Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening - doprowadził to przetrenowania ?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening - doprowadził to przetrenowania ?

Postprzez MalyChudyAleByk » 27 Maj 2013, o 22:24

Panowie jest tak sprawa iż podejrzewam u siebie przetrenowanie ... nie chce mi się ćwiczyć ,a mięsnie nie dają rady tyle co na początku. Chodzi tu o obciążenie jak i ilość serii. Doszedłem do wniosku że to może przez zbyt intensywny plan treningowy ? Oceńcie sami mistrzowie: (nie podałem trenigu brzucha ,kapturów ,triców i nóg ,bo z tymi partiami raczej nie ma problemów)

PONIEDZIAŁEK:

Biceps:
    uginanie przedramion ze sztangą stojąc ( 3 serie [12 ,8 ,6 ,4 - jedna seria] ) bądź ( 4 serie ,10 powtórzeń - jedna)
    uginanie przedramienia w oparciu o kolano ( jak wyżej )
    uginanie przedramion ze sztangielkami z supinacją (serie tak samo jak w poprzednich ćwiczeniach

Barki:
    wyciskanie sztangielek stojąc ( 4 serie [ 12 (8sec przerwy) 8 (8sec przerwy) 6 (8sec przerwy 4 - jedna seria)
    unoszenie sztangielek wdzłuż tułowia do do klatki piersiowej (jak wyżej)
    unoszenie sztangielek bokiem w opadzie (tak samo jak poprzednie ćwiczenia)

WTOREK:

Klatka:
    wyciskanie sztangi na ławce prostej ( 3,4 serie [12 , 8 ,6 ,4 - jedna seria] ) bądź ( 4 serie ,10 powtórzeń - jedna)
    wyciskanie sztangielek na ławce skośnej (jak wyżej)
    rozpiętki na ławce skośnej (tak jak dwa poprzednie)

Plecy:
    martwy ciąg (4 serie [12 , 8 ,6 ,4 -jedna seria]) bądź ( 4 serie ,10 powtórzeń jedna)
    wiosłowanie sztangielką (jak wyżej)
    nieco innowacyjne ćwiczenie: biore sztange w szerokim uchwycie nad głowe troche w tył ,ugięte kolana i wykonuje ruch analogiczny do tego jak się podciąga na drążku ( serie tak jak poprzednie ćwiczenia)

ŚRODA:

Triceps , kaptury - raczej bez problemów

CZWARTEK:

Bicepsy , klatka

PIĄTEK:

kaptury/tricepsy , plecy

SOBOTA:

pompki ,pomki i jeszcze więcej pompek (4 - 5 rodzajów) , nogi

NIEDZIELA:

wolne
    W CIĄGŁYM TRENINGU W DRODZE DO CHWAŁY ,ŚWIAT JEST ZBYT WIELKI BY POZOSTAĆ MAŁYM
    MalyChudyAleByk
    Starszy szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Trening - doprowadził to przetrenowania ?

Postprzez Pony » 27 Maj 2013, o 22:50

Nooo za dużo tego masz ... :Worek:

Na bica 12 serii a na klatę tak samo ? :Oooo:

I co to wgl za split jest ?
    Trenuj raz w tygodniu daną partię mięśniową lub 3 dni treningu i 1 odpoczynku ale to już jest bardziej dla doświadczonych.

W środę zrób sobie dzień odpoczynku bo tak to daleko na zajedziesz ... i po co te pompki w sobotę ? Kiedy masz się zregenerować ?
    Poczytaj w dziale trening ; ułóż sobie plan wstaw tutaj i go ewentualnie poprawimy ;)
    No pain No gain ... ;)
    Pony
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 06 07 1996

Postprzez MalyChudyAleByk » 27 Maj 2013, o 23:01

Czyli 1 dzień - jedna partia ? No też już tak myślałem ,ale czy to mi w ogóle da efekty powiedzmy robie bica w Poniedziałek i potem znowu dopiero w Poniedziałek to on w ogóle formy nie nabierze przy takich odstępach ...
    MalyChudyAleByk
    Starszy szeregowy

Re: Trening - doprowadził to przetrenowania ?

Postprzez Pony » 28 Maj 2013, o 08:21

Split taki jaki mam ja ;)
    I. Klata + brzuch
    II.Plecy
    III.wolne
    IV.Barki +Kaptury+brzuch
    V.Biceps+Triceps+brzuch
    VI.Nogi + przedramiona
    VII.Wolne Biceps pracuję przy wiele ćwiczeniach więc nie jest tak ,że biceps nie pracuje ... i to się tyczy większości partii mięśniowych ;)
    No pain No gain ... ;)
    Pony

Postprzez MalyChudyAleByk » 28 Maj 2013, o 14:40

I powiadasz przy takim splicie efekty ciągle będą zadowalające ? :)
    MalyChudyAleByk
    Starszy szeregowy

Postprzez Pony » 28 Maj 2013, o 15:34

Tak . Mięśnie muszą mieć czas aby się zregenerować a ty przy swoim splicie nie dajesz im takiej możliwości :Wstyd:
    Dieta to podstawa , musisz dostarczać organizmowi paliwa bo bez niego efekty będą nikłe noo i szybciej będziesz się regenerował .
    No pain No gain ... ;)
    Pony

Postprzez robo815 » 28 Maj 2013, o 16:16

http://www.youtube.com/watch?v=sWP5XRRvD8w

A może diete masz do bani?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez playandwin24 » 28 Maj 2013, o 17:19

Amatorze białego chleba :P
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez MalyChudyAleByk » 28 Maj 2013, o 23:19

No jeśli by słuchać gościa z tego filmiku to nie musiałbym nic zmieniać nieprawdaż ... mógłbym sie przymuszać i dalej takim hardcorowym trybem iść ,ale efektów by nie było. Dzięki za podsunięcie tego splitu już go wprowadziłem w życie ;) Dodatkowym plusem też jest to że jak będe miał dzień w którym pompuje tylko jedną partie to bedzie można bardziej dać do pieca ;D Co do diety to nie jest zła ,generalnie sie trzymam jedzenia podstawowych rzeczy w trybie masówy ,ale niestety oprócz rzeczy z diety zdarza mi sie tez zjeść inne ;/ Także to trzeba będzie doprowadzić do perfekcji ... Wgl. a'propo - nie będe zakładał nowego tematu w dziale dieta (po co zaśmiecać ,jeśli temat został tutaj poruszony) to jak sie tyczy sprawa węglowodanów ? Z jednej strony słyszałem że spoko jak najbardzie ,z innej że tuczą :Zdziwiony: ,ale do mi sie w niczym nie pokrywa z 3 źródłem które mówi że kulturyści ograniczają jak najbardziej węglowodany. Kolega mi wczoraj mówił że widział program w którym właśnie mówiono o tym jakoby koksiarze niwelowali ilość węgli ,a na skutek tego zachowują się jak "panny podczas okresu? :P Więc pomóżcie obalić mity i powiedzcie jak to jest z tymi węglowodanami no i czy ich brak rzeczywiście powoduje narastające rozdrażnienie :]
    MalyChudyAleByk
    Starszy szeregowy

Postprzez playandwin24 » 29 Maj 2013, o 08:57

Po pierwsze daj - kcal jak redukcja, delikatny około 300kcal,

Daj tak z 2,3g białka, około 3 g ww i resztę zapotrzebowania z tłuszczy, tych "dobrych"

Ww też bierz po których rosną mięśnie nie brzuch :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość