenening nie idziesz znowu po dwóch godzinach tylko za przynajmniej 24 godzinny wiec glikogen w tym czasie zdąży się odbudować, zresztą straty w wyniku treningu siłowego są niewielkie.
    Glikogen odbuduj się w pewnym stopniu sam z glikogenu pochodzącego z wątroby, glicerolu pochodzącego z rozpadu tkanki tłuszczowej i z cyklu alaninowego( to przypadek kiedy nie spożywasz ww po treningu.

Najlepszym rozwiązaniem po treningu jest podania aminokwasów BCAA+ EAA, następnie posiłek po uplywie 30-40 minut gdzie zawarte będzie mięso/ryz biały/ warzywa mix

Wyjątek mogą stanowić osoby które sa tzw. hardgainerami.
    4. w jaki to sposób możesz nie odczuć działania kreatyny, jeśli wezmę ja na 1h przed treningiem na "pusty żołądek" z dużą ilością wody ?
    5. ;)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

CZYSTA PASJA

Postprzez playandwin24 » 10 Grudzień 2012, o 21:16

Chcesz mi powiedzieć że robiąc więcej pow dajesz lepszy impuls mięśniom czym wpływasz na ich większy wzrost...

Nigdy nie słyszałem ani nie widziałem aby wykonywać tyle pow i aby masa rosłą lepiej niż 6-12pow, no może jeśli ktoś ma bardzo dużą przewagę włókien czerwonych, to ten trening ma sens...

Jeśli Ci tak pasuje to ćwicz, ale nie mów że 12-6 jest złe... gdzie "od wieków" się tak ćwiczy i są efekty, słyszałeś może o możliwości przekształcenia włókien białych w czerwone? Bez powrotnym przekształceniu...

Jeśli robisz 12-6pow z odpowiednim ciężarem dajesz mięśniom impuls do rozwoju, zwięksasz wydzielanie się testosteronu, kwas mlekowy tez się wydziela,

Robiąc więcej pow mówisz że bardziej panujesz nad techniką... mi się wydaje że machając po 30pow ciężko jest zachować poprawną technikę i łatwo o zmęczenie i dekoncentracje... no chyba że ktoś macha samą sztangą, i się obija no to może...
    jeśli chodzi o ruchy "pozytywny" i "negatywny" nie mam z nim najmniejszych problemów przy tym zakresie pow...

Hipertrofia sakroplazmatyczna to negatywne pod kątem siły funkcjonalnej zjawisko. Następuje przyrost objętości tkanki włókien mięśniowych, ale niestety nie powiększenie samych włókien mięśniowych! Tak sztucznie zwiększone obwody nie mają żadnego przełożenia na siłę zawodnika. Najczęściej taka hipertrofia występuje w zakresie obciążeń 50-70% CM (i przy dużej liczbie powtórzeń: 12-15 i więcej) oraz w pewnym stopniu w zakresie 70-80% CM. Optimum dla budowania masy pozostaje więc zakres 75-85% CM i 6-12 powtórzeń. Zarówno zbyt duża jak i zbyt mała liczba powtórzeń może być szkodliwa.

To z kulturystyka.pl
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

CZYSTA PASJA

Postprzez Terrormachine » 10 Grudzień 2012, o 21:25

1.Zapewne kolega zaopatruje się w jakieś Biedronce/Lidlu/Tesco gdzie makaron z mąki Durumu kosztuje 2 zł /500 g .
    To widziało tak samo mąke z pełnego przemiału jak ja kosmos .
    2.Widzę że na siłę musiałeś zacząć dyskusje do tego pkt ... Sam przyznasz że ta ryba to ścierwo .
    3.Owszem rezerwy glikogenu wątrobowego są spore ,no i przyznaje także rację w tym że ta jego poziomie treningu siłowego to nie wyczerpie glikogenu mięśniowego w pełni ... ale także nie uważam by solo białko było czymś właściwym . Mimo wszystko wrzucił bym te 30-40 g ww prostych po tren jak się zaleca od lat i głosi literatura .
    4.Tak ,w jaki sposób ją niby odczuwasz ?
    5.Wgl ten suplement to gówno ... 5 g glutaminy na porcje 11 g ...
    Ledwie 5 g bcaa ...
    Awatar użytkownika
    Terrormachine
    Starszy kapral

CZYSTA PASJA

Postprzez Kwachu » 10 Grudzień 2012, o 21:28

To jak nie widziałeś to mało jeszcze widziałeś, proponuje sporo czytać i próbować na sobie a nie robić jak wszyscy an siłowni 6-12, a jak się ktoś zapyta dlaczego, to co powiesz bo wszyscy tak robią ? Wszyscy robią tez stały zestaw na treningu klatki to ty tez tak chcesz robić :)

Kolego spotkałeś się z informacja że zwiększenie kwasu mlekowego, pobudza wydzielanie wew. somatotropiny? Wydzielanie testosteronu następuje przy zwiększonej liczbie powtórzeń.

No pewnie że bardziej panuje!!! Nie mam problemów z koncentracją i wykonuje ruch poprawnie wiec nie opowiadaj bajek. Obija? Gwarantuje Ci że jak miałbyś zrobić 30 powtórzeń w ostatniej serii to byś umarł :P nie trenowałeś tym sposobem wiec nie opowiadaj, tym bardziej ze nie masz żadnej argumentacji
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

CZYSTA PASJA

Postprzez goino » 11 Grudzień 2012, o 06:49

1.Widzę że opierasz źródło WW na makaronie ,jeśli znasz schemat produkcji makaronu to niestety to nie jest jakieś dobre źródło ww ... Wybierz produkty zbożowe pełnoziarniste : Grube Kasze , Ryż - żałosne
    2.Tilapia to taka sama ,,syfiasta,, ryba jak i Panga - masz rację , czytałem ostatni nawet i w gazecie było
    3.Białko solo po treningu to także mało mądre ... Wrzucił bym proste Ww w niedużej ilości 30-40 g w formie roztworu najlepiej ,albo owocami bym doładował . - jest po treningu carbo , proszę się nauczyć czytać
    4.Krete brałbym rano i po tren ,przed tren nie odczujesz jej działania . - krete rano? nie słyszałem o takim czymś , ja tylko i wyłącznie biore w dni treningowe przed i po.
    5.Antykatabolik w śmiesznie małej dawce . - smieszna dawka? ciągle jesteśmy w stanie anabolicznym z powodu nadwyżki kalorycznej , moim zdaniem to wystarczająca dawka.

Suplementacja w dni gdzie mamy sam trening siłowy/w dni gdzie mamy dodatkowo aeroby :
    ( W dni z samym treningiem siłowym bezpośrednio po treningu) :
    - carbo 50g
    - cm3 4 kaps
    KCAL 193 B 0 T 0 W 48

15 minut po :
    - białko 30g
    KCAL 108 B 25

(W dni z treningiem aerobowym):
    Bezpośrednio po treningu siłowym :
    -carbo 50g
    -cm3 4 kaps
    KCAL 193 B 0 T 0 W 48

10 minut po suplementach - trening aerobowy

Bezpośrednio po aerobach :
    -białko 30g
    KCAL 108 B 25

# Panowie lekka zmiana diety. W dzień treningowy KCAL na + ok 310 , w dzień nie treningowy wyrzucam po prostu suplementy typu : carbo , białko i w związku z tym w dzień bez treningu kalorię na + będą znikome , prawie równe zapotrzebowaniu. Robiłem wcześniej tak , że w te dni miałem tyle samo kalorii , odżywki zastępowałem pożywieniem , ale strasznie się źle czułem i do tego ciągle gazy. Jeśli mi nie będzie nic szło , to po prostu dodam kcal z tłuszczy i węglowodanów. Jeśli jestem endo to lepiej było by dodać z tłuszczy , ale one też w cale nie są takie tanie , dlatego węgle też będą dodawane :)
    I co w końcu z tym planem , playandwin24 dasz radę coś ułożyć? :)
    Awatar użytkownika
    goino
    Młodszy chorąży

Pochwały: 4
    Miasto: Nysaaa
    Data urodzenia: 23 09 1993

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość