Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening domowy, proszę o pomoc ;)

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening domowy, proszę o pomoc ;)

Postprzez precik » 26 Styczeń 2013, o 22:53

Witam,
    mam 17 lat
    waga 50kg
    wzrost 170 cm
    Chcę zacząć trenować lecz nie mam czasu chodzić na siłownię, ponieważ "najbliższa" jest za daleko. Więc zdecydowałem się trenować w domu. Mój sprzęt to: Hantle 2x12kg i drążek. Myślę że to nie nie dużo, ale na razie mam ograniczony fundusz żeby zakupić coś więcej.
    Moja prośba jest następująca, proszę o szczegółowy plan ćwiczeń, wskazówki odnośnie ich wykonywania i wasze opinie.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
    precik
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 27 Styczeń 2013, o 11:56

Poczytaj tematy podwieszone... dużo nie zdziałasz z takim arsenałem na dłuższą metę... szukaj kumpli i zróbcie swoją małą siłownię... Jeszcze ławka płaska i stojak na przysiady i talerze i wtedy będzie lepiej :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez MassacraPower » 27 Styczeń 2013, o 17:55

jak narazie to fbw max te 3 miesiace a miedzy czasie skladac jakas kase na lawke i obciazenie, ewentualnie samemu kombinowac i robic jak sie ma mozliwosc. wiem ze duzo ak na fbw ale oczywiscie mozna ten czas skrocic, jednak podejrzewam ze szybciej na sprzed nie naskladasz wiec msisz sie obejsc, najwazniejsze ze sa checi :D

mimo, ze ja mam jako taki sprzet to fbw robilem i tak jak najbardziej na tych podst. cwiczeniach, wiec moge Ci zapozyczym moj plan w tym przypadku. mysle, ze bedzie dobry dla Ciebie:

pn,sr,pt

1. nogi: tutaj przydala by sie sztanga do przysiadow, chyba ze z hantli cos wykminisz, a jak nie to wykroki z hantlami 4x 10
    2. plecy: drazek 4x max (skoro jestes poczatkujacy to mysle ze 15 razy w serii sie nie podniesiesz)
    3. klatka: pompki 4x max j.w
    4. barki: tutaj ja uzylem sztangi, ale Ty mozesz unosic hantle na boki 4x 8
    5. biceps - uginanie ramion 4x 8
    6 triceps - pompki w podporze tylem 4x max

Nie jestem profesjonalista, wiec jezeli cos zle lub do poprawy to Cie tutaj na pewno lepsi poprawia ;)
    MassacraPower
    Sierżant

Miasto: Jarosław
    Data urodzenia: 02 05 1996

Re: Trening domowy, proszę o pomoc ;)

Postprzez precik » 27 Styczeń 2013, o 19:12

Dzieki wielkie za wasze rady ;)
    Co do podciągania to z tym nie ma problemu mój rekord bez obciążenia to 17 razy, natomiast z obciążeniem 18KG 3 razy ;)
    @edit:
    Jeszcze jak możesz napisz mi w jakich odstępach czasowych mam strugać serie :D
    precik
    Szeregowy

Postprzez sebox » 27 Styczeń 2013, o 19:57

Najlepiej 60-90 sek. w tych granicach będzie najkorzystniej ;)
    Trenując 2 miesiące jesteś pewien, że wiesz wszystko. Trenując 5 lat masz pewność, że nigdy wszystkiego nie będziesz wiedział.
    Awatar użytkownika
    sebox
    Plutonowy

Pochwały: 3
    Miasto: Chłop z Mazur

Postprzez MassacraPower » 27 Styczeń 2013, o 20:28

ja robie 1,5 - 3 minuty, zalezy jakie cwiczenie bo czasami po minuta przerwy to za malo, ale najwazniejsze to zeby nie sidac tylko rozciagac cwiczony miesien, to go szybciej zregeneruje i przygotuje odpowiednio do nastepnej serii ;)
    MassacraPower
    Sierżant

Postprzez robo815 » 27 Styczeń 2013, o 21:37

MassacraPower napisał: ale najwazniejsze to zeby nie sidac tylko rozciagac cwiczony miesien, to go szybciej zregeneruje i przygotuje odpowiednio do nastepnej serii ;)

Twoja teoria nie idzie w parze z praktyką,rozciągasz wyłącznie po treningu
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez MassacraPower » 27 Styczeń 2013, o 23:12

nie raz sie spotkalem z taka "teoria" i tak juz sie tego trzymam, a to zle? :)
    MassacraPower
    Sierżant

Postprzez sebox » 28 Styczeń 2013, o 08:06

MassacraPower napisał:nie raz sie spotkalem z taka "teoria" i tak juz sie tego trzymam, a to zle? :)

Źle... po rozgrzewce możesz zastosować bardzo lekkie rozciąganie, tylko tyle żeby poprawić ukrwienie i rozluźnić mięśnie, natomiast taki porządny stretching dopiero po treningu, kiedy jesteś już bardzo dobrze rozgrzany, poza tym mięśnie lepiej się rozciągają, jeśli wcześniej wykonały jakąś pracę.
    Trenując 2 miesiące jesteś pewien, że wiesz wszystko. Trenując 5 lat masz pewność, że nigdy wszystkiego nie będziesz wiedział.
    Awatar użytkownika
    sebox
    Plutonowy

Pochwały: 3
    Miasto: Chłop z Mazur

Postprzez MassacraPower » 28 Styczeń 2013, o 17:37

czyli dobrze, tylko nie przypuszczałem, że ktoś to odbierze w ten sposób... ;)
    MassacraPower
    Sierżant

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość