Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Co robie źle !?

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Co robie źle !?

Postprzez zbeloxer » 28 Lipiec 2012, o 21:08

Siemka jestem tu nowy jako iż interesuje się swymi mięśniami chce je troche wyrzeźbić abym się dobrze prezentował mam 15 lat w zime zaczołem robić A6W na kaloryferek lecz po 14 dniu nie miałem możliwości dalszych ćwiczeń zauważyłem iż brzuszek mi sie bardzo dobrze poprawił ale jakoś nie miałem motywacji żeby znów wrócić do A6W ostatnio wymyśliłem sposób na obejście mojego lenistwa zaczołem robić 1 serie A6W w ciągu dnia tylko 1 po 20 powtórzeń wszystko ładnie pięknie ale kaloryferka nie widać :/ więc zaczołem robić inne ćwiczenie którego moi koledzy nie potrafią zrobić albo nie robią więcej niż 10 powtórzeń a 2 z nich ma kaloryfery ja po tym ćwiczeniu wcale się nie męcze tzn poce się bolą mnie ręce ale brzuch nic oczywiście po jakiś 20 powtórzeniach musze przestać bo strasznie bolą mnie ręce 20 sekund mam przerwy i znow moge zrobic 20 powtórzeń dzieki czemu sie bardziej spoce ale mieśnie brzucha mnie wcale nie bolą jeżeli chodzi o ten cały kaloryfer to hmm widać 4 pierwsze nazwe to klocki a 2 kolejne jak wezmę troche tłuszczyk w dół oczywiście wszystko na napince i to widać w świetle pokojowym wieczorem w dzień też widze na napince ale bardzo słabo ... powiedzcie mi co tutaj robie źle że się nie męcze ?
    http://www.youtube.com/watch?v=WT_4zq4u ... e=youtu.be
    2 sprawa jakie moge robić ćwiczenia ? chodzi mi o zacisz domowy ponieważ nie mam dostępu do siłowni ..
    zbeloxer
    Szeregowy

Miasto: Sko
    Data urodzenia: 14 07 1997

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Co robie źle !?

Postprzez Krystian93 » 28 Lipiec 2012, o 21:41

Robisz wszystko dobrze.
    A twoje mięśnie przykrywa tłuszcz (nie dużo jest go ale jednak tam zalega)
    spalisz fat będzie kaloryfer.
    Krystian93
    Szeregowy

Data urodzenia: 10 02 1993

Co robie źle !?

Postprzez zbeloxer » 28 Lipiec 2012, o 21:57

no ok ale już ćwicze ponad miesiac dobrze i ciagle mam tyle samo tluszczu
    zbeloxer
    Szeregowy

Co robie źle !?

Postprzez Krystian93 » 28 Lipiec 2012, o 22:01

bo takimi ćwiczeniami nie spalisz go.
    dodałbym bieganie + zdrowe odżywianie
    zastąp słodycze na warzywa (wyjdzie ci to na plus)
    diety nie masz co robić za młody jesteś.
    A tak w ogóle to mięśnie się latami rzeźbi a ty trenujesz miesiąc ;D

Aha i dodam jeszcze to że nie będziesz miał mega kaloryfera bo nie masz dobrej masy. Ale rzeźba brzucha jako taka będzie.
    Krystian93
    Szeregowy

Co robie źle !?

Postprzez zbeloxer » 28 Lipiec 2012, o 22:25

dużo jeżdże na rowerze i jakos to mi nic nie daje :/ ale spróbuje mam jeszcze 1 pyt dlaczego miesnie po cwiczeniach mnie wcale nie bola ? po prostu nic tak jakbym nie ćwiczyl ...
    zbeloxer
    Szeregowy

Co robie źle !?

Postprzez Krystian93 » 28 Lipiec 2012, o 23:06

może za mała intensywność?
    Krystian93
    Szeregowy

Co robie źle !?

Postprzez zbeloxer » 28 Lipiec 2012, o 23:27

jezeli chodzi o inensywnosc to robie to tak dlugo poki nie zaacznie sie ze mnie porządnie pocić jakieś 10 seri po 20 powtórzeń nie wiem czemu tak sie dzieje jak zaczynalem a6w to po 1 dniu padalem ze zmęczenia a teraz jakos nic
    zbeloxer
    Szeregowy

Co robie źle !?

Postprzez playandwin24 » 29 Lipiec 2012, o 09:06

Ręce Ci wysiadają bo to jest takie dzikie ćwiczenie ;) Ale bardzo dobre...

Może też Twój brzuch osiągnął dobra wytrzymałość a reszta ciała została w tyle, tak jak pisał Krystian93 brakuje Ci masy...

Co do ćwiczenia ugnij kolana trochę i nie schodź na sam dół z nogami i jak idą nogi do góry unieś biodra do góry, wtedy mięśnie brzucha będą pracowały intensywniej... Tylko uważaj na tych krzesłach bo zrobisz kozła ;)

Proszę tutaj masz pokazane... http://www.youtube.com/watch?v=Lf49ZgM-U_A ja bym ciągnął kolana jeszcze wyżej tak jak mówił do samej klaty i nie prostuj do końca...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Re: Co robie źle !?

Postprzez valdunn » 10 Grudzień 2021, o 06:15

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    languagelaboratoryсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 1 gość