Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Masa a klatka piersiowa

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Masa a klatka piersiowa

Postprzez hultang » 11 Lipiec 2012, o 11:13

Witam serdecznie, zacznę od tego iż:
    Wzrost: 183
    Waga: 76kg
    Budowa ciała: Mezomorfik

Mój staż to 4 lata z czego wcześniej ćwiczyłem jak głupi bez zastanowienia. Zapewne wiecie co mam na myśli :) Myślałem, że chodząc na siłownię będę bykiem ^^ Ale każdy tak myśli jak idzie na siłownię i nic nie wie :) No, ale do rzeczy od 2 lat ćwiczyłem z głową, potem miałem przerwę sporą, jadłem co popadnie. Kiedyś wyglądałem jak patyczak, potem dzięki diecie + suple doszedłem do 76 i tak zostało.
    Mam taki problem, ponieważ patrząc na mnie ogółem łap nie mam wielkich, biceps: 39, przedramię mam chudziutkie, mam malutką oponkę, jak napnę brzuch, to widać mi mięśnie na środkowej części brzucha, ale oponka mała zostaje, na klatce piersiowej po bokach mam tak jak by za dużo skóry albo zbędny fat, tego jest mało, ale jednak to widać i klatka nie wygląda tak jak powinna wyglądać. Już kiedyś się pytałem o to tutaj jaki powód to mógłby być i prawdopodobnie to iż nie robiłem ćwiczeń na pewną partię mięśniową, np. nie robiłem rozpiętek, albo pompek na poręczach. Przód klatki wygląda normalnie, nie mam zastrzeżeń. I teraz moje pytania brzmią następująco i proszę o konkretne odpowiedzi, bo naprawdę mi tego brakuje.

1. Moim celem jest masa, a potem wycinka, więc masować i robić trening ogólny na masę a trening klatki na rzeźbę (Nie wiem czy tak można), by po zbyć się tego zbędnego czegoś po bokach ? Czy robić na wszystkie partie trening na masę i potem np. przy 85kg-90kg robić redukcję ?
    2. Czy przy ćwiczeniach takich jak: rozpiętki + pompki zniknie to w późniejszym czasie jak będę masować mimo tego ?
    3. Jest możliwość, że będę musiał teraz to spalić i potem masować ? (Dodam od siebie iż jak zacznę redukcję to potem znów będę wyglądać jak patyczak)
    4. W czasie masowania + trening na masę + aeroby/interwały zniknie po części np. ta oponka czy wyrówna się to z masą czystą i będzie to bardziej przyzwoicie wyglądało ?

Może i głupie pytania, ale chcę po prostu wszystko wiedzieć co i jak :)
    hultang
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Masa a klatka piersiowa

Postprzez hultang » 12 Lipiec 2012, o 08:02

Odświeżam. Czekam na odpowiedzi konkretne.
    hultang
    Szeregowy

Masa a klatka piersiowa

Postprzez playandwin24 » 12 Lipiec 2012, o 12:37

Dieta to podstawa, trening na masę i do klaty dołóż rozpiętki i wyciskanie hantelek, aeroby rób w dni bez treningu siłowego...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Masa a klatka piersiowa

Postprzez TwojeZdrowie_org » 12 Lipiec 2012, o 14:38

Odradzam aeroby,ponieważ organizm nie bezie miał czasu na odpoczynek i regenerację. Póki co tylko trening siłowy. Pamietaj,że liczy się technika wykonywanych ćwiczeń, nie ich ilość.
    www.twojezdrowie.org - Suplementy CaliVita - Paraprotex, grzybica kuracja, pasożyty kuracja.
    TwojeZdrowie_org
    Starszy szeregowy

Masa a klatka piersiowa

Postprzez TomaszM » 12 Lipiec 2012, o 18:09

1. Moim celem jest masa, a potem wycinka, więc masować i robić trening ogólny na masę a trening klatki na rzeźbę (Nie wiem czy tak można), by po zbyć się tego zbędnego czegoś po bokach ? Czy robić na wszystkie partie trening na masę i potem np. przy 85kg-90kg robić redukcję ?

twój główny cel który sobie wybierzesz (rzeźba/masa) będzie zależał przede wszystkim od diety, a nie od wybranego przez Ciebie treningu.
    Ćwicz wpierw na masę a dopiero potem redukcję.

2. Czy przy ćwiczeniach takich jak: rozpiętki + pompki zniknie to w późniejszym czasie jak będę masować mimo tego ?

Na cyklu masy mięśniowej tkanki tłuszczowej raczej nie stracisz - chyba, że dieta czy trening będą badzo dużym szokiem dla organizmu to minimalnie taki efekt jest możliwy)

3. Jest możliwość, że będę musiał teraz to spalić i potem masować ? (Dodam od siebie iż jak zacznę redukcję to potem znów będę wyglądać jak patyczak)

masło maślane

4. W czasie masowania + trening na masę + aeroby/interwały zniknie po części np. ta oponka czy wyrówna się to z masą czystą i będzie to bardziej przyzwoicie wyglądało ?

aeroby na cyklu masowym w dni nie treningowe (wolne od siłowni) na pewno pozwolą Ci nie łapać tak dużo tkanki tłuszczowej.
    Interwałów nie trenuj.

----

Odradzam aeroby,ponieważ organizm nie bezie miał czasu na odpoczynek i regenerację. Póki co tylko trening siłowy.

temu Panu już dziękujemy - większej bzdury nie słyszałem.
    Dietetyk Sportowy

\\ Indywidualne Diety oraz Plany Treningowe: www.profi-dieta.pl
    Awatar użytkownika
    TomaszM
    Kapitan

Pochwały: 75

Re: Masa a klatka piersiowa

Postprzez valdunn » 7 Grudzień 2021, o 05:10

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość