Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Plan masowy split 4dniowy do oceny

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Plan masowy split 4dniowy do oceny

Postprzez explosion95 » 13 Maj 2012, o 11:39

WItam :) W tym temacie chciałem dowiedziec się od Was, czy mój plan nadaje się do wprowadzenia do siłowni. Liczę ze mi pomożecie i poprawicie plan na idealny, taki jaki ma być. Są tu gotowe ćwiczenia jak i te których nie jestem pewien więc dałem po jeszcze jednej propozycji na ich miejsce. Oczytałem się chyba w wszystkich podwieszonych planach na masę, wziąłem z nich to co jest możliwe jak na moje warunki:
    Zaznaczam, że mam dostęp tylko do prowizorycznej siłowni czyli sztanga, hantle i ławeczka z regulacją kąta. Do masy idealnie, ale wszelkie wyciskania na suwnicach na nogi odpadają...
    Pro/No pro - pisalem to przy ćwiczeniach jako zaznaczenie obecności progresji ciężaru w ćwiczeniu bądź ćwiczenia na stałym obciążeniu (no pro)
    Tak samo jak ocena samych ćwiczeń i kolejności oraz przypuszczalne podsunięcie innych propozycji, ważna jest dla mnie ilość powtórzeń w kazdym ćwiczeniu, wszędzie jest napisana, ale nie wiem czy dobra.
    A i jeszcze jedno. Gdzie moznaby było wsadzić trening brzucha ABS II tak 2-3 razy w tyg? albo więcej, bo nie wiem jaka powinna być częstotliwość

Poniedziałek

Klatka
    1. Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 3s x 10-8-6p (pro)
    2. Wyciskanie sztangi na ławce skośnej 3s x 10-8-6p (pro)
    3. Rozpiętki 3s x 10p (no pro)
    4. Przenoszenie sztangielki zza głowę leżąc 3s x 10 (no pro)
    Biceps
    1. Uginanie przedramion z sztangą stojąc 3s x 12-10-8p (pro)
    2. Wyciskanie sztangielek z supinacją siedząc 3s x 10p (no pro)
    3.Wyciskanie hantli na ukosie („półmodlitewnik” – 1 ręka) 3s x 12p (no pro),albo:
    Uginanie przedramienia hantlą w oparciu o kolano 3s x 12p (no pro)
    Wtorek

Nogi
    1. Przysiady z sztangą 3s x 16-14-12p (pro)
    2. Wykroki z sztangielkami 3s x 18-16-14p (pro)
    3. Martwy ciąg na sztywnych nogach 3s x 20-18-16p (pro)
    Łydki
    1. Wspięcia na palce z sztangą 4s x 35-30-25-20p (pro)
    Czwartek

Barki
    1. Wyciskanie sztangi zza karku siedząc 3s x 12-10-8p (pro)
    2. Wzniosy sztangielek siedząc bokiem 3s x 12p (no pro)
    3. Wzniosy boczne hantli w opadzie 3s x 12p (no pro), albo:
    Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3s x 12-10-8p (pro)
    4. Szrugsy sztangą/hantlami 3s x 20-18-16 (pro)
    Triceps
    1. Wyciskanie sztangi w wąskim chwycie 3s x 12-10-8p (pro)
    2. Wyciskanie francuskie sztangi na ławce leżąc 3s x 12p (no pro), albo:
    Wyciskanie jednorącz sztangielki siedząc 3s x 12p (no pro)
    3. Wyprosty przedramion hantlami w opadzie 3s x 12p (no pro), albo:
    Pompki w podporze tyłem z obciążeniem 3s x 12 (no pro)

Piątek

Plecy
    1. Podciąganie na drążku szerokim chwytem 3s x max
    2. Martwy ciąg 3s x 10-8-6p (pro)
    3. Wiosłowanie hantlą/sztangą w opadzie 3s x 12-10-8p (pro)

Przedramiona
    1. Uginanie przedramion sztangą nachwytem stojąc 3s x 14-12-10p (pro)
    2. Prostowanie nadgarstków nachwytem w oparciu przedramion o ławkę 3s x 20p (no pro)

Ps. Oceńcie też ilość ćwiczeń które wypisalem, np na zasadzie "czy 4 ćwiczenia na klatkę to nie za duzo", sprawdźcie ćwiczenia na barkach bo ostatecznie nie moglem sie zdecydować, oraz jesli to ważne, podrzućcie jakieś ćwiczenie na nogi i izolowane na plecy bo mam tylko 3...
    explosion95
    Szeregowy

Miasto: Krosno
    Data urodzenia: 06 02 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez kamilmen » 13 Maj 2012, o 12:13

w barkach wywal . Wzniosy sztangielek siedząc bokiem 3s x 12p masz wyciąg i maszynę na nogi na nogi i plecy z 5 ćwiczeń
    Kiedy ćwiczysz, twoje ciało wydziela związki chemiczne zwane endorfinami, które wprowadzają cię w stan naturalnego upojenia.
    Awatar użytkownika
    kamilmen
    Starszy kapral

Pochwały: 2
    Data urodzenia: 14 09 1994

Re: Plan masowy split 4dniowy do oceny

Postprzez playandwin24 » 13 Maj 2012, o 12:51

kamilmen napisał:w barkach wywal . Wzniosy sztangielek siedząc bokiem 3s x 12p masz wyciąg i maszynę na nogi na nogi i plecy z 5 ćwiczeń

Myślę podobnie.... Na nogi dołóż Syzyfki na czworogłowego 3 x 12 i na dwugłowego np Żuraw 3 x 10

Plecy dołożył bym coś na środek pleców, górę robisz z barkami dzień wcześniej, skoro nie ma wyciągów to wiosłowanie podchwytem sztangą... powiedzmy:

Plecy:
    1.Podciąganie na drążku
    2. Martwy ciąg
    3. Wiosłowanie sztangą podchwytem
    4. Wiosłowanie hantelką w opadzie
    5. Jeśli będziesz miał siłę jeszcze to przenoszenie hantelki wzdłuż ciała leżąc w poprzek ławki

Moim zdaniem :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez explosion95 » 15 Maj 2012, o 15:09

Dzięki za odpowiedzi :) plan ułożony i wprowadzamy w zycie ;D
    explosion95
    Szeregowy

Miasto: Krosno
    Data urodzenia: 06 02 1995

Re: Plan masowy split 4dniowy do oceny

Postprzez valdunn » 8 Grudzień 2021, o 13:23

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
    languagelaboratory.ruинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
    инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość