Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening Pitta, Troja

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening Pitta, Troja

Postprzez jakub126p » 24 Kwiecień 2013, o 19:54

Witam, oto trening ułożony dla Brada Pitta do filmu Troja.
    Znalazłem dietę opisaną mniej więcej tak:

7:00AM: Breakfast (Śniadanie)
    9:30AM: Snack (Przekąska)
    12:00pm: Lunch (Obiad)
    2:30PM: Snack (Przekąska)
    5:00pm: Dinner (Kolacja)
    7:30pm: Late night snack (Późna przekąska)
    10pm: Pre-bed snack (przed-jedzeniówka)
    Coś słabo opisane, co polecacie w tych porach? filety, rybki, suple, ryż, makaron, buraki, pomidory, banany ananasy z puszki, ujdzie takie coś?

Przetłumaczyłem go(pierwszą część, która niby nazwana jest "Bulking" czyli masa, ale nie do końca wygląda na masówkę.)

Dzień 1: Klatka/Ramiona, Triceps, Biceps.
    3 serie x 10 powtórzeń - wyciskanie hantli na ławce pochyłej
    2 serie x 10 powtórzeń - unoszenie sztangi nad głowę (stojąc lub siedząc)
    2 serie x 12 powtórzeń – unoszenie hantli nad głowę siedząc (obrót nadgarstków)
    2 serie x 12 powtórzeń - rozpiętki
    2 serie x 12 powtórzeń – unoszenie hantli w opadzie tułowia
    2 serie x 8 powtórzeń – unoszenie sztangi łamanej z za głowy (w leżeniu – ławeczka)

Dzień2: Plecy/Kaptury/Biceps
    3 serie x 12 powtórzeń – podciągnięcia na drążku
    3 serie x 10 powtórzeń – przyciąganie wyciągu do brzucha (siedząc)
    3 serie x 10 powtórzeń – podciąganie sztangi do podbródka (wąski chwyt)
    2 serie x 15 powtórzeń – spięcia barków (kapturów)
    3 serie x 10 powtórzeń – modlitewnik

Dzień3: Cardio
    30 minut umiarkowanego biegu

Dzień4: Ramiona/Klatka
    2 serie x 10 powtórzeń - unoszenie sztangi nad głowę (stojąc lub siedząc)
    2 serie x 12 powtórzeń - unoszenie hantli nad głowę siedząc
    2 serie x 12 powtórzeń – rozpiętki
    2 serie x 12 powtórzeń - unoszenie hantli w opadzie tułowia
    3 serie x 10 powtórzeń - wyciskanie hantli na ławce pochyłej

Dzień5: Plecy/Cardio
    3 serie x 12 powtórzeń – podciągnięcia na drążku
    3 serie x 10 powtórzeń – przyciąganie wyciągu do brzucha (siedząc)
    3 serie x 10 powtórzeń – podciąganie sztangi do podbródka (wąski chwyt)
    2 serie x 15 powtórzeń – spięcia barków (kapturów)
    30 minut umiarkowanego biegu

Co sądzicie? Na jutubie jest kilka filmików opisujących ten trening, ludzie rzeczywiście trochę się wyrzeźbili ;)
    jakub126p
    Szeregowy

Data urodzenia: 15 09 1991

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Trening Pitta, Troja

Postprzez robo815 » 24 Kwiecień 2013, o 20:17

Dla mnie lipa.A gdzie trening nóg?Czyżby trening dla bociana?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Trening Pitta, Troja

Postprzez jakub126p » 24 Kwiecień 2013, o 20:25

Zauważ ile jest biegania, jeśli urośniesz u góry, to twoje nogi będą musiały dźwigać więcej, przy biegu i one ćwiczą ;)
    Nogi dźwigając więcej przyzwyczajają się do większego obciążenia, czysta fizyka i biologia. Wiadomo że nie będzie po tym treningu rozbudowanych nóg, tak czy siak, na pewno chodzić, biegać, skakać będzie można do woli, nie mylę się?
    jakub126p
    Szeregowy

Trening Pitta, Troja

Postprzez jakub126p » 24 Kwiecień 2013, o 20:33

(nie mogle już edytować)
    Pomijam fakt że nie ma treningu mięśni brzucha :/ Wszyscy trabią o tych a6w i innych abs II, program 300 brzuszków, a jest coś normalnego do robienia na siłowni ? coś co nie nadwyręża pleców? do tej pory robiłem maszynę na górne partie, brzuszki i unoszenia nóg, interwały po 40 sec kilka stacji potem coraz mniej (prowadzone dla wszystkich przez trenerów na siłowni) co warto robić?
    jakub126p
    Szeregowy

Trening Pitta, Troja

Postprzez robo815 » 24 Kwiecień 2013, o 22:09

A widziałes długodystansowca z wielkimi nogami?Wiec sie mylisz i z tą fizyką a z biologią to juz wogóle.Byś poczytal dokładnietematy podwieszone byś się dowiedział paru rzeczy
    Co do pleców dobra technika i nie ma nadwyrężeń pleców
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Trening Pitta, Troja

Postprzez jakub126p » 24 Kwiecień 2013, o 22:18

A ktoś coś wspominał wielkich nogach ? :Kciuk w dół:
    Z tego co mówisz (BTW) jeśli założyłbyś plecak powiedzmy z 20 kg(daleko wykraczając poza możliwość uzyskania takiej masy na korpusie, ale łatwiej to zobrazuje ów ciężar) i zaczął biegać, to wynika że nóg ci nie przybędzie ? ciało ma to do siebie że się rozwija :/ dlaczego grubasy mają duże łydy ? bo poruszają się z dodatkowym ciężarem. Noga nie urośnie tj. napisałeś "wielka" ale na pewno trochę jej przybędzie...
    Długodystansowiec, nie za bardzo rozumiem ten przekaz, ale wiem że nawet sprinter nie ma wielkich nóg
    http://cdn24.se.smcloud.net/t/photos/th ... ardowy.jpg
    przykładowo po lewej - Polak, po prawej nawet daje rade bo pewnie biega z obciążeniem ^^
    jakub126p
    Szeregowy

Re: Trening Pitta, Troja

Postprzez robo815 » 25 Kwiecień 2013, o 07:44

jakub126p napisał:A ktoś coś wspominał wielkich nogach ? :Kciuk w dół:

To też pisałem że to trening bociana

jakub126p napisał:Z tego co mówisz (BTW)

Jakie BTW?Co Ty wymyślasz?

jakub126p napisał: jeśli założyłbyś plecak powiedzmy z 20 kg(daleko wykraczając poza możliwość uzyskania takiej masy na korpusie, ale łatwiej to zobrazuje ów ciężar) i zaczął biegać, to wynika że nóg ci nie przybędzie ? ciało ma to do siebie że się rozwija :/ dlaczego grubasy mają duże łydy ? bo poruszają się z dodatkowym ciężarem. Noga nie urośnie tj. napisałeś "wielka" ale na pewno trochę jej przybędzie...

1.A wiesz ile grubas ma tkanki tłuszczowej w tej łydce?
    2.A jaką siłe ma grubas w nogach?Nie jedna dziewczyna ma więcej pary niż grubas facet(mam kilka przykladów na siłce)
    3.W wojsku biegają z obciążeniem i jakoś nie maja duzych nóg !
    4.JAk tak lubisz biegac to są równiez rowerki napędzane siła ramion -po co Ci sztangielki itp.łapy tez Ci urosną?
    5.Ciekaw jestem jak będziesz biegał z obciązeniem jak za pare lat będą wyglądły Twoje stawy?
    6.Nie snuj jakiś nowych teorii które się nie sprawdzają!
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Postprzez Borys97 » 25 Kwiecień 2013, o 11:06

jakub126p napisał:Długodystansowiec, nie za bardzo rozumiem ten przekaz, ale wiem że nawet sprinter nie ma wielkich nóg
    przykładowo po lewej - Polak, po prawej nawet daje rade bo pewnie biega z obciążeniem ^^

haha rozśmieszyłeś mnie tym zdaniem ... Ja trenuje biegi sprinterskie od przeszło 4 lat i powiem ci że lekkoatletyka nie polega tylko na bieganiu ale również na siłowni ... w moim planie treningowym(lekkoatletycznym) mam 2 razy siłownie w poniedziałek trenujemy nogi i brzuch (przysiady mc wykroki syzyfki itp itd.) i w piątek trening siłowy również na nogi więc nie mów że lekkoatleci mają nogi od samego biegania jak się za przeproszeniem gówno na tym znasz ^.= I do tego + jeszcze robię nogi w sobotę z mojego planu treningowego na siłowni który ułożyłem czyli można powiedzieć że katuje nogi 2 razy w tygodniu ( bo w piątek nie chodzę z trenerem ponieważ w sobotę mam swój plan) Nasuwają mi się tylko kilka słow na temat twojej wiedzy w robieniu masy "pierdo :Cenzura: pierdo :Cenzura: ja posłucham i się pośmieje"
    PS. Jak sprinter nie ma umięśnionych i wielkich nóg to jak on może tak szybko biegać co ? Popatrz sobie na Bolta mistrza biegów sprinterskich i jak powiesz mi że on nie ma dobrze zbudowanych nóg to parskne ci śmiechem w twarz ...

Pozdrawiam, poczytaj trochę potem się kłóć ; )

Robo dobrze gada tutaj.. polać mu.

Autor postu otrzymał pochwałę
    Jestem odważny kiedy trzeba, odwaga to nie narażanie się bez potrzeby.
    Przegrywasz gdy się poddajesz nie gdy przekraczasz metę jako ostatni.
    Awatar użytkownika
    Borys97
    Starszy sierżant

Miejscowość: Siedlce
    Pochwały: 7
    Miasto: Siedlce
    Data urodzenia: 02 10 1997

Trening Pitta, Troja

Postprzez fallenursus » 25 Kwiecień 2013, o 13:09

Jesli lubisz sie wzorwac na hollywood to wiedz ze nie kazdy z nich jest kupa smiechu jak ten trening co wypisales wyzej. Moze w 2006 ktos w te bzdure wierzyl :)
    Osobiscie wybralbym http://www.markednutrition.com
    Image
    lepsze zdrowie za pomoca chemi
    visiting Mod :)
    wali mnie dieta.to dobre dla maminsynkow i lalusiow
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Pochwały: 32
    Miasto: montreal
    Data urodzenia: 11 04 1974

Postprzez playandwin24 » 25 Kwiecień 2013, o 13:17

Borys97 napisał:
    jakub126p napisał:Długodystansowiec, nie za bardzo rozumiem ten przekaz, ale wiem że nawet sprinter nie ma wielkich nóg

haha rozśmieszyłeś mnie tym zdaniem ... Ja trenuje biegi sprinterskie od przeszło 4 lat i powiem ci że lekkoatletyka nie polega tylko na bieganiu ale również na siłowni ... w moim planie treningowym(lekkoatletycznym) mam 2 razy siłownie w poniedziałek trenujemy nogi i brzuch (przysiady mc wykroki syzyfki itp itd.) i w piątek trening siłowy również na nogi więc nie mów że lekkoatleci mają nogi od samego biegania jak się za przeproszeniem gówno na tym znasz ^.= I do tego + jeszcze robię nogi w sobotę z mojego planu treningowego na siłowni który ułożyłem czyli można powiedzieć że katuje nogi 2 razy w tygodniu ( bo w piątek nie chodzę z trenerem ponieważ w sobotę mam swój plan) Nasuwają mi się tylko kilka słow na temat twojej wiedzy w robieniu masy "pierdo :Cenzura: pierdo :Cenzura: ja posłucham i się pośmieje"
    PS. Jak sprinter nie ma umięśnionych i wielkich nóg to jak on może tak szybko biegać co ? Popatrz sobie na Bolta mistrza biegów sprinterskich i jak powiesz mi że on nie ma dobrze zbudowanych nóg to parskne ci śmiechem w twarz ...

Pozdrawiam, poczytaj trochę potem się kłóć ; )

Robo dobrze gada tutaj.. polać mu.

Sprint bardzo intensywny i krótki wysiłek ,wiec włókna mięśniowe białe głównie tutaj działają, a jak wiadomo one są podatne na rozwój masowy, więc łapa musi być :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość