Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Plan na redukcję z dobraną dietą, aerobami, ale bez siłowni

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Plan na redukcję z dobraną dietą, aerobami, ale bez siłowni

Postprzez lipton1995 » 7 Marzec 2014, o 16:08

Witam,

Jako, że jest to mój pierwszy post z profilu na forum najpierw się przedstawię.

Mam na imię Marcin, mieszkam w Krakowie. Często przeglądałem i studiowałem posty na forum i postanowiłem napisać pare spraw od siebie.

LAT: 18
    WZROST: 179
    WAGA: 83
    STAŻ NA SIŁOWNI: 8 miesięcy
    DOTYCHCZASOWE CEL: budowanie masy mięśniowej (zaczynając od 70kg do 83kg teraz)

CEL: spalenie tłuszczu, redukcja, uwidocznienie mięśni i poprawa wyglądu sylwetki

Wiele czytałem o przykładowych planach ćwiczeń na rzeźbę, jednak nie pokrywają się one z moimi możliwościami. Dokładniej - nie mam już okazji by chodzić na siłownię z powodów finansowych i prywatnych.

Większość z treningów na redukcję zawiera ćwiczenia na siłowni.
    Nie mam takiej możliwości, jednak chciałbym to nadrobić dobrą dietą oraz ćwiczeniami aerobowymi. Czytałem, że efekt będzie gorszy, jednak nie mam wyboru, a nie chcę siedzieć bezczynnie.

W tej chwili pracuję nad ustawieniem sobie dokładnej diety. Według obliczeń na serwisie potreningu zapotrzebowanie przy umiarkowanej aktywności wyniosły mi 3100kcal. Na redukcji planuję spożywać dziennie 2600/2700kcal z czego mniej więcej 220g białka, 75g tłuszczy i 280g węglowodanów.

Zamierzam biegać 4 razy w tygodniu po min 40min (oczywiście na początku będzie ciężko więc będę startował stopniowo).

Czy ilość kcal jest na pewno odpowiednia jak na taki tryb redukcji ?
    Czy rzeczywiście jest możliwość, że spokojnie osiągnę cel rzeźby bez uczęszczania na siłownie z takim planem treningowym, czy nie spalę dużo mięśni?
    Do tego myślałem dorzucić zwykłe ćwiczenia jakie jestem w stanie wykonywać w domu, by utrzymać jakoś mięśnie (chodzi mi o pompki, podciąganie i ABS II na brzuch)

PS. Dokładną dietę wrzucę jeszcze w tym tygodniu do oceny, jednak wolałbym mieć pewność, że zapotrzebowanie się zgadza.
    lipton1995
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez tnation » 7 Marzec 2014, o 19:35

zmartwię cię ---większość planów na redukcję w głównej mierze zależy od diety:)
    pierdole już nie pisze bo ku.....rwa zawsze coś jest nie tak z edytowaniem i pisaniem-----co 30s forum przycoprawiam post.
    pierdo.....le to
    narka
    i tak odpowiedz na forum przychodzi po 4 dniach
    znowu musiałem poprawiac

just play and win ---you justs keep a real weight-----sprzedajna kurwa
    czy dałeś z siebie wszystko?
    tnation
    Szeregowy

Postprzez lipton1995 » 7 Marzec 2014, o 22:07

Właśnie wiem i jak napisałem planuję ją wprowadzić tylko czy dam radę bez siłowni? :)
    lipton1995
    Szeregowy

Re: Plan na redukcję z dobraną dietą, aerobami, ale bez siło

Postprzez valdunn » 8 Grudzień 2021, o 14:07

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    languagelaboratoryсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość