Witam,
od dłuższego czasu jadę własnym planem treningowym (4x w tyg) , plan jest nie co hardcorowy jak dla nie których ale osobiście z efektów jestem zadowolony ; ) , a więc :
Poniedziałek (Klata + Plecy) :
1.
* Ławeczka płaska klasyczne wyciskanie 4x 15
* Rozpiętki na ławce skośnej 4x12
( Ławka -> rozpietki -> odpoczynek i dalej , ławka -> rozpiętki.. )
2.
* Ławeczka skośna 4x12
* przenoszenie sztangielki (czy jak to sie tam nazywa) 4x10
(tak samo jak z ławeczką i rozpiętkami, a dla rozmaicenia treningu zmieniam co jakiś czas kolejność , tzn ławeczke płaską łącze z przenoszeniem hantli i a skos z rozpiętkami )
3.
*Martwy ciąg 4x6-8
*wiosłowanie sztangielką
4.
*Cwicznie na motylka na wyciągu - przyciąganie drożka do brzucha ( nie wiem jak to sie dokladnie nazywa)
*ściąganie drożka za kark (szeroko)
** na sam koniec podciąganie sie w szerokim uchwycie 2x max
Wtorek (bic-tric) :
1.
*Modlitewnik 4x6-8
*prostowanie tricepsa(drążkiem nachwytem) na wyciągu 4x8
2.
*klasycznie ćwiczenia bica hantlą 4x10
*prostowanie rąk na wyciagu (liną)
3.
*pompowanie bica hantlami małym cięzarem 2x25-40(na rękę)
*pompki na poręczach -2x max
*** dla urozmaicenia treningu pompowanie hantlami zamieniam raz na jakiś czas na siódemko-wanie , prostowanie rąk na wyciskanie francuskie sztangą łamaną , bądź też wyciskanie hantli za głowy (na triceps) czy jak to sie tam nazywa ; )
Środa - WOLNE(teoretycznie)
45-60min aerobów - trucht
Czwartek:
powtórka z rozrywki tzn, trening z wtorku na ręce, ze względu na symetryczność ciała muszę nacisk nałożyć na ręce ; )
(od razu mówię , że nie czuję przetrenowania )
Piątek(barki + kaptury + nogi(teoretycznie)
1.
*Wyciskanie sztangi za głowy 4x8-10
*Unoszenie hantli wzdłuż ciała 4x-10
2.
*Wyciskanie sztangi z przed siebie 4x8-10
*Unoszenie hantli przed siebie 4x10
3.
*unoszenie sztangi wzdłuż ciała do brody 4x8-10
4. jedno ćwiczenie na kaptury sztangą 4-5x6-8
5. Nogi przeważnie robie na maszynach + przysiady
Sobota - aeroby 45-60min
Niedziela - Całkowite wolne
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
*brzuch - w każdy dzień treningowy tj. poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek na koniec treningu 10-15min (siłowe)
** po 3 na 4 treningi w tygodniu przypada bieganie 20-25min tzn aeroby ; )
Dieta - 6 posiłków dziennie w miarę możliwości , zdrowe jedzenie , 0 fast foodu , ograniczenie prawie do zera alkoholu
Suplementy - aktualnie skromny cykl na kreatynie(mono) + l-glutamine + ryboza + HMB(jako antykatabolizm ) , OMEGA3 , ZMA
Czy są efekty takiego treningu ? tak jak już wcześniej pisałem , jak dla mnie to są - nie czuje przemęczenia , po treningu czuję ze odwaliłem kawał dobrej roboty ( dodam że po treningach typu sama klata albo klata z tricem/bicem praktycznie nic nie czułem i mało co szło (bynajmniej mi)) .
Informacje o Mnie :
Waga: Około 71kg
Wzrost: 180cm
Staż: ponad rok (coś koło półtora) dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć
Cykle: mam za sobą cykle na takich suplementach jak między innymi : Massacra 2 , Nitrobolon 2, Nitrobolon Enegizer , NO-Xplode , Cell Mass .
Obwody ? - praktycznie nie mierze się zbytnio bo widze wizualne efekty jedynie co moge powiedzieć to biceps 36-37+(na pompie)
MAXy ? - Klata 80kg (tak wiem słabiutko) , biceps 2x 39-41kg ponieważ nie wiem ile dokładnie waży łamana sztanga , martwy ciąg to jedynie moge powiedzieć ze 60-70kg na serie .
To by było wszystko na temat mojego dziennika treningowego ,
Pozdrawiam ,
BarTTeZ .
Autor postu otrzymał pochwałę