Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na siłę dla KOBIETY wyliczanie białka, węglowowdanów..

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta na siłę dla KOBIETY wyliczanie białka, węglowowdanów..

Postprzez akinom » 7 Sierpień 2013, o 15:06

... a czy możesz mi jeszcze napisać, ile mniej więcej zjeść białka i węglo. wtedy? żeby na noc nie iść spać z pełnym żołądkiem :D ;) przepraszam, że tak pytam o każdy szczegół, ale bardzo zależy mi, aby trening nie poszedł na marne... :(
    akinom
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez fallenursus » 7 Sierpień 2013, o 15:30

Wiesz ..trenuje czasami z Jenny Beland wbff pro zresztą będzie wywiad w nowym numerze bodybuilding magazine od Ziolkowskiego. Jakby ona.takie.marne iloscie jadła co wyżej wypisane to nie.wiem jak by 260kg pchala na suwnicy czy ciężkie mc jak robi.
    A jak dziewczyna wygląda to możesz zlukac w google. Co.do diety sie.nie.wyoowiadam bo na.moim kontynencie trochę inaczej do tego podchodzimy a w pl uważane.za herezję i szkodliwe:)
    Jenny waży 52kg szamie 200gr białka dziennie 150 gr ww i resztę uzupełnia tluszcxami. Żadnych hormonów nie bierze.
    Image
    lepsze zdrowie za pomoca chemi
    visiting Mod :)
    wali mnie dieta.to dobre dla maminsynkow i lalusiow
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Pochwały: 32
    Miasto: montreal
    Data urodzenia: 11 04 1974

Re: Dieta na siłę dla KOBIETY wyliczanie białka, węglowowdan

Postprzez playandwin24 » 7 Sierpień 2013, o 15:40

akinom napisał:... a czy możesz mi jeszcze napisać, ile mniej więcej zjeść białka i węglo. wtedy? żeby na noc nie iść spać z pełnym żołądkiem :D ;) przepraszam, że tak pytam o każdy szczegół, ale bardzo zależy mi, aby trening nie poszedł na marne... :(

Musisz sobie wyliczyć wszystko, na oko ciężko powiedzieć :)

Fallen 4g białka 1kgmc? :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez fallenursus » 7 Sierpień 2013, o 15:46

Sam prawie tyle.jem 1,5gr na funt .
    Na innym forum.jest dzienniczek dziewczyny sponsorowany przez Milkoshake i bcaa.pl zobacz jak sie powinno jeść jaknsie trenuje. Słaba też nie jest a uroda i budowa ciała to raczej miazdzy :)
    Białko ma tondonsiebie ze trzeba baaardzonduza nadwyżkę żeby sie w tl odlozylo. Pisałem o tym też na innym forum :)
    Image
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Postprzez akinom » 7 Sierpień 2013, o 15:49

ok :) DZIĘKUJĘ bardzo :) jakoś muszę to ogarnąć i wdrażać systematycznie w życie... ;) nigdy nie kontrolowałam żywności licząć B, W. ...ale z czasem nabiorę wprawy i usystematyzuje się to :) póki co to chyba zostanę przy B-108g i W.162. (+,-) muszę poobserwować swe ciało... ;)
    akinom
    Szeregowy

Postprzez playandwin24 » 7 Sierpień 2013, o 15:50

Tak, masz rację ale są inne minusy niż odkłanianie się białka na zapas - jeśli mamy taką nadwyżkę ;)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez fallenursus » 7 Sierpień 2013, o 15:58

Aha anibynjakie?estaw badania proszę! Bo też otym nje raz pisałem.
    Juz to nudne zacYna sie robić.
    Zachorujesz id białka
    Dobre..nauczyć sie pic wodeci jeść zielenine to nie łaska?
    Image
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Postprzez playandwin24 » 7 Sierpień 2013, o 16:05

Ale jak dam badania to dasz mi 3 pochwały i powiesz że mam zajebista klatę??? :P
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez fallenursus » 7 Sierpień 2013, o 16:12

Wstawialem badania juz.
    Jak wstawiasz to wstaw dalsze które są kontynuacją bo pidpueranie jednym z lat 90 a innym robionym w innym kierunku nie ma sensu a multum jest.
    Tak samo z badaniami zaprzwczajacymi.
    Pochwały dam
    O klacie kłamać nie będę :)
    Image
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Postprzez playandwin24 » 7 Sierpień 2013, o 16:20

Daj te badania tutaj :)

Według oświadczenia Amerykanskiego Towarzystwa Dietetycznego, wydanego w 2009 r. wspólnie z kanadyjskimi dietetykami oraz Amerykanskim Towarzystwem Medycyny Sportowej („Journal of the American Dietetic Association” 2009, 109, 3, s. 509-24) dzienne spożycie białka wynosi 1,2-1,4 g/kg dla sportów wytrzymałościowych, a 1,2-1,7 g/kg dla dyscyplin siłowych.

Inne badania sugerują, że dobowe spożycie białka powinno wynosić
    - u długodystansowców 1,5-1,8 g/kg m.c./dobę (Tarnopolsky i wsp.),
    u piłkarzy nożnych 1,3 g/kg m.c./dobę (Noda i wsp.),
    u lekkoatletów 1,8 ± 0,6 g/kg m.c./dobę (Lun),
    a u młodych trójboistów siłowych ok. 1,6 g/kg (Bajer i wsp.).

Co więcej, Lemon i wsp. wykazali, że zwiększenie spożycia białka z 1,35 do 2,62 g/kg m.c./dobę nie spowodowało rozwoju siły i masy mięśniowej u mężczyzn w wieku 22,4 ± 2,4 lat trenujących sporty siłowe.

Nadmiar białka w diecie:
    - demineralizacji kości, co głównie przejawia się w niedoborach magnezu i wapnia w kośćcu i chrząstkach i jednoczesne odkładanie wapnia w innych tkankach, powodując np. kamicę nerkową, czy dnę moczanową.
    - wapń skumulowany w naczyniach krwionośnych powoduje ich sztywnienie, a w następstwie choroby serca.
    - długotrwałe niedobory wapnia w organizmie stają się m.in.: przyczyną osteoporozy, czyli ubytku kostnego.
    - Zakwaszenie organizmu
    produkty białkowe przyczyniają się do obniżenia pH poniżej 7,0, a nawet 6,0 tj. w kierunku kwaśnym, zwiększając tym samym zakwaszenie organizmu. Zwiększonemu zakwaszeniu towarzyszy wzmożone wydzielanie się i kumulowanie jonów wodorowych, które w dużej mierze odpowiadają za ograniczenie zdolności wysiłkowych i powstawanie urazów, podczas, jak i po treningu.
    - Nadciśnienie tętnicze
    Niezresorbowane białko dociera do moczu (np. mioglobina z rozpadających się komórek mięśniowych na skutek urazu lub dużego wysiłku fizycznego np. intensywnego treningu siłowego). Następnie w nerkach dochodzi do nieodwracalnych uszkodzeń pojedynczych nefronów (elementów nerek), co utrudnia funkcjonowanie nerek. W następstwie tego procesu dochodzi do podwyższenia ciśnienia w maleńkich naczyniach krwionośnych (kapilarach) wewnątrz poszczególnych części nefronów.

Wszystko od dr Krzysztofa Mizerę i Olimpiakosu
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 1 gość