Szybkie logowanie
  • Strona główna Inne Sztuki Walki
  • COMBAT 56

Rozmowy i dyskusje na temat wszystkich sztuk walki, między innymi: boks, mma, krav maga, aikido, taekwondo, karate, judo, kick-boxing, sumo, kung-fu, zapasy, wrestling.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: COMBAT 56

Postprzez GIGNFR78 » 4 Kwiecień 2010, o 11:18

I miało być nie dały mi rady.
    Forma i treść ważniejsza niż liczby.
    youtube.com/watch?v=N4txinHPCn0&feature=related tandem 93 hardcord
    youtube.com/watch?v=g4H5gRATnOA 113feat-vitry-allstar na zielonym motorze to ja.
    GIGNFR78
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 9
    Miasto: chorzów
    Data urodzenia: 28 11 1978

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez KowalX » 4 Kwiecień 2010, o 11:27

GIGNFR78 napisał:I miało być nie dały mi rady.

No to dobrze świadczy o tobie.Ja też trenuje i również systemy militarne trenowałem i się nie sprawdzają.Sam kravat to udowodnił w walkach mma gdzie "mistrzowie" nie doszli do drugiej rundy.Na świecie już od dawna rezygnuję się z systemów ,bo się zwyczajnie nie sprawdzają.Np w USA jednostki specjalne przeszły na bjj.Ze znającymi się w temacie sportów walki,których znam mają podobne stwierdzenia,to samo ludzie z jednostek specjalnych.Spróbuj zbić rękę boksera czy kopnąć w jaja osobę będącą w ruchu to zmienisz zdanie chyba,że trafisz na laika.Sprawdzić pewnie bym się sprawdził wyzwania lubię :)
    Fizjologia, żywienie

Odpowiedzi na pytania dają wiedzę, zrozumienie ich daje mądrość.

Image
    Awatar użytkownika
    KowalX

Pochwały: 10

Postprzez GIGNFR78 » 4 Kwiecień 2010, o 11:38

Powiedz mi czemu dalej to uczą , tylko że w mma masz zasady.
    Znam gośia LE i był w siłach specjalnych w francji i powiem że ja młody nie dam mu rady a jest po 50.
    Trzeba umieć wyczuć przeciwnika.
    youtube.com/watch?v=g4H5gRATnOA 113feat-vitry-allstar na zielonym motorze to ja.
    GIGNFR78

Postprzez KowalX » 4 Kwiecień 2010, o 12:27

GIGNFR78 napisał:Powiedz mi czemu dalej to uczą , tylko że w mma masz zasady.
    Znam gośia LE i był w siłach specjalnych w francji i powiem że ja młody nie dam mu rady a jest po 50.
    Trzeba umieć wyczuć przeciwnika.

Daj mu zawodnika mma na jakimś poziomie i nawet bez zasad gwarantuje ,że go zamiecie. I on pewnie nie uczył się tylko combat.Znajdź jakiegoś mistrza ,który opiera swoje techniki o system bojowy,nie ma takich.I gdzie dalej to uczą w Polsce przechodzi się na kravat ,który też jest wątpliwy(wszystko opiera się na tym,że albo kolesiostwo,albo niewiedza prowadzi do nauki tego badziewia).I co to za zasady w pierwszych mma u zawodników jedynym ograniczeniem było ,że nie mogą dłubać oczu i gryźć,wszystko inne było dozwolone włącznie z ciągnięciem za włosy i kopaniem w krocze i nic z tych rzeczy się nie sprawdziło.Zawodnicy tzw systemów bojowych padali jak muchy.Też znam ludzi z Legi Francuskiej i tam takich rzeczy się nie uczą.To samo w USA i wielu innych już dawno od tego poodchodzili.Osoby z jednostek anty w Polsce też wybierają style oparte na mma.W Rosji sambo.Również swoje przeszedłem w tym temacie.
    Chcesz zobacz jak to wygląda np. USA:
    http://rapidshare.com/files/371874405/U ... Manual.pdf

I Wesołych Świąt jak już gadamy hehe ;)
    Fizjologia, żywienie

Image
    Awatar użytkownika
    KowalX

Postprzez GIGNFR78 » 4 Kwiecień 2010, o 12:39

Ja przeszedłem test sił specjalnych 6 tygodniowy we francji. Hm to czemy dalej uczy Kups Combat 56 policje i słuzby mundurowe?
    Krav jest dobra ale ta zakazana, a w polskich szkołach głownie uczą podstawy.
    Też trenowałem Savate ale 6miesięcy w francji.
    Wątpie byli go pokonali, miał rózne wyzwania i zawsze wyszedł z tego bez wysiłku. oni mają instykt przetrwania.
    GIGNFR78

Postprzez KowalX » 4 Kwiecień 2010, o 13:20

GIGNFR78 napisał:Ja przeszedłem test sił specjalnych 6 tygodniowy we francji. Hm to czemy dalej uczy Kups Combat 56 policje i słuzby mundurowe?
    Krav jest dobra ale ta zakazana, a w polskich szkołach głownie uczą podstawy.
    Też trenowałem Savate ale 6miesięcy w francji.
    Wątpie byli go pokonali, miał rózne wyzwania i zawsze wyszedł z tego bez wysiłku. oni mają instykt przetrwania.

Co do Kravata dawałem z niego pokazy samoobrony, trenowałem krav-mage bojową i nie opowiadaj mi ,że jest dobra.Obrona przed nożem nie wiedząc jak zachowa się przeciwnik.Ja trenuję od 19lat i spotkałem się wieloma stylami,systemami.Nie tylko Kups uczy,wyrobił sobie markę i ślepo mu wierzą.Poza tym ludzie dopuszczający systemy w rządzie nie mają pojęcia o walce.Ma też swoje układy.Nie chce mi się tłumaczyć jak to wygląda w Polsce ,ale nie tylko pan Kups tu uczy są też ludzie ,którzy wiedzą co nieco np Mirek Okniński,który szkolił instruktorów czy Roy Harris uczący żołnierzy z 1Półku Komandosów z Lublińca.
    Też uczestniczyłem w szkołach przetrwania.Jest różnica trenowania teoretycznych systemów ,a kontaktowych nowoczesnych stylów.Takim czymś to sobie można co najwyżej uzupełnić umiejętności.
    Moti Horenstein mistrz Oyama Karate oraz Kravata założyciel jednej ze szkół,instruktor kravki w wojsku izraelskim.Wszystkie walki ,które przegrał w mma(było ich 6) skończyły się przed czasem.
    Fizjologia, żywienie

Image
    Awatar użytkownika
    KowalX

Postprzez GIGNFR78 » 4 Kwiecień 2010, o 13:34

Przeczytaj to;http://www.greendevils.pl...ryl/wywiad.html.
    U tego gośćia ucze się.
    Ja trenowałem też ta bojowa i gość który trenował mma nie dał mi rady.
    Każdy system walki ma swoje plusy i minusy.
    GIGNFR78

Postprzez KowalX » 4 Kwiecień 2010, o 13:55

GIGNFR78 napisał:Przeczytaj to;http://www.greendevils.pl...ryl/wywiad.html.
    U tego gośćia ucze się.
    Ja trenowałem też ta bojowa i gość który trenował mma nie dał mi rady.
    Każdy system walki ma swoje plusy i minusy.

Ile trenował to mma i u kogo?Na pewno nic tam nie osiągnął.Kravat,combat systy podobne nie nadają się do niczego,bo na pewno nie do samoobrony co najwyżej na pokazy i dla laików.I jak już mówiłem ów pan trenował również inne sporty walki ,a o taekwondo się nie wypowiadam :).Dobrze,że u niego się uczysz i co z tego?Kalaki też trenowałem i też nic ciekawego.Antyterroryści też stawiają na system oparty na bjj z elementami,boksu,kicka i technik interwencyjnych.Też znam mistrzów kalaki hehe.Na świece już dawno zdali sobie sprawę ,że teoria ,a praktyka to dwie różne rzeczy i dobrze ,że u nas pare osób to wie.
    Fizjologia, żywienie

Image
    Awatar użytkownika
    KowalX

Postprzez GIGNFR78 » 4 Kwiecień 2010, o 14:11

3 lata i gdzieś na śląsku. Widze po za mma nie widzisz świata. Kazdy system walki uczy czegoś.
    GIGNFR78

Postprzez KowalX » 4 Kwiecień 2010, o 14:29

GIGNFR78 napisał:3 lata i gdzieś na śląsku. Widze po za mma nie widzisz świata. Kazdy system walki uczy czegoś.

Pod okiem jakiego trenera ,bo dużo trenerów używa nazwy do przyciągania osób.3lata chyba coś nie sprawdził się w tym.Nie ,nie tylko mma jest czegoś warte.Dałem przykład mma ,bo najbardziej jest zbliżone do realizmu i ma najmniej ograniczeń.Trenowałem kilka rzeczy i znam parę osób więc w miarę rozeznanie jest.Mówię ,że kravat i combat(swoją drogą pojęcie stosowane w Polsce) to teoretyczne systemy.Pan Kups też niczego nie wymyślił swoją drogą.Powiedziałem co wiem ,pokazałem przykłady i rób co chcesz z tą wiedzą.Jak kiedyś zauważę gdzieś mistrza kravata czy innego wymysłu ,który coś osiągnął w sportach walki ,a już najlepiej ,który bazuję wyłącznie na tym systemie to będzie coś.Już swoje ów mistrz pokazał krawata ,którego dałem za przykład.
    Fizjologia, żywienie

Image
    Awatar użytkownika
    KowalX

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sztuki Walki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość