Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Ocena planu na mase

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Ocena planu na mase

Postprzez GIGNFR78 » 11 Marzec 2010, o 18:12

Wg mnie lepiej jechać małymi ciężarami a robić dokładnie niż dużym i krzywde sobie zrobić. Tak mnie nauczono.
    Forma i treść ważniejsza niż liczby.
    youtube.com/watch?v=N4txinHPCn0&feature=related tandem 93 hardcord
    youtube.com/watch?v=g4H5gRATnOA 113feat-vitry-allstar na zielonym motorze to ja.
    GIGNFR78
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 9
    Miasto: chorzów
    Data urodzenia: 28 11 1978

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Lord » 11 Marzec 2010, o 18:16

to też dobra metoda ale raz na jakiś czas trzeba wejść na większe ciężary tak dla nowego bodźca do wzrostu
    Cel: 100+ kg, plecy jak szafa i na brzuchu krata :)
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Pochwały: 63

Postprzez GIGNFR78 » 11 Marzec 2010, o 18:18

To wtedy robie 5x5 wg zasad pavel tsatsouline. Polecam jego książki.
    Forma i treść ważniejsza niż liczby.
    youtube.com/watch?v=N4txinHPCn0&feature=related tandem 93 hardcord
    youtube.com/watch?v=g4H5gRATnOA 113feat-vitry-allstar na zielonym motorze to ja.
    GIGNFR78
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 9
    Miasto: chorzów
    Data urodzenia: 28 11 1978

Postprzez thegame » 11 Marzec 2010, o 18:23

W superseriach najlepiej łączyć partie położone antagonistyczne, dlatego nie widzę sensu robienia "superserii" nogi klatka. Co do robienia ich na jednym treningu, to jak kto woli.
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Postprzez Adamek_19 » 11 Marzec 2010, o 19:22

chunga -Po Pierwsze- podchodzac do rekordu to wybral bym dzien free bez treningu. Po drogie Treningi piotrkowicza Gluchowskiego itd to jest troszke starsza liga i nie zamierzam trenowac tak samo jak oni...to chyba normalne. Z tego co wiem przy Fbw nie trenuje sie to calkowitego upadku miesniowego-przy splicie jaki preferowal yates to zrozumiale. Wskaz mi zdanie w tym co ja pisalem wczesniej ze jest lekko bo ja go nie widze.
    Superserie maja na celu zwiekszenie intensywnosci-i tak jest i lubie wlasnie takie treningi. "...jestem przeciwnikiem robienia superseri na mase..."- dlaczego jestes przeciwnikiem? Przeciez superserie robil Arnold wspominiany wyzej wiec powinienes byc za.... Zadziwia mnie negowanie czegos czego sie w zyciu nie robilo...w tym przypadku nogi + klatka
    Adamek_19
    Szeregowy

Miasto: Chromakowo
    Data urodzenia: 15 03 1990

Postprzez Adamek_19 » 11 Marzec 2010, o 19:28

Ok rozniez myslaem nad redukcja aby robic 10/8....moze byc tak?? Przy 12/10 gdy wczesnie trenowalem nie czulem sie zbyt ok,na wikszym znacznie lepiej czuje miesien
    zostawiam klate z nogami bo ona jest priorytetem a niechce robic jej z plecami bo pozniej plecy przy przysiadach zbyt dojechane sa....
    Adamek_19
    Szeregowy

Postprzez chunga » 11 Marzec 2010, o 21:04

Robie ten trening i w ogole nie jestrem zmeczony ani mniej nie podnosze.

to jest to zdanie
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez rafimoc » 11 Marzec 2010, o 21:57

Adamek uscislijmy superserii nie robi sie na nogi i klatke tylko na partie antagonistyczne np. bicepsy>tricepsy, prostowniki>brzuch,klatka>plecy

natomiast mozesz laczyc klatke z nogami na 1 treningu,ale najpierw dobrze zrobic nogi i nastepnie klatke. Albo to rozbic na dwie sesje treningowe:
    a) dwuglowe ud,czworoglowe,lydki czyli glownie izolacja a na klatke 3 wyciskania:skos,plaska,glowa w dol
    b) siady,wykroki,wypychanie na suwnicy i izolacja na klate 3 rodzaje rozpietek plasko,skos i glowa w dol

tak to moze wygladac
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Adamek_19 » 12 Marzec 2010, o 07:51

Chunga-ok,ale wielokrotnie pisalem tez ze nie jest lekko a to zdanie wyglada tak gdyz chcialem raz a dobrze potwierdzic ze nie czuje sie gorzej niz bym trenowal bez superserii,nie jst na tyle za ciezko aby wykonywac kolejna partie z strata mocy czy techniki.
    Ok wezme to pod uwage ale wlasmie chcac robic superserie to te moje polaczenie wydaje sie najlepszym polaczeniem-mocno biore pod uwage bezpieczenstwo plecow. A powt10/8 moga zostac? Progresja co tygodniowa?
    Adamek_19
    Szeregowy

Postprzez thegame » 12 Marzec 2010, o 13:07

Adamek_19 napisał: A powt10/8 moga zostac? Progresja co tygodniowa?

Ad1- jeśli trening na masę to najlepiej tyle powtórzeń żebyś czuł pompę, w granicach 8-15

Ad2. progres rób w ten sposób, jak dobierzesz ciężar i zrobisz nim 15 powtórzeń to czas na progres ciężaru i pod tym kontem układaj serie. Najważniejsze to nie marnować powtórzeń. Często widzę jak łepki cisną po 12 powtórzeń ciężarem, którym mogliby zrobić spokojnie 20 i pózniej się dziwią, że nic nie rośnie. Jak ma rosnąc jak nie ma bodzca? Mięsień musi być spompowany, żeby dostarczyc do niego krew, a wraz z nią składniki odżywcze. No chyba, że jedziesz planem na siłę, ale to już inna historia.
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość