Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening ogólnorozwojowy :)

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening ogólnorozwojowy :)

Postprzez felon25 » 15 Luty 2013, o 18:55

Witam :) Od miesiąca robię na siłowni trening ogólnorozwojowy ułożony przez trenera personalnego. Moje ćwiczenia podczas wykonywania dają mi wysiłek bo męcze się gdy mam je wykonać. No ale jak kończe trening nie jestem tak zmęczony jak inni ludzie na siłowni. Pytanie brzmi: Czy czasami coś nie robię źle ? W poniedziałek poszedłem na siłowni robiłem pod koniec wyciąg górny w seriach i obicążeniu jak poniżej:
    1. Rozgrzewka - 20 powtórzeń, obciążenie 12,5 kg
    2. I seria - 15 powtórzeń, 15 kg
    3. II seria - 12 powtórzeń, 17,5kg
    4. III seria - 10 powtórzeń, 20 kg

Byłem zadowolony bo tydzień temu nie było opcji bym przebił 15 kg a jednak dało radę. No ale szczęście nie trwało długu bo dziś poszedłem na trening i wyciąg górny zrobiłem następująco:

1. Rozgrzewka - 20 powtórzeń, obciążenie 12,5 kg
    2. I,II,III - 15/12/10 powtórzeń, obciążenie 15 kg

Gdy chciałem przeskoczyć na 17,5 kg to normalnie zaniemogłem niestety nie dałem rady wogóle ruszyć tego ;/ Co jest nie tak?
    Od miesiąca jak ćwiczę nie miałem zakwasów a ni żadnych dolegliwości. Czy to wynika dobrze dobranych ćwiczeń czy jest jakiś problem w wykonywnaiu tych ćwiczeń albo sam już nie wiem co się dzieje.

Czekam na odpowiedź....
    felon25
    Szeregowy

Miasto: Szczecin
    Data urodzenia: 15 12 1992

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 15 Luty 2013, o 19:11

Serie wymuszone czy do załamania... jeszcze nie pora na nie...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez felon25 » 19 Luty 2013, o 18:35

Jak najlepiej zwiększać ciężar? co jaki czas?
    felon25
    Szeregowy

Miasto: Szczecin
    Data urodzenia: 15 12 1992

Postprzez playandwin24 » 19 Luty 2013, o 18:37

Co serie...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Witam jestem nowy na forum

Postprzez Ediner » 12 Luty 2015, o 11:34

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy w temacie proszę wyrozumiałość
    Fajna rzecz
    Ediner
    Starszy szeregowy

Miejscowość: Polska
    Miasto: Aktualnie Warszawa
    Data urodzenia: 03 02 2029

Re: Trening ogólnorozwojowy :)

Postprzez valdunn » 11 Grudzień 2021, o 10:19

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość