Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Ćwiczenia w domu,pytanie

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Ignaq » 6 Lipiec 2014, o 19:09

Witam,od tygodnia ćwiczę w domu.
    Lat 16,waga 83kg.
    Kupiłem sobie hantle i w ciągu dnia podnoszę 100x,do tego robie brzuszki x30-50 i często biegam grajac w pilke :D
    Po ilu dniach,tygodniach będzie widać efekty?
    Jakieś podpowiedzi/zastrzeżenia co to serii wykonywanych podnoszeń i brzuszków?
    Najchętniej chciałbym ujrzeć taką odpowiedź w której znajdzie się ile brzuszków i podnoszeń robić codziennie,żeby się nie przemęczyć i w miarę szybko ujrzeć jakieś efekty :D.
    Ignaq
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Jarek_28 » 6 Lipiec 2014, o 20:06

O jakie efekty pytasz?
    Jarek_28
    Sierżant

Pochwały: 25
    Data urodzenia: 25 08 1983

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Ignaq » 6 Lipiec 2014, o 20:40

Jarek_28
    Głownie o większy biceps,bo ćwiczę na biceps i dobrze by było jakby trochszke brzucha ubyło :D
    Ignaq
    Szeregowy

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez twist » 31 Lipiec 2014, o 13:36

Wszystko zależy od tego ile te hantle ważą i czy się dobrze odżywiasz. Jak podnosisz je 100 razy dziennie to pewnie nie jest to wystarczająca waga. Lepiej dźwigać więcej w mniejszych seriach niż machać 100 razy. Poza tym oprócz bicepsa trenuj też triceps.

Możesz sobie robić milion brzuszków, ale jak nie dopniesz diety, żeby zredukować tkankę tłuszczową to kaloryfera raczej mieć nie będziesz.
    po siłce na narty :) www.snowshop.pl
    twist
    Szeregowy

Re: Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez adamsiłka » 20 Sierpień 2014, o 12:16

Hej! A jakich hantli używasz? Ja się cały czas przymierzam do ich zakupu, ale jakoś nie mogę się zebrać... Słyszałem, że żeliwne są najlepsze, ale podobno sporo kosztują, a nie mam aż tyle funduszy na większy wydatek na sprzęt :(
    adamsiłka
    Szeregowy

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Ania_ABCfitness » 28 Sierpień 2014, o 12:40

Najpierw dokładnie określ cel, następnie dokładnie wykonuj ćwiczenia które pozwolą Ci go osiągnąć (programów treningowych jest mnóstwo). Wagę hantli dobierz w zależności od obranego programu i stopnia zaawansowania. Hantle żeliwne są solidne i trwałe, jednak kosztują więcej. Jeżeli nie dysponujesz dużym budżetem, wybierz bitumiczne. Nie porysują podłogi, ale trzeba też być wobec nich bardziej delikatnym.
    Ekspert sklepu ABCfitness
    www.abcfitness.pl
    Ania_ABCfitness
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 09 09 1989

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez adamsiłka » 8 Wrzesień 2014, o 13:01

Pogrzebałem troche w necie i znalazłem spoko zestawy tych żeliwnych (skoro muwicie że lepsze) tylko mam do wyboru Xylo i Marbo i nie weim co lepsze. Ma to rzeczywiście duże znaczenie jaka firma? Bo jeszcze myślałem żeby iść do jakiegoś supermarketu i sprawdzić tam
    adamsiłka
    Szeregowy

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Ania_ABCfitness » 12 Wrzesień 2014, o 10:45

Supermarket nie jest najlepszym pomysłem, lepiej kupić hantle w profesjonalnym sklepie sportowym, gdzie w razie ewentualnych problemów możesz wymienić sprzęt w ramach gwarancji. W marketach tego typu produkty często rzucane są sezonowo i po paru tygodniach może ich już nie być. Xylo jest bardzo dobrą marką, a przy tym trochę tańszą niż Marbo. Polecałabym rozejrzeć się właśnie za ich obciążeniami:)
    Ekspert sklepu ABCfitness
    www.abcfitness.pl
    Ania_ABCfitness
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 09 09 1989

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez tribal » 16 Październik 2014, o 12:23

Jeśli Chcesz zwiększyć obwód bicepsa polecam ćwiczenia w następujących seriach: 4 ćwiczenia po 3 serie zaczynając od 8 powtórzeń a kończąc na 6ciu.
    Awatar użytkownika
    tribal
    Szeregowy

Miasto: Warszawa
    Data urodzenia: 17 08 1989

Ćwiczenia w domu,pytanie

Postprzez Qarl » 17 Październik 2014, o 08:17

Najpierw to sobie ułóż jakąś dietę bo efektów machając po 100 razy bez tego możesz nie ujrzeć.
    Qarl
    Szeregowy

Data urodzenia: 03 11 1993

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość