Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • Dieta na mase

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

Dieta na mase

Postprzez Pony » 11 Sierpień 2013, o 08:45

a możesz opisać w jakich godzinach spożywasz posiłki ? ;)
    Ale i bez tego wnioskuje iż ostatni posiłek jest przed spaniem więc daj tylko źródło białka a tłuszcze wywal i zamiast chleba zamień na makaron , kasze albo coś w tym stylu ;)
    No pain No gain ... ;)
    Pony
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 06 07 1996

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Dieta na mase

Postprzez Przemo1994 » 11 Sierpień 2013, o 11:51

Ok, dzieki. Czyli chleb zamienic (nie zawsze ale bede sie staral) , a w ostatnim posilku tylko bialko + te warzywka. I mam pytanko. Bezposrednio po treningu czyli np. 5-10min po nim zjem wafle ryzowe. Ile mam ich zjesc ? 100g wafli czyli cale opakowanie, to 10 wafli ma 80g wegli okolo. To starczy jak zjem np. 5 , czyli 40g wegli ? A 1h po tych waflach juz normalny posilek.
    Przemo1994
    Starszy kapral

Miasto: Lublin
    Data urodzenia: 11 01 1994

Dieta na mase

Postprzez Pony » 11 Sierpień 2013, o 21:30

no zjedz tak z 6 lub 7 wafli tylko jest mały szkopuł bo one bardzo mało kcal dają :/
    No pain No gain ... ;)
    Pony
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 06 07 1996

Dieta na mase

Postprzez Przemo1994 » 12 Sierpień 2013, o 15:54

NA poczatek powinno starczyc. I tak ja dopiero zaczynam. Moze po jakims miesiacu, lub dwoch przerzuce sie na banany :D
    Przemo1994
    Starszy kapral

Dieta na mase

Postprzez Przemo1994 » 20 Sierpień 2013, o 08:46

Odswiezam. Wiec tak, stosuje diete juz o tygodnia i jednego dnia (dokladnie mowiac). Wyglada to tak:

Sniadanie 7:00 - Platki owsiane 100g, mleko 250-300ml, 2-3 jajka + jablko ( chyba jest tutaj 30g bialka okolo bo platki 100g 8g + mleko + jajka 2 = 16 a 3=24g.
    10:00 Serek wiejski 200g (20g bialka ale w innych posilkach jest nieco wiecej) + Chleb pelnoziarnisty/orkiszowy/razowy 4 kromki (tak aby bylo z 60g wegli minimum, w innych posilkach mam troche wiecej), oliwa z oliwek 2 niecale duze lyzki.
    13:00 Piers z Kurczaka 100g + ryz bialy 100g (niedlugo zmienie na brazowy) + warzywko (np. pomidor)
    16:00 (Przedtreningowy) Tunczyk (Puszka) + 100g Makaronu Pelnoziarnistego, dla smaku dodam odrobine ketchupu albo sosu pomidorowego.
    Okolo 18 koncze trening i jem od razu 6-7 wafli ryzowych.
    19:00 To samo co o 13:00, z tym ze czasem ryz zamienie na kasze gryczana + warzywko.
    22:00 Twaróg chudy albo poltlusty 100g.

Powiedzcie mi, czy to moze byc ? Ciezko jest liczyc co do prawie g ile jem bialka i wegli ... Waze 81-82kg, no to powiedzmy juz ze 80 bo to mala roznica. Czy sa jakies efekty hmm. Moze odrobine cos tam sie uwidocznilo ale ciezko powiedziec (napewno klatka jest utwardzona), brzuch mozliwe ze odrobine mam wiekszy ale jakby twardszy, w porownaniu do tego co bylo nieco ponad tydz temu, jak dopiero zaczynalem, ale wracajac do diety. Powiedzcie czy takie cos moze byc ? Czy tluszcze starcza mi jak spozyje np. w drugim posilku i pierwszym i potem troche do piersi ? Bo to wtedy juz pokrywa prawie ze dziennie zapotrzebowanie, bo 2 lyzki oliwy maja chyba 30g tluszczu okolo, a rano jeszcze jem 2 zoltka jaj (nie wiem ile tluszczu) i potem troche oliwy jestr w piersi bo na tym smaze. Jak wy wyliczacie czy zjadacie tyle wegli i tyle bialka i tyle kcl ? Nie da sie dokladnie wszystkiego oddzielic na 100g, czy cos. Np. piers 100g to 100g itd. Waze tyle ile napisalem. Wzrost 180cm, wiek 19 lat. Trenuje od nieco ponad tyg FBW 3x w tyg. Moje zapotrzeboweanie wynosi chyba cos kolo 160g bialka, 400g wegli i 80g tluszczy. Zgadza sie ? I Kcl chyba z 2600-2900kcl ale ciezko powiedziec. Poza tym ciezko wyliczyc ile sie jee kcl na dzien. Co innego z mikroskladnikami.
    Przemo1994
    Starszy kapral

Poprzednia

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość