Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Sila klaty.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Sila klaty.

Postprzez thegame » 11 Luty 2010, o 16:19

rafimoc napisał:Jak robisz pompki z wlasnym cialem a wazysz 100kg to nacisk na Twoja klatke piersiowa jest rowny okolo 70kg

Nie no 70kg to przesada, jak będzie z 50 to max
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 11 Luty 2010, o 16:27

Wcale nie przesadzilem:) ok.70% to nacisk na Twoja klatke, wiec latwo policzyc ze 100kg ok.70% to ok.70kg:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez thegame » 11 Luty 2010, o 18:02

Jak Ty żeś to wyliczył?
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Postprzez rafimoc » 11 Luty 2010, o 18:07

sa to oszacowane dane z 2000roku jeszcze, ja tego nie liczylem:) Ale to moze byc bardzo prawdopodobne gdyz jak mialem 90kg na plecach czulem sie jakbym wyciskal 140:) wiec nie wykluczone:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez kusia199208 » 11 Luty 2010, o 22:05

myślisz ze ktoś kto będzie chciał zacząć ćwiczyć będzie przez 2 miesiące robił pompki następne 2 pompki z obciążeniem ?? powodzenie
    z tymi pompkami to trochę bzdura jak dla mnie
    mam brata który jest zawodowym żołnierzem wazy 102kg przy wzroście 193cm ja wazę 75kg gdy siadam mu na kark robi ok 20-25 pompek czyli wyciska jakieś 14x kilo na klatkę 20 razy bzdura jak nie wiem no ale każdy jest inny
    pozdrawiam
    jeśli pomogłem to kliknij pochwała :)
    No Pain No Gain
    Awatar użytkownika
    kusia199208
    Plutonowy

Miejscowość: Rzeszów
    Pochwały: 10

Postprzez rafimoc » 11 Luty 2010, o 22:53

i tu widac jak umiesz liczyc czlowieku..

wazy 102kg wiec nacisk na jego klatke ok 72kg + twoje 75 = 147! Jak nie umiesz czegos dobrze przeanalizowac to najlepiej sie wcale nie odzywaj:)

Pokaz mi ciekawsza metode.. niz Twoje slynne 12-10-8 co piszesz w kazdym poscie. Tu ma byc wiedza z zakresu treningu, co jak dla mnie oznacza rowniez te NIESPRAWDZONE SPOSOBY lub te NIEKONWENCJONALNE! Co do tego czy beda chcieli robic pompki przez 2 miesiace czy nie... ich sprawa.. nikt na sile nie kaze im tego robic, ja jedynie zaproponowalem. Ile jest tematow: " ratunku, stanalem na 100kilo na klatke, co robic??". Trzeba probowac wszystkiego a nie tylko rozpowszechnionych 12-10-8 i kazdy tak jedzie do pewnego momentu, a potem co?? zastoje...po 5-6miesiecy. Co do bzdur to juz nawet Ja z Oliverem sobie wyjasnilismy ze nikt nie bedzie tego sobie zarzucal..ani ja jemu ani on mi.. a Ty to piszesz? Napisz cos lepszego, tez wezme pod krytyczne oko:) z ta roznica ze nie bede pisal ze to bzdura.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez kusia199208 » 12 Luty 2010, o 20:56

daltego napisalem 14x bo nie mam czasu robic
    No Pain No Gain
    Awatar użytkownika
    kusia199208
    Plutonowy

Postprzez kusia199208 » 12 Luty 2010, o 20:58

i ile się nie mylę to 70% z 102kg to nie jest 70kg
    piszą ze chcą jakiś split to maja a powt to przykładowe na każdego coś innego działa osobiście nie robię 12-10
    tylko do 8 powt bo jestem ekto a 12 nic mi nie dawaly
    No Pain No Gain
    Awatar użytkownika
    kusia199208
    Plutonowy

Postprzez BigBoy » 19 Luty 2010, o 09:13

a można zamiast obciążeń stosować taki myk że bawimy się z różnymi wariantami pompek ?? tzn. nogi wyżej rąk i na odwrót , zmiana szerokości rąk podczas ćwiczenia itp.
    BigBoy
    Szeregowy

Data urodzenia: 25 03 1992

Postprzez fuksiu » 19 Luty 2010, o 12:53

to też by było dobre ;)
    fuksiu
    Szeregowy

Miasto: Gliwice

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość