Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
X-Share napisał:Według mnie KRAV MAGA jest zdecydowanie bardziej rozwinięta i dopracowana , chociaż Pan major Arkadiusz Kups wymyślił naprawdę bardzo skuteczny system..
KowalX napisał:Co ma wojsko do walki wręcz?Nikt z takim gnatem po ulicy nie chodzi ,jeśli w ten sposób byś się bronił zwyczajnie poszedłbyś siedzieć.Poczytaj link ,który przesłałem Ci we wcześniejszym poście tam również jest walka nożem czy bronią i system jest oparty na mma ,a nie na nieskutecznych rzeczach.Zobacz jak na tej górce walczą to przecież porażka.Niby ring czemu nie jest dobrym miejscem ,bo co nikt z krawata czy innego badziewia nigdy tam sobie nie poradził?Przecież mógł robić praktycznie wszystko ze skakaniem na głowę włącznie.Chyba nie sądzisz ,że ten dziadek czy inni z tego grona na filmie poradzili by sobie np. z shogunem .Poza tym film jak wiele takich jest propagandowy jak im podobne na różne tematy.Pokazywanie przez dziadka obrony przed nożem jest żenujące i chyba nie miał styczności nigdy z prawdziwym nożownikiem.Jedno przechanie i na 1-1,5cm skóra się rozłazi ,poprzecinane ścięgna.Nóż nigdy nie idzie po zaplanowanej drodze i jestem w 100%pewien ,że jak bym go miał dziadek nie dałby mi rady i skończył cały pocięty.Jak mam opierać się na instynktach to po grzyba uczą się kombinacji .poziom tych adeptów jest hmm hehe
W stanach się walczy ,a nie teoretyzuję:
http://www.youtube.com/watch?v=oZTpEL6v ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=PWk-xesF ... re=related
I ma to na celu głównie utrzymanie sprawności,bo nikt inteligentny nie zakłada ,że żołnierz znajdzie się bez broni no chyba,że się naoglądał rambo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość