Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Ocena planu na mase

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Ocena planu na mase

Postprzez Adamek_19 » 10 Marzec 2010, o 08:54

Trening ma mase miesniowa
    ZAczalem treningi i chcialem sie dowiedziec co myslicie o takim planie:
    Cwicze systemem takim ze treningi mi roznie wypadaja,bo to wyglada tak: T-W-T-W-W-T-W-T-W-W....Takze w rozne dni tyg wypadaja mi treningi.
    Plan: FBW-robie superserie
    klatka + nogi
    Wycikanie sztangielek skos gora 2x8/6 + przysiady ze sztanga 2x8/6
    wyciskanie sztangi lawka plaska 2x8/6 + wykroki 2x8/6
    plecy+bary
    Wioslowanie ze sztanga nachwyt 2x8/6 + wyciskanie sztangi przed glowa 2x8/6
    Martwy ciag 2x8/6 + unoszenie sztangielek z boku w gore 2x8/6
    Biceps + triceps
    unoszenie sztangi prostej w waskim chwycie(mniejszy niz szer. barkow) 2x8/6 + wyciskanie sztangi na lawce plaskiej wasko 2x 8/6
    Unoszenie sztangielek z supinacja siedzac 2x8/6 + Wyciag 2x8/6

Do tego tak: gdy robie na jednym treningu wszystko w seriach i ruchach te 2x8/6 to na nastepnym treningu nie zwiekszam obciazenia tylko liczbe powt. czyli robie 2x10/8. Potem 2 dni przerwy i zwiekszam obciazenie i znow serie po 2x8/6 a na nastepnym 2x10/8 i 2 dni free itd...

Na brzuch rozpoczalem ABS. A mam do niego pyt,kiedy przechodze na wyzszy poziom,gdy poprzedni staje sie zbyt latwy tak,nie wczesnie????
    To tyle czekam na pomocne sugestie!!!!
    Adamek_19
    Szeregowy

Miasto: Chromakowo
    Data urodzenia: 15 03 1990

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Ocena planu na mase

Postprzez cooler_102 » 10 Marzec 2010, o 10:28

jesli robisz ten trening w jednym dniu to faktycznie jest to "cel masa" ale to jest raczej hst.
    ja bym jednak zwiekszal obciazednie chociaz o 1kg jesli celem jest masa. bo i tak robisz czasem dwudniowe przerwy wiec miesnie zdarzą sie zregenerowac.
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez chunga » 10 Marzec 2010, o 13:46

kto Ci tak doradzl cwiczyc??? superserie klatka z nogmi,...plecy z barkami ???hmm.dziwny ten plan i to jeszcze na początek ,będziesz zakładał mniejsze ciżary niż Cie na to stac wymeczysz organizm ,a nie mięsień.Jak na poczatek za duzo wymyslanki ,zrób normalny FBW jedno cwiczenie na grupe cięzkie złozone i to wszystko. Ta progresja 2X 8/6 w miare dobra,ale w normalnie w ćwiczeniach pojedynczych.Zadaniem treningu kulturystycznego jest napompowanie jednej grupy mięsniowe krwią ,jak Ty chcesz to zrobic trenując klatke z nogami krew "wariatka" nie bedzie wiedziec gdzie ma płynąć
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez Adamek_19 » 10 Marzec 2010, o 16:41

A mi sie wydaje ze wystarczy mi krwi aby napompowac i nogi i klate:] Poza tym,nie bede robic najpierw plecow z klata bo pozniej beda one zmeczone do przysiadow... a czym wymecze organizm? A co do treningu kulturystycznego to ja mam wrazenie ze przybiera on rozna postac zaleznie od postawionego sobie celu....ja juz wczesniej mialem wiele przygod z silka ale regular jest kilka miechow wiec ja technike itd juz znam i pewne podstawy....
    Adamek_19
    Szeregowy

Postprzez chunga » 10 Marzec 2010, o 17:14

no nic rób sobie jak chcesz ,jestem tylko ciekaw skąd wytrzasnąłes ta metode trenigową????,skoro uwazasz ,że to na mase to ok.
    Program na mase ma byc jak najprostrzy,jak chcesz dużo unieśc w wyciskaniu na barki ,skoro najpierw wymeczysz się podciąganiem sztangi ,bedzie musial użyc 1/3 cięzaru mniej.
    Wg. mnie to jest jakas metoda dla rugbisty ,czy zawodnika MMA.
    Poczytaj np. jak robil masę John Grimek ,nie bylo wtedy odżywek ,ani SAA.Najważniejsza jest prostota treningu na mase.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 10 Marzec 2010, o 17:28

przepraszam pomyłilem sie ,chodzilo mi o plan Rega Parka
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez thegame » 10 Marzec 2010, o 18:05

Adamek - zanim zaczniesz układać plany treningowe radzę trochę teorii złapać, bo te twoje "superserie" klatki z nogami pozostawię bez komentarza.

Masz parę linków, poczytaj trochę i wróć z nowym planem

http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=2&t=179

http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=2&t=216

http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=2&t=75

http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=2&t=111

http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=2&t=114
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Postprzez Mateusz » 10 Marzec 2010, o 20:19

też pierwszy raz widze nogi z klata
    Awatar użytkownika
    Mateusz
    Chorąży

Pochwały: 7
    Miasto: Kosakowo
    Data urodzenia: 12 07 1993

Postprzez rafimoc » 10 Marzec 2010, o 21:41

a dla mnie to normalka, klata z nogami na 1 sesji treningowej. Maxymalne stezenie hormonow,super sprawa:) tylko inaczej to polacz:
    Klatka +nogi
    bary + bicepsy
    plecy + tricepsy

I w takiej kolejnosci,ze:
    Siady zawsze na poczatku (ogolnie nogi) klatka pozniej
    MC w srodku plecow i ok.

Ja to bym widzial tak bardziej:
    Siad przod/siad tyl x12 (dodajac 2,5 co tydzien i jak nie wyrobisz to schodzisz na 11pow itp) siady zamiennie co tydzien
    Wykroki x12-15
    uginanie podudzi na maszynie x20

Wycisk plasko analogicznie jak w siadach
    wycisk skos x12-15
    wycisk glowa w dol x12-15
    rozpietki x20

To tak odnosnie klaty i nog, w plecy,barki,bicepsy i tricepsy nie wnikam.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Adamek_19 » 11 Marzec 2010, o 08:13

dla mnie tez to normalne taki plan....poza tym superserie maja na celu skrocenie czasu calego treningu a wiadomo ze czesto mowi sie ze powinien trwac og 45 minut. Robie ten trening iwogole nie jestrem zmeczony ani mniej nie podnosze, trenowalem wczesniej bez superserii i ciezary byly takie same. Poza tym odnoszac sie do wypowiedzi chunga,to niby co mialbym robic z nogami jak nie klate?? Kazzda inna czesc ciala jest powyzej pasa wiec czy ja robil z nimi klate,bary czy plechy to ta krew i tak nie bedzie wiedziala co ma robic-idac twoim tokiem myslenia musial bym nic nie robic z nimi no chyba ze lydke czy 2 glowe ale to wydaje mi sie glupie. Plan jest jakby masa z sila,to nie jest konkret masa wiem to. Rafimoc-dzieks;] pza tym to tak wlasnie robie,siady na poczatku przed klata, pomylkowo to napisalem odwrotnie jest nogi + klatka...
    Adamek_19
    Szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość