Witam wszystkich, jestem nowy na forum, to mój 1 post. Mam do was wielką prośbę, muszę schudnąć, a przy tym "wyciągnąć" mięśnie przede wszystkim brzucha na wierzch.
Ważę +/- 100 kg , przy moim wzroście to jest spora nadwaga (mam 185 cm). Sylwetką nie przypominam człowieka z nadwagą, jakiś czas w swoim życiu chodziłem na Podnoszenie Ciężarów, lecz moja kariera dobiegła końca gdy lekarz stwierdził u mnie nadciśnienie

(wiadomo czym to może się skończyć przy nadmiernym wysiłku: Wylewem :/ ) więc zrezygnowałem, przez pewien okres ważyłem wtedy z 82 do 85 kg, były widoczne (delikatnie ) mięśnie brzucha, zapuściłem się, teraz mam oponkę, pojawiły się rozstępy po bokach oraz na bicepsie, oraz co dziwne w okolicach prawego sutka. To dosyć dziwne, apropo sutka, od jakiegoś czasu zauważyłem zmianę w moim ciele, dziwnie to zabrzmi, ale wydaje mi się, że urosły mi "cycki" :O to niemożliwe u faceta, są takie bardzo małe, lecz po prawej stronie jest widoczne takie zaokrąglenie :/ pytanie brzmi, da się to jakoś usunąć? z początku myślałem, że to zmiany spowodowane dorastaniem, lecz nie wydaje mi się.
Koniec Końców przechodzę do sedna sprawy. Potrzebuje skutecznych ćwiczeń na zgubienie tłuszczyku, zarazem jak i na pojawienie się mięśni brzucha (które są, ale są schowane

)
Do tego potrzebowałbym dobrej diety
Dodam, że nie mogę chodzić na siłownie, więc wszystkie domowe ćwiczenia jak najbardziej mi pasują.
Proszę, pomóżcie! Będę wdzięczny z całego serca!
Pozdrawiam Serdecznie !