Witam,
Chcialbym Wam przedstawic sposob trenowania calych ud:)lydek nie bede tu opisywal bo na nie jest dosc prosty trening
Jak wiemy nogi to filary sylwetki, niewyobrazam sobie czlowieka ktory ma 130cm w klatce piersiowej i 50cm w udzie, choc zdaje sobie sprawe z tego ze tacy istnieja:)) Jak wiecie nogi wymagaja specyficznego treningu, one strasznie nie lubia schematyzowania:) wiec mam dla Was wariant po ktorym zbudujecie duze i masywne uda, pod warunkiem ze bedziecie sie starac i nie bedziecie oszukiwac samych siebie
Krotko i na temat, beda to 3cwiczenia ale w takim ukladzie i tak rozmieszczone ze nie bedziecie mogli usiasc na drugi dzien
1 cwiczenie: Przysiady ze sztanga na barkach
* nogi szeroko
* nogi na szerokosc barkow
* nogi wasko
Jak sami widzicie nie beda to zwykle przysiady, wiec nie szalejcie z ciezarami jesli robicie ktora kolwiek forme przysiadow po raz pierwszy w zyciu:) Dla kazdego z tych ulozen liczba pow bedzie wynosila 10
a serii bedzie az 5:) No i oczywiscie ciezar z kazda seria do gory, dlatego mowie zacznijcie bardzo delikatnie - wrecz od smiesznych obciazen:) przykladowo:
1 seria: stopy szeroko 40kgx10pow
stopy na szerokosc barkow 40kgx10
stopy wasko 40kgx10
2 seria: stopy szeroko 45kgx10pow
stopy na szerokosc barkow 45kgx10pow
stopy wasko 45kgx10pow
I tak sukcesywnie o 5kg w gore az do 5serii:) bardzo waznym elementem technicznym tutaj jest abyscie z kazda zmiana ustawienia stop odstawiali sztange na chwile na stojaki- to dosc istotne dla Waszego bezpieczenstwa, a wlasciwie dla waszych stawow i sciegien:)
2 i 3 cwiczenie sa polaczone, natomiast nic nie stoi na przeszkodzie aby je rozdzielic:) pierwowzor:
Wykroki z hantlami + uginanie podudzi
jest to superseria
takich superserii wykonujemy rowniez 5:) Dla wykrokow z hantlami liczba pow rowna 8 na kazda noge, dla uginania podudzi liczba pow rowna 15:)
Tak ladnie to wszystko wyglada tylko napisane, ale jak zaczniecie juz robic te przysiady to po 4 serii ciezko wam bedzie chodzic, a gdzie tu mowa jeszcze o nastepnych cwiczeniach
) ale coz chcecie miec duze nogi to trzeba pracowac
) ja sie osobiscie sam zdziwilem po takim treningu jak wygladaja moje uda!! po prostu szok - byly PEKATE i DUZE! i Wam zycze dokladnie takiego samego doznania
choc nie bedzie lekko:) Moja wskazowka dla Was: na kazdy przysiad przypadaja 2 glebokie oddechy:) nie zapomnijcie przyda sie