Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na rzeźbę i ew. zrzucenie paru kilogramów

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta na rzeźbę i ew. zrzucenie paru kilogramów

Postprzez KakaPiee » 19 Grudzień 2012, o 20:26

Witam:) Mam na imię Kamil, mam 16 lat, od trzech tygodni zacząłem zmieniać swoje nawyki żywieniowe (zaprzestałem spożywania słodyczy i ograniczam tłuszcze) przez te 3 tygodnie zrzuciłem z 92 kg do około 85 kg, mój wzrost to ok. 184. Towarzyszyły mi przy tym ćwiczenia na ławeczce ze sztangą oraz od tygodnia ćwiczę po 30min dziennie na orbitreku. Zauważyłem że dość pozytywnie wpłynęło to na mnie, na brzuchu mam wrażenie że zniknęło trochę tłuszczu, stał się twardszy (podczas ćwiczeń na ławeczce często ćwiczyłem paroma seriami brzuch). Ostatnio moja waga można powiedzieć że stanęła w miejscu. I moje pytanie brzmi co i w jakiej ilości jeść aby zamiast tłuszczyku pojawiły się mięśnie, a kiedyś może nawet i 6pak :) Słyszałem że nie można za dużo zrzucać wagi bo zrzuca się automatycznie tkankę mięśniową. Jaką dietę proponujecie? Czy zainwestować w dodatek w postaci czystego białka? Miałem plan zrzucić jeszcze tak do 82-81 ale boję się że ubędzie mnie "w mięśniach" Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
    KakaPiee
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Borys97 » 19 Grudzień 2012, o 21:15

Hmm z tego co ja wiem to poleciłbym ci dietę na masę (Jak takową wykonać w podwieszonych w dziale Dieta i Zdrowe Odżywianie)
    Do tego Trening FBW(Podwieszone w dziale Trening).
    + Jak chcesz 6pak to polecam A6W (do tego jakieś ćwiczenia na grzbiet bo może boleć podczas robienia) potem ABS II i 3-4 razy w tygodniu bieganie/aeroby po 30 minut.

Ale poczekaj na zdanie kogoś doświadczonego bardzej bo ja się mogę mylić ; )
    Jestem odważny kiedy trzeba, odwaga to nie narażanie się bez potrzeby.
    Przegrywasz gdy się poddajesz nie gdy przekraczasz metę jako ostatni.
    Awatar użytkownika
    Borys97
    Starszy sierżant

Miejscowość: Siedlce
    Pochwały: 7
    Miasto: Siedlce
    Data urodzenia: 02 10 1997

Postprzez TomaszM » 20 Grudzień 2012, o 17:39

Ostatnio moja waga można powiedzieć że stanęła w miejscu

a) zbyt szybko wpierw traciłeś wagę
    b) masz zbyt mało mięśni zbyt dużo tłuszczu, jesz zbyt mało i spowalniasz tym wszystkim metabolizm

Co Ci doradzić ?

a) w pierwszej kolejności ćwiczenia siłowe (dzięki nim uzyskasz tkanke mięsniową) i poprawisz raz, że wygląd to dwa metabolizm.
    b) dieta z zerowym bilansem kalorycznym (czyli ani redukcyjna, ani masowa).
    c) piszesz o białko z suplementacji, jeśli masz kase to śmiało kupuj i stosuj tam gdzie masz braki z diety + po treningu może być. Do tego warto zainwestować w jakiś pakiet minerałów.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Re: Dieta na rzeźbę i ew. zrzucenie paru kilogramów

Postprzez KakaPiee » 20 Grudzień 2012, o 19:42

Przesyłam zdjęcia, moje bm to około 25:D Teraz mam dylemat jaką dietę wybrać czy ew. co ograniczyć i jakie ćwiczenia :) Macie jakieś propozycje ? :D

IMG20121220_002 - Kopia.jpg
    IMG20121220_002 - Kopia.jpg (227.29 KiB) Obejrzany 1114 razy
    IMG20121220_004 - Kopia.jpg
    IMG20121220_004 - Kopia.jpg (230.12 KiB) Obejrzany 1114 razy

Jeszcze wracając do wagi to lekko posuwa się w dół, ważę się codziennie o tych samych porach czyli rano i wieczorem ten przestój trwał 2-3 dni a dzis zauważyłem że już te 0.3, 0.2 kg mniej
    KakaPiee
    Szeregowy

Postprzez TomaszM » 20 Grudzień 2012, o 21:01

ważę się codziennie o tych samych porach czyli rano i wieczorem

po co ?
    na co ?

raz na tydzień - rano naczczo - nie więcej.

Macie jakieś propozycje ?

czytać nie umiemy ?
    post wyżej patrz
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Postprzez playandwin24 » 21 Grudzień 2012, o 09:28

Przestań obgryzać paznokcie...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez TomaszM » 21 Grudzień 2012, o 12:56

Sry taki nałóg mam :Lol:
    Dietetyk Sportowy

Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Re: Dieta na rzeźbę i ew. zrzucenie paru kilogramów

Postprzez valdunn » 9 Marzec 2021, o 19:47

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość