Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • jak oceniacie

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

jak oceniacie

Postprzez maniek86 » 29 Wrzesień 2015, o 20:03

Witam mam taki dylemat co do brania odzywki i ogólnie co do treningu lub poprawy wyglądu klatki opisze jak wygląda mój dzień treningowy pracuje na nocną zmianę wiec jak wstaje o 14:00 lub 14:30 od razu biorę białko i ćwiczę jak wstanę wcześniej niż 14 to odczekam godzinę po spożyciu białka i wtedy zaczynam trening zazwyczaj godzinę ćwiczę a jak skończę to po krótkiej chwili idę na obiad tak po 2 lub 3 h biorę kolejna dawkę białka gdzieś 18 lub 19 w pracy na przerwie zazwyczaj jem 4 gotowane jajka plus tuńczyk w zalewie wodnej albo jak w oleju ale bardzo rzadko żeby coś w smaku zmienić jak jestem w domu przed spaniem robię 3 serie pompek po 30 powtórzeń plus dwie serie na Bicka standardowo zaczynam od 30 kg a rana tylko nakładam na sztangę 25 i tak w tygodniu cztery takie treningi po noce jak na razie od 3 tygodniu robię przed spaniem ten trening dla polepszenia wizualnie klatki bo mnie wkurza trochę jej wygląd bo jak nie trenuje to na sutkach wygląda jak by niby była obwisła a po pompkach lub treningu jest idealna tak jak bym chciał żeby wyglądała zawsze a co do treningu na klatkę pierwsze ławka skos ,plaska skos hantle,plaska hantle, rozpiętki , ćwiczę jedna partie w tygodniu bo co do mojego planu dnia ciężko mi coś zmienić praca spanie dziecko wiec dużych możliwości na zmiany lub przedłużenia treningu
    maniek86
    Szeregowy

Miasto: Kowary
    Data urodzenia: 25 04 1986

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

jak oceniacie

Postprzez playandwin24 » 29 Wrzesień 2015, o 20:15

Klata fajnie wygląda po treningu bo jest pompa ;)

Napisz swój trening cały i wagę i wzrost. Bo chyba nie robisz klaty i bica 4 x tyg???

Dietę również trzeba byłoby ogarnąć bo na samym białku to mięśnie nie urosną.
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

jak oceniacie

Postprzez maniek86 » 29 Wrzesień 2015, o 20:42

trenuje jedna partie dziennie na Klatkę 5 serii od 12 do 8 powtórzeń na każda partie mięśni na drugi dzień ćwiczę biceps 4 serie bo po klatce mam zakwasy na barkach i czekam aż się zregenerują w środę triceps 4 serie czwartek barki bez grzbietu bo jak na razie nie mam sprzętu na grzbiet wiec mam 3 dni wolne od treningu a co do tych 4 x w tyg to z samego rana lekkim ciężarem i tylko dwie serie wiec jest ledwie co napompowany lub zdarza mi się często że już Bicka nie chce mi się robić i tylko zrobię same pompki a zapomniałem dopisać bo jak ćwiczę pompki dosyć mocno też mi się pompują barki za łebka tak nie miałem jak zaczynałem przygodę z siłką fakt teraz to robi fajny efekt w lustrze bo sam trening nie pompuje mi tak barków jak pompki a co do ćwiczeń staram się je wykonać jak najdokładniej tylko do Bicka opuszczam do końca dłonie i na górze spinam a co do diety to nie jest wcinam same mięso ryz kasza warzywa itp no a i przed spaniem jem zazwyczaj smażone jajka plus przysmażone mięso .
    maniek86
    Szeregowy

Re: jak oceniacie

Postprzez maniek86 » 29 Wrzesień 2015, o 21:01

maniek86 napisał:trenuje jedna partie dziennie na Klatkę 5 serii od 12 do 8 powtórzeń na każda partie mięśni na drugi dzień ćwiczę biceps 4 serie bo po klatce mam zakwasy na barkach i czekam aż się zregenerują w środę triceps 4 serie czwartek barki bez grzbietu bo jak na razie nie mam sprzętu na grzbiet wiec mam 3 dni wolne od treningu a co do tych 4 x w tyg to z samego rana lekkim ciężarem i tylko dwie serie wiec jest ledwie co napompowany lub zdarza mi się często że już Bicka nie chce mi się robić i tylko zrobię same pompki a zapomniałem dopisać bo jak ćwiczę pompki dosyć mocno też mi się pompują barki za łebka tak nie miałem jak zaczynałem przygodę z siłką fakt teraz to robi fajny efekt w lustrze bo sam trening nie pompuje mi tak barków jak pompki a co do ćwiczeń staram się je wykonać jak najdokładniej tylko do Bicka opuszczam do końca dłonie i na górze spinam a co do diety to nie jest wcinam same mięso ryz kasza warzywa itp no a i przed spaniem jem zazwyczaj smażone jajka plus przysmażone mięso waga 75kg wzrost 175 cm .
    maniek86
    Szeregowy

jak oceniacie

Postprzez Michał Bodzioch » 29 Wrzesień 2015, o 21:41

Jedną z metod efektywnego żywienia przed snem jest spożywanie posiłku w przewadze węglowodanowego i tą metodę zastosowałbym u Ciebie jeżeli robisz trening z samego rana. Będziesz miał bowiem poza zasobem glikogenu energię na efektywniejsze wykonanie treningu porannego. Białko (mięso plus jajka) na noc odpuść, nadrabiaj aminokwasy w ciągu dnia.
    http://www.facebook.com/dzikimichal
    ---------------------------------------------
    PLANY TRENINGOWE, PLANY ŻYWIENIOWE I SUPLEMENTACYJNE, TRENINGI PERSONALNE
    *trener personalny
    *instruktor kulturystyki
    *instruktor ćwiczeń psychosomatycznych
    *instruktor trx
    *specjalista ds. żywienia i suplementacji
    *absolwent krakowskiego AWF-u
    Awatar użytkownika
    Michał Bodzioch
    Moderator

Pochwały: 2
    Miasto: Kraków

jak oceniacie

Postprzez Konrad Adamczyk » 29 Wrzesień 2015, o 21:46

Barki mogą Cię po pompkach (edit: i po wyciskaniu) boleć z kilku powodów, zwróć uwagę czy sztangi nie prowadzisz za bardzo nad głowę przy wyciskaniu - gryf powinien pracować na wysokości sutków przy płaskiej ławce (to samo przy pompkach). Jak będą wyżej to barki będą się już mocniej angażować. Przyczyna druga jaka może być to np. wada kręgosłupa.

Twój cel treningowy to nabranie masy czy chcesz odsłonić trochę mięśnia? ;)
    https://www.facebook.com/Konrad-Adamczyk-Trenuj-z-cukrzycą-177285445939780/timeline/
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    *Instruktor kulturystyki, trener personalny, specjalista ds. żywienia i suplementacji
    *Plany treningowe, plany dietetyczne, suplementacja, treningi personalne
    Awatar użytkownika
    Konrad Adamczyk
    Moderator

Pochwały: 5
    Data urodzenia: 04 07 1987

jak oceniacie

Postprzez maniek86 » 29 Wrzesień 2015, o 22:59

Michał z rana robię tylko pompki po pracy idę spać i o 14 mam normalny trening i Konradzie mam odstające łopatki wiec to może być to ale staram się to zredukować jest lepiej odkąd ćwiczę i zachowuje odpowiednia postawę ciała a co bym chciał osiągnąć no wiadomo nabrać trochę jeszcze mięśnia ale też fajnie podkreślić zwłaszcza klatkę i barki żeby się nie zlewały z całością reki
    maniek86
    Szeregowy

jak oceniacie

Postprzez Michał Bodzioch » 29 Wrzesień 2015, o 23:37

Co do odstających łopatek, spróbuj na spiętych łopatkach i lekkim mostkowaniu ułozyć na ławce, myślę że będzie poprawa jeśli chodzi o czucie klatki:)
    http://www.facebook.com/dzikimichal
    ---------------------------------------------
    PLANY TRENINGOWE, PLANY ŻYWIENIOWE I SUPLEMENTACYJNE, TRENINGI PERSONALNE
    *trener personalny
    *instruktor kulturystyki
    *instruktor ćwiczeń psychosomatycznych
    *instruktor trx
    *specjalista ds. żywienia i suplementacji
    *absolwent krakowskiego AWF-u
    Awatar użytkownika
    Michał Bodzioch
    Moderator

Pochwały: 2

jak oceniacie

Postprzez playandwin24 » 30 Wrzesień 2015, o 13:14

maniek86, nie zaniedbuj pleców. Drążek do podciągania, gałąź, trzepak.

Wiosłowania sztangą / hantlami. Odwrotne wiosłowanie Image możesz zrobic jak masz ławkę poziomą i sztangę lub jw trzepak.
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

jak oceniacie

Postprzez maniek86 » 7 Październik 2015, o 20:44

na spiętych łopatkach trochę daje lepsze efekty na lepsze odczucia klatki ale nie kumam z tym lekkim mostkowaniem a co do pleców wystarczy mi że się nadźwigam a często mam że dźwigam od 10 kg do nawet 25 ale to oczywiście nie co każda nockę a ten dzień co powinienem ćwiczyć grzbiet zostawiam sobie na ubytki bo praktycznie w tydzień na tydzień opuszczę jeden trening lub dwa i odrabiam w piątek i sobotę bo wiadomo nie którym razem ciężko odespać nockę i tez nawet u Siebie szukałem gdzie mógł bym się podciągać jak chodziłem na spacery z synem i kiepsko jedyne co to huśtawka która ma bardzo grube drewniane szczeble a dużo bardziej wole jak za moich czasów były metalowe i dosyć cienkie pod chwytem to jeszcze nie sprawia mi takiego problemu ale nad chwytem już beznadzieja
    maniek86
    Szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość