Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Suplementy i Odżywki
  • Witam!! Początki z siłownią !! Proszę o pomoc

Sporty siłowe takie jak kulturystyka, fitness strongman czy sztuki walki to także suplementy i odżywki, zobacz jak wspomagać odżywianie aby uzyskać lepsze efekty. Suplement diety jest to dodatek, uzupełnienie diety.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD

Witam!! Początki z siłownią !! Proszę o pomoc

Postprzez Michałek :D » 1 Luty 2012, o 19:18

Witam wszystkich!!
    Jestem tu nowy, od ferii chciałbym zacząć swoją przygodę z siłownią.
    Może na początek:
    Mam 18 lat,
    wzrost - 178 cm
    waga - 55 kg

Jestem bardzo chudy, praktycznie skóra i kości. Wstyd mi na basenie przed kolegami i dziewczynami i postanowiłem to zmienić. Nie chce być " koksem" podnosić 150 kg na klate i mieć 50 cm w bicepsie. Chodzi mi o ładną sylwetkę( coś takiego jak na zdjęciu).
    Chciałbym taką sylwetkę wyrobić do wakacji czyli do około połowy czerwca. Wiem że bez odżywek się nie obędzie więc... Jakie polecacie?? Co będzie najlepsze i w jakich dawkach.?
    Z góry dzięki wszystkim za ewentualną pomoc.
    Michałek :D
    Szeregowy

Miasto: Kielce
    Data urodzenia: 10 06 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Zioło » 1 Luty 2012, o 19:42

1. Zastanów się czy robisz to dla siebie czy dla innych, bo jeżeli robisz to po to aby koledzy na cb inaczej patrzyli nie ma to sensu na dłuższa metę.
    2. Do wakacji... a co myślisz że zrobisz sobie ową sylwetkę i koniec, ona ma Ci zostać do końca życia? Jesteś w błędzie. Jeżeli mam być szczery tacy ludzie jak ty odpadają najczęściej z tego sportu.
    Ale spoko. Jeżeli masz chęci, warto spróbować.
    O odżywkach na razie nie myśl, nie ten staż, masz pełen potencjał organizmu, na tym etapie wywalił byś tylko pieniądze w błoto, bo nawet jeszcze techniki ćwiczeń nie masz dobrych, a to podstawa.
    Plan najlepiej jakiś ogólnorozwojowy(FBW), do tego odpowiednie żarcie.
    Jedna podstawowa zasada sportu siłowego:
    WIEDZ PO CO TO ROBISZ!
    Awatar użytkownika
    Zioło
    Podporucznik

Pochwały: 12
    Miasto: Szczerców

Postprzez kamilion1231 » 17 Luty 2012, o 15:05

Dobrze Zioło napisał, przede wszystkim szczerze też tak zaczynałem a ćwicze dokładnie 1,5 miesiąca przez pierwszy miesiąc miałem treningi ogólnorozwojowe( nabieranie techniki, wzmacnianie stawów i przyzwyczajanie miesni do wysiłku) i jechałem na sucho. wiec i ci proponuje tak zacząć. Jeśli masz jakiegoś trenera na pewno cie przypilnuje.
    kamilion1231
    Szeregowy

Re: Witam!! Początki z siłownią !! Proszę o pomoc

Postprzez cooler_102 » 17 Luty 2012, o 16:40

Michałek :D napisał:Witam wszystkich!!
    Jestem tu nowy, od ferii chciałbym zacząć swoją przygodę z siłownią.
    Może na początek:
    Mam 18 lat,
    wzrost - 178 cm
    waga - 55 kg

Wiem że bez odżywek się nie obędzie więc... Jakie polecacie?? Co będzie najlepsze i w jakich dawkach.?
    Z góry dzięki wszystkim za ewentualną pomoc.

oj ludzie... kto wam wszystkim mowi, ze sylwetka to sprawa odzywek wylacznie? albo koksow...

po pierwsze dieta, w dziale dieta sie podszkol, to nic trudnego, czytaj, wyciagaj wnoski, uloz sobie sam diete na jaka cie stac(na suple mialbys kase wiec na jedzenie tez) iwrzuc ja tu, pomozemy sie w jej poprawieniu i bedzie git.

trening, FBW. nie ma nic lepszego wg mnie. tez poczytaj o tym systemie, jest kilkadziesiat gotowych planow na forum.

co do twojej masy to zobaczysz, ze zarcie i dobry trening potrafia zdzialac cuda.

tez bylem taki chudy a przybilem prawie do 80kg fajnego miesa takze wszystko jest dla ludzi ;)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Re: Witam!! Początki z siłownią !! Proszę o pomoc

Postprzez Qubusiek96 » 13 Marzec 2012, o 21:12

Witam wszystkich! Mam podobny problem do kolegi wyżej, mam 16 lat i w ciagu pol roku tak okolo do wakacji chcialbym wyrzezbic sylwetke bez zadnych supli, chcialbym sie dowiedziec jaki trening i ile razy w tygodniu i co mam robic na silowni, co prawda chodzilem 5 miesiecy na silke ale nie wiedzialem za bardzo co robic, chlopaki mi podpowiadali co i jak. Wiem ze w ciagu pol roku nie zrobie z siebie pudziana ale chcialbym jak najlepiej mozna wyrzezbic sylwetke, po wakacjach tez ide na silownie i mam zamiar chodzic regularnie. Moje wymiary i reszta: 16 lat, 60 kg wagi, 177 cm wzrostu. Chcialbym sie dowiedziec ile razy w tygodniu mam chodzic na silke, jakie cwiczenia na jakie partie miesni, ile serii, ile powtorzen. Z góry wielkie dzięki za pomoc. :)
    Qubusiek96
    Szeregowy

Miasto: Pabianice
    Data urodzenia: 21 03 1996

Postprzez Michał » 16 Marzec 2012, o 13:19

oho sezon sie zbliza :D
    Plan fbw 3-4 razy w tyg, do tego dobre zarcie. Wszystko masz opsiane w tematach podwieszonych.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez Pronutrition » 16 Kwiecień 2012, o 15:50

Jeżeli dopiero zaczynasz,to spokojnie wystarczy 3 razy w tygodniu dobra ogólnorozwojówka na początek,a potem zobaczymy. W dziale diety masz kilka dobrych jadłospisów,wiec w zasadzie gotowiec. Wystarczy tylko wybrać coś dla siebie,a z czasem pomyślisz też o odżywkach.
    Pronutrition
    Plutonowy

Pochwały: 2

Witam jestem nowy na forum

Postprzez Ediner » 12 Luty 2015, o 10:06

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy w temacie proszę wyrozumiałość
    Fajna rzecz
    Ediner
    Starszy szeregowy

Miejscowość: Polska
    Miasto: Aktualnie Warszawa
    Data urodzenia: 03 02 2029

Poszukuję firmy do pozycjonowania stron w gliwicach

Postprzez Adamner » 17 Luty 2015, o 11:32

Zawiodłam się na pewnej spośród firm do pozycjonowania, poszukuję nowatorskich rozwiązań Ktoś korzystał z pomocy tej agencji? Tutaj jest link do ich strony http://bit.ly/1DcUgoL
    Usiąść w domu, zalać kawę i poczytać gazetę przy świetle z żyradola - wspaniałe zwieńczenie dnia. http://www.katalog.mcportal.pl/info-31079.html
    Adamner
    Starszy szeregowy

Miasto: Galway, Irlandia
    Data urodzenia: 29 05 2040

Nowy temat i już draka

Postprzez benykah » 11 Kwiecień 2015, o 12:36

A ma ktoś może jakieś inne doświadczenia? Potrzebuję nieco innego podejścia do sprawy.
    Jako młody projektant chciałem budować budynki oraz dobre domy, teraz robię wielkie place zabaw, pracuję w spil a zamieszkuję w Wrocławiu. http://place-zabaw-producent.pl/
    benykah
    Starszy szeregowy

Miasto: Tripcity
    Data urodzenia: 04 10 1936

Następna

Wróć do Suplementy i Odżywki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość