przez Norb1 » 14 Czerwiec 2016, o 00:16
12 ROUNDS INTRA-WORKOUT
to formuła do stosowania podczas trenigu z 23-ema pieczołowicie wyselekcjonowanymi składnikami aktywnymi. Przekonasz się, że ta wysokiej jakości formuła zawierająca beta-alaninę, winian L-karnityny, L-glutaminę oraz taurynę to produkt "must have".
12 ROUNDS INTRA-WORKOUT dostarcza niezbędnych węglowodanów, witamin oraz składników mineralnych. Witaminy B1, B2, B5, B6, B7, B12 oraz fosfor odgrywają ważną rolę w przemianach metabolicznych prowadzących do uwolnienia energii. Witaminy B9 oraz B12 pozytywnie wpływają na redukcję zmęczenia i znurzenia organizmu. Witamina B5 wpływa na regulację syntezy oraz metabolizmu hormonów sterydowych, witaminy D oraz neurotransmiterów. Witamina C wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego zarówno w trakcie jak i po zakończonym wysiłku fizycznym. Pozytywny efekt jest zauważalny przy dziennym spożyciu witaminy C o 200 mg przewyższającym jej zalecaną dzienną dawkę (dawka ta znajduje się w jednej porcji produktu 12 ROUNDS INTRA-WORKOUT). Witamina E zapewnia ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym, natomiast witamina D bierze udział w procesach podziałów komórkowych. Magnez oraz potas usprawnia funkcjonowanie mięśni.*
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC).
Sposób użycia
Rozpuścić jedną porcję produktu (37 g) w 500 ml wody, spożywać raz dziennie.
Informacje o alergenach
Wytworzono z mleka. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe.
Uwaga
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Smaki
Mango, Mrożona herbata malinowa
Opakowania
1665 g - 45 dawki
VITARGO!
Zawiera Vitargo®, opatentowany rodzaj węglowodanów o wysokiej masie cząsteczkowej, która wynosi średnio 500 000 – 700 000. Vitargo® jest unikalne ponieważ jest przetwarzane w taki sposób żeby uzyskać charakterystykę cząsteczkową zupełnie odmienną od tradycyjnych cukrów prostych (np. Glukozy, Fruktozy) oraz Maltodekstryny, które stosowane są w wielu innych produktach. Waga cząsteczkowa Maltodekstryny wynosi około 1 000 – 10 000, a Dekstrozy około 180!
Jest powszechnie przyjęte w kręgach naukowych, że zdolność organizmu do wykonywania wydłużonego, submaksymalnego wysiłku ograniczona jest poprzez dostępność glikogenu zgromadzonego w mięśniach i wątrobie oraz, że jego zapasy mogą zostać zwiększone poprzez przyjmowanie dużej ilości węglowodanów. Udowodniono także, że tempo syntezy glikogenu jest największe w mięśniach, które wcześniej zostały z niego opróżnione poprzez ćwiczenia fizyczne. Szybkość regeneracji glikogenu po wysiłku jest bardzo ważna dla sportowców, których trening opiera się na wykonywaniu ćwiczeń wykorzystujących wysokie, submaksymalne obciążenie oraz dla tych startujących w zawodach obejmujących konkurencje o podobnym charakterze. Synteza glikogenu mięśniowego ze spożytych węglowodanów jest uzależniona od wydajności procesu transportu glukozy poprzez ściany jelit oraz poprzez błonę komórkową komórek mięśniowych, jak również od aktywności enzymów odpowiedzialnych za fosforylację i syntezę glikogenu.
Na koncentrację glukozy we krwi wpływa jej transport z żołądka, poprzez jelit, do krwi. Udowodniono, że osmolalność przyjętego napoju ma wpływ na szybkość opróżniania żołądka – wysoka osmolalność może spowolnić ten proces, a tym samym opóźnić uwolnienie glukozy z jelit do krwi. Korzystając z Vitargo® można stworzyć napój o niskiej osmolalnośći i wysokiej zawartości węglowodanów!
Węglowodany odgrywają bardzo ważną rolę zarówno w procesie regeneracji, jak i pracy mięśni. Dzięki uzupełnionym zasobom glikogenu w mięśniach szkieletowych stanowią wsparcie organizmu podczas intensywnego i/lub długotrwałego wysiłku fizycznego.* Korzystny efekt zauważalny jest przy spożyciu 4 g węglowodanów na każdy kilogram masy ciała. Taka porcja zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni podczas intensywnego wysiłku fizycznego trwającego nawet 4-6 godzin. Dłuższy wysiłek prowadzi do zmęczenia mięśni i wyczerpanie zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Sposób użycia
Rozpuścić jedną porcję produktu (30 g) w 400 ml wody. Spożywać raz dziennie, przed, w trakcie lub po treningu, aby uzupełnić zasoby węglowodanowe oraz energetyczne organizmu.
Fire works od Scitec Nutrition ,
niezależnie czy idę na rower pobiegać czy grać w piłkę, naprawdę nieźle sprawdza się przy tego rodzaju sportach.
FIREWORKS zostało zaprojektowane z myślą o funkcjonalnym wzmożeniu wydolności sportowej! Zawarte w formule 10 cennych składników pomaga w skupieniu uwagi i poprawia funkcjonowanie niektórych ważnych układów organizmu. Profil dawkowania FIREWORKS-a w miarę potrzeby umożliwia wielokrotne dawkowanie.Cechy charakterystyczne dla FIREWORKS-a to dobry smak i świetna rozpuszczalność w wodzie!Formuła nie zawiera kreatyny, dlatego sam(a) musisz zdecydować o jej stosowaniu i dawkowaniu.Na podstawie tych informacji FIREWORKS-a można uznać za bardzo uniwersalny napój energetyczny! FIREWORKS zawiera: 100 mg kofeiny/porcję, 750 mg L-Karnityny, 2050 mg Argininy HCI + Alfa-ketoglutaran wapnia, Glutaminę, Ornitinę, Witaminę C, Cholinę i Witaminę B3.
Sposób użycia
Rozpuścić 1 porcję produktu (12 g) w 400 ml wody. Spożywać raz dziennie na 30-60 minut przed treningiem.
WOD timeline
Informacje alergiczne
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, soję, białko jaj, gluten, orzechy, ryby oraz skorupiaki.
Uwaga
Produkt zawiera substancje mogące mieć wpływ na działanie leków - przed rozpoczęciem stosowania należy skonsultować się z lekarzem. Produkt o wysokiej zawartości kofeiny – 100 mg w jednej porcji. Nie zaleca się stosowania produktu przez osoby w wieku poniżej 18 roku życia lub kobiety w ciąży. Osoby wrażliwe na kofeinę powinny rozpocząć stosowanie od połowy porcji! Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia!
Smaki
cytrynowo – mangowy, cytrynowo – pomarańczowy, cytrynowo – malinowy
Kolejny z kolekcji Gainerów!
50 g wysokiej jakości białka w 1 porcji!
"6-CARB" mieszanka węglowodanów o zróżnicowanej masie cząsteczkowej w tym węglowodanów z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize!
"Jumbo" matriks zawierający dodatkowe składniki!
5 rodzajów kreatyny!
Specjalnie dla osób mających problemy z budowaniem masy mięśniowej!
To pokazało, że ludzie dbają o poziom spożycia składników odżywczych podczas procesu budowania masy mięśniowej oraz krzepy. Innymi słowy jedzą mniej niż im się wydaje oraz mniej niż potrzebują do równomiernego i znacznego rozwoju tych cech. Każdy oczekuje cudów podczas kiedy ignoruje fakt, iż nic nie daje nam takiej siły jak konsekwentne spożywanie porządanej ilości kilokalorii, energetyzujących węglowodanów oraz budujących mięśnie białek. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, iż wielu trenujących nie przeznacza wystarczającej ilości czasu i energii na prowadzenie dziennika diety (jako sprawdzonej metody), wtedy jedynym praktycznym rozwiązaniem jest codzienne stosowanie Jumbo, który zapewnia w dużym stopniu wystarczającą ilość składników odżywczych, pozwalających osiągnąć doskonałe wyniki. 50 gram najwyższej jakości protein w jednej porcji, duża dawka szybko i wolno uwalniających się węglowodanów z 6-CARB matriks oraz inne składniki zapewniają doskonałe odżywianie twojego organizmu przez JUMBO! Skład JUMBO został przygotowany z białek serwatki. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. Poza tym białka zawarte w JUMBO PROFESSIONAL wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. *
Białko serwatkowe uzyskiwane z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina), których organizm nie potrafi ich wytwarzać. Określenie "skuteczności" odżywczej białek zawartych w diecie oparte jest głównie na oszacowaniu w jakim stopniu zawarty w białku azot jest przyswajany i zatrzymywany przez organizm, oraz czy jest zdolny zrównoważyć dzienną utratę azotu.
Współczynnik wykorzystania białka netto (NPU) stanowi procent azotu, który jest przyswajany przez organizm, natomiast wartość biologiczna (BV) stanowi procent zaabsorbowanego azotu, który został "zatrzymany" w organizmie. Tym samym BV stanowi produkt NPU oraz trawienia. Białko serwatkowe jest dobrze trawione i posiada łatwo przyswajalne aminokwasy, dlatego też jego wartość biologiczna (BV) jest bardzo wysoka w porównaniu do innych rodzajów białek pochodzących z mięsa, ryb, jajek czy soi. JUMBO zawiera "6-CARB" mieszankę węglowodanów złożoną m.in. z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize. Waxy maize to wyjątkowa, opatentowana mieszanina wysokocząsteczkowych węglowodanów, które dzięki unikalnemu procesowi wytwarzania posiadają wyjątkowy profil cząsteczkowy różniący się od standardowych cukrów (np. glukoza, fruktoza) oraz obecnej w produktach maltodekstryny. JUMBO jako wzbogacony matriks zawiera optymalną dawkę zastrzeżonej wieloskładnikowej mieszanki kreatynowej "CREA-BOMB". Naukowo udowodniono, że spożycie przynajmniej 3 g kreatyny na dobę zwiększa wydajność oraz efektywność krótkotrwałego, a zarazem wysoce intensywnego treningu jak np. trening siłowy i wydolnościowy*.
Do JUMBO dodaliśmy również dodatkowe aminokwasy w celu uzupełnienia tych dostarczanych z białka, w tym aminokwasów egzogennych. Zawarta w "kompleksie wspomagającym" dawka magnezu pomaga w prawidłowej syntezie białek, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego (wspomaga prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz napięcie mięśniowe, w tym mięśnia sercowego), przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymaniu zdrowych kości i zębów, oraz odgrywa rolę w procesach podziałów komórkowych*. Dodatkowo do produktu dodano BioPerine®, opatentowany ekstrakt z pieprzu czarnego.
*Oświadczenia te zostały naukowo udowodnione przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (KE).
Sposób użycia
Spożywać 1 porcję dziennie. Przed spożyciem wymieszać 1 porcję produktu (220 g) z 400 ml płynu. Zaleca się spożywać zaraz po treningu. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Informacje o alergenach
Wytworzono z mleka. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe. Jest źródłem glutenu. Wyprodukowany z białek mleka. Zawiera lecytynę sojową.
Uwaga
Produkt ten zawiera składniki mogące wpływać na działanie leków dlatego przed jego spożyciem należy skonsultować się z lekarzem! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Smaki
Czekoladowy, Waniliowy, Truskawkowy
KRE-ALKALYN ® BUFOROWANA KREATYNA
AKG
BETA-ALANINA
ARGININA
TAURYNA
BIOPERINA ®
WAXY MAIZE WĘGLOWODANY!
Kre-Alkalyn to opatentowana formuła kreatyny, o tzw „prawidłowym pH”. Buforowany monohydrat kreatyny. Kre-Alkalyn ® to produkt kreatyny o pH powyżej 12, syntetyzowny za pomocą opatentowanego procesu produkcyjnego do zmiany (tego) pH. Celem jest uczynienie go bardziej stabilnym. Około 95% Kreatyny w organizmie znajduje się w komórkach mięśni szkieletowych. Komórki te mogą przechowywać więcej kreatyny, niż ilość normalnie brana z codziennej diety oraz syntetyzowana przez organizm.
Uzupełniona dieta z ALKALY-X, sprawia, że mięśnie zachowują więcej kreatyny. Naukowo udowodniono, że kreatyna w minimum 3 gramowej dawce dobowej zwiększa wydajność w kolejnych wybuchach krótkoterminowych ćwiczen o wysokiej intensywności, takich jak trening siłowy i cardio z interwałem*. ALKALY-X zawiera kilka dodatkowych, popularnych składników suplementów diety dla sportowców, w tym aminokwasy Arginina i Tauryna, a także Beta-Alanina. Beta-Alanina jest endogennym aminokwasem, który jest wykorzystywany przez komórki mięśniowe do syntezy Karnozyny (dipeptyd składający się z Beta-Alaniny oraz L-Histydyny). Karnozyna znajduje się w dużych ilościach mięśni szkieletowych, preferencyjnie zlokalizowane w najsilniejszym typie II szybko skurczowych włókien mięśniowych. Zwiększenie Karnozyny w mięśniach poprzez suplementację, cieszy sie rosnącą popularnością wśród wyspecjalizowanych sportowców i kulturystów