Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • jak ćwiczyć na siłowni?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez grzer2488 » 22 Luty 2013, o 09:43

Myslałem, ze mam to zwiększać na następnym treningu, ale to nic. Wiec zanim pojdę znów na siłkę to takie przykłady i czy teraz dobrze?

po 3 serie dla kazdego cwiczenia:

przysiady-15 powt.-35 kg, 12 powt.- 40 kg, 10 powt.- 45 kilo
    klata- 12 powt.- 25 kilo, 10-30 kg, 8- 35 kg
    francuz- 12- 17,5 kg, 10- 20 kilo, 8- 22,5 kg

Tak?

I teraz idąc dalej, na jeszcze kolejnym treningu:

przysiady- 15 powt.- 40 kg, 12- 45kg, 10- 50 kg

Cos w tym stylu?;d
    grzer2488
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 19 03 1986

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez szymon12159 » 22 Luty 2013, o 09:48

no tak , doklanie ..

i jak juz bd za ciezko to zostajesz na tym samym ciezarze az bd lekki i wtedy dolożysz ; )
    Jeżeli wybrałeś tę drogę, to nie narzekaj ze w życiu będziesz miał pod górkę . !
    szymon12159
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 13
    Miasto: ____________

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez grzer2488 » 28 Luty 2013, o 19:29

Dobra, teraz kolejne pyt mi się nasuwają w miarę ćwiczen i czasu.
    Czy mogę zrobić tak, że zwiększę ciężar po I serii o 2,5 kilo a po II serii już o 5 kilo?
    I kolejne: mam takie ćwiczenie na bary- wznosy ramion do góry z obciązeniem, i pytanie: mogę tak zrobić ze w I serii dam sobie 15 kilo, w II 17,5 a w III zostanę przy 17,5? Czy koniecznie tzreba zwiększyc?
    Ćwiczenia na barki są wyjątkowo ciężkie do wykonania, a wiadomo trzeba robic dokladnie, nie huśtać ciałem, tak by były efekty.
    Ja wolę dać mniej kilo na bary i zrobić prawidłowo, niż za duzo i robić co bądź.
    grzer2488
    Starszy szeregowy

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez siwy94tsn » 28 Luty 2013, o 19:46

dlaczego robisz wznosy ??
    Zwiększaj tak abyś dobrze czuł mięsnie i trzymał się okreslonej liczby powtórzen lub cięzaru
    Nie trzeba zwiększać cięzarów ,mozesz zostać juz prz tym ale wtedy nie dasz mięśniom jeszcze większego impulsu .
    Tak ogolnie barki lubią duzą ilosć powtórzen.
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 12 1994

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez szymon12159 » 28 Luty 2013, o 22:06

dokladnie jak, kolega wyzej , nie katuj miesni coraz to wiekszym ciezarem jesli nie dajesz rady .. rozplanuj sobie to jakos ; ) i na bareczki daj duzo powt . tak ;)
    Jeżeli wybrałeś tę drogę, to nie narzekaj ze w życiu będziesz miał pod górkę . !
    szymon12159

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez grzer2488 » 1 Marzec 2013, o 17:37

No ok ale jak to czemu wznosy? To są łatwe ćwiczenia na barki, moze są tam inne, ale ja nie wiem dokladnie jak to robic, a jak bede robił źle, nieparwidlowo to nie bedzie efektów. Trzymam się powtorzen, robię zawsze tyle samo, bo mi zwrocono uwagę juz, wiec mam na barki robic wiecej powt, np 16,12,10 bedzie ok?
    A miesnie wiadomo jak się czuje a potem bolą tzn ze rosną, wiec jak są zakwasy po treningu tzn ze jest postęp?
    A z takimi zakwasami jest sens isc na trening czy odczekac az przestanie bolec?
    grzer2488
    Starszy szeregowy

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez szymon12159 » 1 Marzec 2013, o 22:07

wiadomo ze zawsze bd bolec , ja mialem zakwasy czesto tygodniowe jednej partii i to bica i trica ; D dalem wycisk ; D a tak to zawsze mam te mikrourazy , nie przerwanie , ; D wiadomo na wszystkich partiach w innych dniach ; D
    szymon12159

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez grzer2488 » 5 Marzec 2013, o 17:30

Witam, trochę przeglądam forum, bo chcę uczyć się coraz to nowych rzeczy o siłowni i cwiczeniach i byc coraz lepszym...
    Zaciekawiło mnie, że niektórzy robią podczas 1 treningu wybrane partie mięsni, np. barki +tric + brzuch.
    Ja chodzę 3 razy w tyg, mam swoj plan cwiczen, ale robięwszytskie partie, a wlasciwie te, ktore mi polecił jeden kolega, bo robię teraz cwiczenia na masę i siłę i nie ma tego dużo:
    przysiady, MC,klata, bary, bic, triceps, brzuch
    I to robię wszystko na jednym treningu, zostawic jak jest czy podzielic sobie, np. w pon nogi i plecy, w srode brzuch i tric a w piątek reszta? Mnie jest tak dobrze jak robiłem do tej pory, ale jak sądzicie?
    grzer2488
    Starszy szeregowy

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez playandwin24 » 5 Marzec 2013, o 17:34

Jest dobrze... ale możesz to zmienić na trening dzielony, tylko może w innym wydaniu...

Jak celem jest masa to trening dzielony 4dni będzie ok...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

jak ćwiczyć na siłowni?

Postprzez grzer2488 » 7 Marzec 2013, o 11:08

4 dni w tygodniu mam chodzic na siłownię jak robię na masę i siłę?
    grzer2488
    Starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość