Aerobincza 6 Weidera To Oszustwo!
A6W jest jedną z najgorszych dróg, jaką możesz wybrać, do ćwiczenia mięśni brzucha.
Dzisiaj chcę Ci przedstawić, jak ćwiczyć mięśnie brzucha, by osiągnąć pożądany przez Ciebie rezultat i uniknąć bólu pleców. Ból w plecach jest jednym z wielu "efektów", jakie może Ci dać Aerobiczna 6 Weidera. Oprócz tego możesz w ogóle nie zobaczyć rezultatów Twoich ćwiczeń, gdyż ćwiczenia te są:
- jednopoziomowe (na jedną partię mięśni brzucha, których tak naprawdę jest kilka),
- codzienne (brak jest czasu na regenerację mięśni, a optymalna ilość ćwiczeń, to jest 2-3 razy w tygodniu),
- w ogóle omijają tkankę tłuszczową (pracują tylko mięśnie proste brzucha),
- wymagają dużo czasu (jeżeli ćwiczyłbyś we właściwy sposób, to przy 3 tygodniu trening trwa już pół godziny, a to dopiero połowa całego cyklu treningowego, gdzie musisz ćwiczyć codziennie),
- ćwiczenia te w znacznym stopniu obciążają kręgosłup, a niemożliwe jest prawidłowe wykonywanie ćwiczeń brzucha, gdy chociaż jedna partia mięśniowa wzmacniających tułowie jest zmęczona lub obolała.
Skąd to się w ogóle bierze? Są 4 główne powody:
1). Ludzie nie rozumie tego, na czym polega ćwiczenie brzucha i jak wyrobić sobie mięśnie, i pozbyć się tłuszczu z brzucha. Mają bardzo małą, ograniczoną wiedzę na ten temat. Postrzegają to w sposób bardzo płytki, jednowymiarowy, a jest tak naprawdę złożonym procesem.
2). Ludzie mają brak podstawowej wiedzy na temat ćwiczeń. Nie wiedzą jakich ćwiczeń używać, aby wyrobić dany obszar brzucha, zmienić jego wygląd na taki, jaki się chce i osiągnąć pożądany przez siebie efekt.
3). Ludzie wykonują ćwiczenia w niewłaściwy, zły sposób, a gdy nie przynosi im to efektów, próbują ćwiczyć mocniej, szybciej, energiczniej, dłużej, co nasila tylko negatywne skutki złego wykonywania ćwiczeń.
4). Ludzie w ogóle nie wykonują ćwiczeń na mięśnie brzucha.
Mogłeś sobie teraz pomyśleć: "O jakie to musi być trudne! Na pewno nigdy mi się to nie uda".
Mam jednak dla Ciebie DOBRĄ INFORMACJĘ.
Ty już wiesz w czym tkwi problem. Teraz wystarczy go tylko rozwiązać.
A jeśli sądzisz, że musi to być męczące i skomplikowane, to powiem Ci coś coś szokującego.
"Odchudzanie i Ćwiczenie Mięśni Brzucha Jest Łatwe*, a Lenistwo Jest Dobre**."
* - jeśli wiesz, jak do tego podejść
** - jeśli wiesz, jak je dobrze wykorzystać
Już mówię, jak to zrobić. Oto rozwiązanie:
Po pierwsze, wiedz, że brzuch, to nie tylko mięśnie proste brzucha.
To także mięśnie skośne brzucha i mięśnie poprzeczne brzucha.
...a także prostownik - mięsień prostujący kręgosłup, który jest używany w niektórych ćwiczeniach na brzuch.
Ćwicząc mięśnie proste brzucha wyrobisz sobie tzw. kaloryfer, ale ćwicząc tylko mięśnie proste brzucha, Twój kaloryfer będziesz wciągnięty w brzuch, kratka na brzuchu będzie słabo widoczna, a po bokach brzucha będziesz miał "dziury", które będą psuły efekt wyrzeźbionego brzucha.
Za wypchnięcie Twojego "kaloryfera" do przodu, by był lepiej widoczny, a krańce "kostek" mięśni brzucha lepiej widoczne, a także za szerokość tułowia i jeszcze wygląd opiętych mięśni brzucha na ciele (bez zagłębień i dziur pod żebrami) jest odpowiedzialny mięsień poprzeczny brzucha.
Za wypełnienie "dziur" po bokach brzucha, odpowiedzialne są także mięśnie skośne brzucha, które są naokoło mięśnia poprzecznego. Każde z tych dwóch mięśni ćwiczy się jednak w inny sposób.
Jednak zanim dojdziesz do takich dylematów jak: tu zapełnić, tam wypchnąć, tu dorzeźbić, tam poszerzyć, prawdopodobnie zainteresuję Cię...
Co Ćwiczyć, By Mieć Kaloryfer Na Brzuchu?
Możesz oczywiście ćwiczyć tylko mięśnie proste brzucha, jeśli interesuje Cię tylko kaloryfer na brzuchu. W dalszej części powiem Ci właśnie jak dobrze wyćwiczyć mięśnie proste brzucha, które są odpowiedzialne za kaloryfer na brzuchu.
Przedstawię Ci i dokładnie opiszę najskuteczniejsze ćwiczenie na mięśnie proste brzucha (i nie są to brzuszki). Omówię, gdzie pojawią się błędy u ćwiczących, jak ich uniknąć i jak ćwiczyć by mieć znakomite rezultaty ćwiczeń.
Teraz Ci tylko wspomnę, że kaloryfer na brzuchu można zobaczyć po ćwiczeniu mięśni prostych brzucha i pozbyciu się tłuszczu z brzucha. Mięśnie i tłuszcz nie są jednak tym samym. Nie jest możliwe zamienienie się tłuszczu w mięśnie. Mięśnie, a tłuszcz mają zupełnie inny skład. Mięśnie są z białka, a tłuszcz jest z tłuszczu. Potrzebne są dwa rodzaje ćwiczenia, aby zrzucić tłuszcz i wyrobić mięśnie brzucha.
Mam dla Ciebie DRUGĄ DOBRĄ INFORMACJĘ.
Jeżeli Ty też o tym wszystkim długo nie wiedziałeś, to po prostu nikt Ci o tym wcześniej nie powiedział.
A prawda jest taka, że ja też bardzo długo o tym nie wiedziałem. Dopiero, gdy poznałem pewnego faceta, która miał "kaloryfer" na brzuchu, to po rozmowie z nim, olśniło mnie. To było coś niezwykłego. Potem jeszcze uzupełniłem swoją wiedzę dzięki książkom i serwisom Internetowym po polsku i po angielsku.
Poznałem prawdę na temat ćwiczenia brzucha i gdy zastosował tą wiedzę w praktyce, w ciągu tygodnia zobaczyłem pierwsze rezultaty, a po dwóch miesiącach miałem już kaloryfer na brzuchu.
Jak Wykonywać Ćwiczenie, Dzięki Któremu Wyrobisz Mięśnie Brzucha?
Ćwiczenie, dzięki któremu wyrobisz mięśnie proste brzucha (te odpowiedzialne za Twój kaloryfer na brzuchu), to tzw. spięcia leżąc. Ćwiczenie to jest bardzo podobne do tradycyjnych brzuszków jest ma jedną zasadniczą różnicę.
W tym ćwiczeniu zginasz tułowie w miejscu złączenia brzucha i klatki piersiowej, a nie w miejscu złączenia brzucha z dolną częścią ciała.
Jest to bardzo ważne. Nie podnosisz całego ciała do góry, tylko górną część tułowia, od klatki piersiowej w górę. Brzuch pozostaje na podłodze.
Dzięki takiemu ćwiczeniu, nie tylko wyrobisz mięśnie brzucha, ale też unikniesz bólu pleców po skończeniu ćwiczeń.
Jeżeli jednocześnie uginasz tułowie i napinasz plecy, to wywołujesz ogromny nacisk na swój kręgosłup pod nienaturalnym dla niego kątem.
Ja dzisiaj pracuję przy biurku, ale kiedyś pracowałem tylko fizycznie (na budowie, albo przy łopacie). Jeżeli schylasz się, niekoniecznie by podnieść cegły, czy wykonać ziemię łopatą (ale wtedy nacisk na kręgosłup jest większy), ale nawet by sięgnąć po zakupy w sklepie z dolnej półki, to nie pochylaj pleców do przodu.
Zawsze pochylając się do przodu, rozluźniasz mięśnie pleców i wtedy cały ciężar ciała ląduje na kręgosłupie. Kręgosłupa nie zregenerujesz tak łatwo, jak mięśni pleców. To mięśnie pleców wykorzystuj do tego, aby przytrzymywały ciężar ciała czy ciężar jaki podnosisz.
Plecy wtedy zachowaj proste, a ugnij nogi w kolanach i pochyl całe ciało (z plecami trzymanymi prosto), lub po prostu kucnij.
W przypadku ćwiczenia brzucha, musisz zginać ciało, bo tylko wtedy pracują mięśnie brzucha, ale możesz też jednocześnie uchronić swój kręgosłup. Wystarczy, że będziesz pozostawiał dolną część tułowia (od dolnych żeber w dół) na podłodze, a podnosił tylko górną część ciała (od klatki piersiowej w górę).
Pochwały przyznane za posta: 2