Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Aeroby mam pytanie?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Aeroby mam pytanie?

Postprzez sedat » 23 Grudzień 2012, o 11:56

Witam ponownie mam pytanie dotyczące aerobów ćwicze 4 dni w tygodniu na mase pon,wt,czw,pt czy muszę robić aeroby w dni nietreningowe np. w niedziele tylko?Jeżeli tak to czy może być rowerek stacjonarny cz musi być konkretnie bieżnia i ile minut?Dżiękuje z góry za odpowież.Pozdrawiam
    sedat
    Starszy szeregowy

Miasto: tczew
    Data urodzenia: 13 11 1981

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Aeroby mam pytanie?

Postprzez robo815 » 23 Grudzień 2012, o 12:55

Wszystko zalezy od tego co chcesz uzyskać pracujac nad swoim ciałem?Czy tylko masę mięśniową?

Autor postu otrzymał pochwałę
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Aeroby mam pytanie?

Postprzez sebox » 23 Grudzień 2012, o 13:05

Aeroby możesz robić i po treningu, aby na spokojnie wyciszyć (cool down) mięśnie po ekstremalnym wysiłku oraz ćwiczenia rozciągające...
    Możesz i dodać w dni bez treningu: bieżnia, rowerek stacjonarny oraz oczywiście rozciąganie mięśni ok. 30 min spokojnie wystarczy. Dobrym sposobem jest również basen oraz sauna...
    Trenując 2 miesiące jesteś pewien, że wiesz wszystko. Trenując 5 lat masz pewność, że nigdy wszystkiego nie będziesz wiedział.
    Awatar użytkownika
    sebox
    Plutonowy

Pochwały: 3
    Miasto: Chłop z Mazur

Aeroby mam pytanie?

Postprzez TomaszM » 23 Grudzień 2012, o 14:40

Aeroby możesz robić i po treningu, aby na spokojnie wyciszyć (cool down) mięśnie po ekstremalnym wysiłku oraz ćwiczenia rozciągające..

raz - Jeżeli jest ektomorfikiem to aeroby po treningu w celu masowym mijają się kompletnie z celem
    dwa - jaki cool down ? Wiesz o czym ty mówisz ? Gdzie masz cool down mięśni po treningu klatki ćwicząc aero na rowerze ?
    trzy - ćwiczenia rozciągające jak najbardziej to podstawa po treningu

Nie doradzajcie moi drodzy (czyt. post wyżej) komuś rzeczy, jeśli nie macie o danej osobie żadnego pojęcia, bo możesz mu zaszkodzić a odpowiedzialności znając życie za to nikt nie weźmie.

Witam ponownie mam pytanie dotyczące aerobów ćwicze 4 dni w tygodniu na mase pon,wt,czw,pt czy muszę robić aeroby w dni nietreningowe np. w niedziele tylko?Jeżeli tak to czy może być rowerek stacjonarny cz musi być konkretnie bieżnia i ile minut?Dżiękuje z góry za odpowież.Pozdrawiam

Tak jak robo pisał - wszystko zalezy od tego jaki masz cel oraz jaką masz budowę ciała - czy przy robieniu swojej masy łapiesz tłuszcz, czy też jest Ci masę bardzo ciężko przybrać.

Jeśli masz problemy z tłuszczykiem na masie, to dodaj aeroby w dni wolne od treningu siłowego.
    Zarówno moze to być rowerek, jak i bieżnia jak i inny rodzaj aerobów, ważnym jest natomiast by były one wykonywane na stosunkowo niskim poziomie tętna.

Autor postu otrzymał pochwałę
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Re: Aeroby mam pytanie?

Postprzez sebox » 23 Grudzień 2012, o 21:00

TomaszM napisał: jaki cool down ? Wiesz o czym ty mówisz ? Gdzie masz cool down mięśni po treningu klatki ćwicząc aero na rowerze ?

Dokładnie wiem co piszę... cool down jest tak samo ważnie jak i rozciąganie po treningu. Każdy ciężki trening powoduje kompresję kręgosłupa i aby przyspieszyć jego prostowanie na poziomie lędźwiowym, trzeba odciążyć grzbiet. Najlepiej zwisając na drążku przez 30sek. lub zrobić serię brzuszków. Powinno się robić to również w dni nie treningowe...
    Z pozostałymi sprawami się z Tobą zgodzę, nie znając człowieka ciężko coś pomóc... Podałem przykłady i nie trzeba wszystkiego brać do siebie...
    Widzę że troszkę się mnie czepiłeś ale przeżyje... prośba tylko czytaj moje posty ze zrozumieniem :Kwaśny:
    Trenując 2 miesiące jesteś pewien, że wiesz wszystko. Trenując 5 lat masz pewność, że nigdy wszystkiego nie będziesz wiedział.
    Awatar użytkownika
    sebox
    Plutonowy

Pochwały: 3
    Miasto: Chłop z Mazur

Aeroby mam pytanie?

Postprzez TomaszM » 24 Grudzień 2012, o 00:06

Ja się nikogo nie czepiam, tylko nie lubią prostować podwójnie tematu - raz do pytającego - dwa do odpowiadającego :) :)

cool down jest tak samo ważnie jak i rozciąganie po treningu. Każdy ciężki trening powoduje kompresję kręgosłupa i aby przyspieszyć jego prostowanie na poziomie lędźwiowym, trzeba odciążyć grzbiet. Najlepiej zwisając na drążku przez 30sek. lub zrobić serię brzuszków.

Zgadzam się, tylko, że wcześniej rozmawialiśmy o cool downie mięśni po ciężkim treningu na aerobach a nie zwisaniu na drażku :P
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Re: Aeroby mam pytanie?

Postprzez valdunn » 30 Listopad 2021, o 04:37

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość