Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Sprzęt do siłowni
  • Siłownia w domu (pokoju)

Dobrze wyposażona siłownia to podstawa sukcesu. W dziale wszystko na temat sprzętu do siłowni, czyli: ławki, wyciągi, obciążenia, sztangi, hantle, gryfy, sztangielki, atlasy itp.

Moderator: Michał Bodzioch

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez Bagado » 12 Wrzesień 2013, o 15:42

Witam was drodzy forumowiczę, na wstępie powiem, że jestem nowym członkiem owego forum i jak zapewne sami wiecie upłynęło by mnóstwo czasu zanim doszukał bym się podobnego tematu na forum. Czasami opłacalne jest chodzenie na łatwiznę, jak w tym przypadku tworzenie nowego tematu, mam nadzieję w dobrym dziale :). Otóz moi drodzy sprawa jest następująca, chcę zacząć ćwiczyć! baa, mawiają chcieć to móc, tak na poważnie, jestem zdeterminowany i najczęściej trzymam się tego co sobie wyznaczę, chodziłem parę dni na siłownię szkolną, panuje tam przepych, ścisk a już w ogóle nie ma mowy o tym, żeby zrobić sobie serie w senswonym czasie, chodzi tutaj o przerwy między ćwiczeniami, raz jeden "pakuje" 2min, co karze mi czekać, kolejny 1, pragnę regularnych przerw między ćwiczeniami (Mało ważne, lubię sobie pogadać, a nie chcę was zanudzać lekturą). Do rzeczy, jak już wspominałem chcę kupić "siłownię" a w zasadzie amatorski sprzęt do pokoju, kwota którą planuję przeznaczyć graniczy 400-500zł ANI ZŁOTÓWKI WIĘCEJ. Moje pytanie jest następujące, lepiej zamówić sobie na alle ławeczkę osobno, obciążenie osobno, czy jeden zestaw. Aaaa może lepiej zapotarzyć się w jakimś renomowanym sklepie internetowym który oferuje sprzęt do ćw. Na chwilę obecną poszukałem sobię takich o to rzeczy, proszę o pomoc, każda rada mile widziana, możecie sami polecać mi linki, powiedzieć czego jeszccze mi brakuje itp.

http://allegro.pl/lawka-tytan-7838-zestaw-50-kg-sztanga-hantle-i3511810248.html

http://allegro.pl/lawka-pod-sztange-modlitewnik-rozpietki-307b2-2kol-i3523001737.html

http://allegro.pl/zestaw-premium-52kg-obciazenie-gryfy-hantle-hit-vi-i3528441902.html

http://allegro.pl/markowy-zestaw-promax-50kg-sztanga-i-hantle-ln-i3521201654.html

Zależy mi na waszej opini, wolę popytać doświadczone osoby, niż później płakać, że wydałem kasę i kupiłem szajs :). Pozdrawiam
    Bagado
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez sebox » 12 Wrzesień 2013, o 21:13

Dobrze kombinujesz, ale obciążenie proponowałbym Ci jednak żeliwne (dobrze było by zalane gumą, najlepiej kierownice), kompozytowe obciążenie te z linków to szajs... na dobry początek pomyśl o drążku, obciążeniach kierownica (zastąpią Ci hantle),sztanga i ławeczka.
    Czasami w dobrej cenie na allegro, można dostać całą używaną domową siłownię...
    Na allegro jest tego sporo, na pewno znajdziesz coś dla siebie :)
    Trenując 2 miesiące jesteś pewien, że wiesz wszystko. Trenując 5 lat masz pewność, że nigdy wszystkiego nie będziesz wiedział.
    Awatar użytkownika
    sebox
    Plutonowy

Pochwały: 3
    Miasto: Chłop z Mazur

Re: Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez juteczzacza » 2 Październik 2013, o 16:37

siłownia niczego sobie :D
    juteczzacza
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez koratenmorda » 9 Grudzień 2013, o 16:23

ja mam drugą ławeczkę i nawet nie jest najgorsza, ale mało masywna jest :)
    koratenmorda
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez jaromokate » 9 Grudzień 2013, o 19:44

całkiem nieźle się zapowiada :)
    jaromokate
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez mamycie » 10 Grudzień 2013, o 16:20

ta 3 jest całkiem całkiem :)
    mamycie
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez pilotosa » 10 Grudzień 2013, o 17:49

jak dla mnie 4 najlepsza ::)
    pilotosa
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez noziwidel » 10 Grudzień 2013, o 21:40

2 jest the best
    noziwidel
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez raderadecki » 19 Grudzień 2013, o 23:06

ostatnia jest świetna :D
    raderadecki
    Szeregowy

Siłownia w domu (pokoju)

Postprzez WagaSTOP_pl » 26 Styczeń 2014, o 10:27

Moim zdaniem także żeliwne będą najlepsze i najbardziej wytrzymałe,wiec warto się o nie pokusić. W kwestii ławeczki t nr 2 wydaje się być odpowiednią,z tak skompletowanym sprzętem nie pozostaje nic innego jak tylko ćwiczyć.
    WagaSTOP_pl
    Kapral

Następna

Wróć do Sprzęt do siłowni

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość