Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • prosze o pomoc . klatka wogole nie rosnie

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: prosze o pomoc . klatka wogole nie rosnie

Postprzez Ufok » 6 Kwiecień 2010, o 13:30

mozesz jak najbardziej to tez dobre cwiczenie ale nie tyle tego w jednym treningu xD
    na nastepny cykl mozesz wymienic glowa do gory na glowa na dol
    pzdr
    "Trzeba mieć jaja żeby trenować i jeść w specyficzny sposób.
    Dzień po dniu, tydzień po tygodniu, rok po roku... Czy masz dość jaj
    żeby zmierzyć się z życiem w którym każdy dzień wygląda podobnie?"

- AnimalPak Journey
    Awatar użytkownika
    Ufok
    Starszy szeregowy

Pochwały: 1
    Miasto: Bydgoszcz

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez lMathew » 6 Kwiecień 2010, o 13:41

BOKSER napisał:z sztanga na klatke z tym jest problem ze jak nia cwicze to czuje tylko ręce a klatki nic a jak cwicze hantlami to bardziej ja rozciagam i wtedy moge powiedziec ze ja czuc.
    moze dlatego ze troche sie garbie i nie moge dokładnie sie wyprostowac ;/

Skoro dobrze czujesz i wiesz, że ten mięsień jest trenowany to jak najbardziej powinieneś tak robić. Jednakże ze sztangą również powinieneś się obyć i robić chociażby skosy nią.

Ufok napisał:jak cwiczysz na siłownie to popros kogos bardziej doswiadczonego zeby ci powiedzial, zademostrował to cwiczenie bo sztanga na plasko jest doś waznym cwiczeniem
    poza tym zeby czuc klate a nie rece to szerzej zlap sztangę, a jak wtedy nie czujesz to zrob serie bez koszulki i zobaczysz ze mimo to ze nie czujesz klaty to ona pracuje (chyba ze zle robisz technicznie xD)

oczywiscie mozesz cwiczyc rowniez hantlami ale ja zmieniam co cykl- cykl hantlami, cykl sztanga

80proc ludzi ćwiczących na siłowni nie jest wstanie zaangażować całej klatki piersiowej przy wycisku sztangą. Jest to przereklamowanie i nie rewelacyjne ćwiczenie na cycki. Są o wiele lepsze. Jeśli chodzi o wyciskanie to opisałem to [w spisie treści działu możesz znaleźc link] jak wyciskać poprawnie. Łapiesz szeroko sztangę, łokcie prowadzisz bardziej na zewnątrz.

W każdym bądź razie wyciski sztangielek, wyciski młotkowe, rozpiętki, buterfly, brama itp bardzo dobrze pojadą klatę ;)

BOKSER napisał:ok :) dzieki wielkie aaa jeszcze mam jedno pytanko
    dlaczego nie cwiczyc głowa w doł ?
    na siłowni mowili mi ze to istotne cwiczenie na dół klatki aby klatka ładnie wygladała i zeby ja zaokraglić

Na skosie w dół "podcinasz" klatę - staje się ona bardziej wyraźnie wybita od spodu. i ładnie podcięta. Równie dobrym [niektórzy mówią, że lepszym] są pompki na poreczach ;) Możesz robić jak najbardziej.

Plan dość przeładowany. Powinieneś starać się układać go na razie zgodnie z obowiązującymi kanonami a później możesz układać pod swój organizm - jak Ci lepiej.
    Image
    **Prace techniczne. Niebawem powracam**
    Awatar użytkownika
    lMathew
    Starszy sierżant

Miejscowość: Łosice
    Pochwały: 23
    Miasto: Łosice
    Data urodzenia: 07 05 1991

Postprzez rafimoc » 6 Kwiecień 2010, o 13:45

skupie sie tylko na klatce nie na calym treningu, bo to na niej Ci najbardziej zalezy, od poczatku:

Juz w pierwszym cwiczeniu popelniasz zasadniczy blad, bo wyciskanie na maszynie mozna podciagnac pod cwiczenie izolowane z tego wzgledu ze tor prowadnicy/maszyny jest zgoła inny niz sztangi.

To jest pierwsza sprawa, druga nie ma u Ciebie rozpietek, to one wlasnie wspaniale rozciagaja miesien piersiowy wiekszy. Przedstawie Ci swoja propozycje z uzasadnieniem.

1. Wyciskanie na plaskiej 12,10,8,6 wiadomo progresja, cwiczenie wielostawowe na sam poczatek
    2. Wyciskanie na skosie + wyciskanie glowa w dol w serii laczonej, pompa bedzie niesamowita na skosie dodatnim 12,10,8 glowa w dol regresywnie: 12,15,20
    3. Pompki + wypychanie na maszynie w serii laczonej - wiem ze cwiczysz na profesjonalnej silowni, tez na takiej cwicze i zapewniam Cie ze nie bez powodu to cwiczenie nazywa sie "pompka" pompki 3x30,wypychanie na maszynie 3x20
    4. rozpietki - 3x15, zalecana wieksza ilosc powtorzen zeby dobrze rozciagnac klatke,nieco ja wzmocnic a takze zapobiec kontuzjom.

Pozdrawiam

Autor postu otrzymał pochwałę
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Ufok » 6 Kwiecień 2010, o 13:46

W każdym bądź razie wyciski sztangielek, wyciski młotkowe, rozpiętki, buterfly, brama itp bardzo dobrze pojadą klatę ;)

najważniejsze to wolne ciężary

- AnimalPak Journey
    Awatar użytkownika
    Ufok
    Starszy szeregowy

Postprzez thegame » 6 Kwiecień 2010, o 13:47

Słuchaj się Rafała i rób tak jak Ci napisał.
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Postprzez lMathew » 6 Kwiecień 2010, o 13:50

Ufok napisał:

najważniejsze to wolne ciężary

hmm czy sztangielki to nie są wolne ciężary? Brama bardzo dobrze 'robi' przyczepy mostkowe przez co środek klaty jest pełniejszy i śmiało można dać to na dobicie. Tak samo buterfly - izolacja na dobicie na koniec.
    Image
    Awatar użytkownika
    lMathew
    Starszy sierżant

Postprzez Ufok » 6 Kwiecień 2010, o 13:52

thegame napisał:Słuchaj się Rafała i rób tak jak Ci napisał.

po 1
    najbardziiej powinien sluchac sie siebie
    po 2
    to ze jest moderatorem nie znaczy ze jego wypowiedzi sa ponad wszytkich na forum po to sa inni userzy zeby ttez pmagac wiec nie rozumiem czmu ma sie tylko rafala sluchac ...

- AnimalPak Journey
    Awatar użytkownika
    Ufok
    Starszy szeregowy

Postprzez rafimoc » 6 Kwiecień 2010, o 13:57

Nie jestem w zaden sposob wyrozniony, jestem zwyklym userem to ze jestem na zielono nie znaczy ze jestem nad wszystkimi, nie mysl w ten sposob Ufok.

Swoja wiedze staram sie przekazac na to forum i pomoc dzieki temu osobom ktore tego chcą.
    Ja jestem otwarty na propozycje, ale z tego co tu piszesz Ufok to generalnie nie zrobilbym dobrego treningu klatki tak zeby ja na maxa poruszyc z zastoju.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez lMathew » 6 Kwiecień 2010, o 13:57

Ufok napisał:
    thegame napisał:Słuchaj się Rafała i rób tak jak Ci napisał.

po 1
    najbardziiej powinien sluchac sie siebie
    po 2
    to ze jest moderatorem nie znaczy ze jego wypowiedzi sa ponad wszytkich na forum po to sa inni userzy zeby ttez pmagac wiec nie rozumiem czmu ma sie tylko rafala sluchac ...

Pewnie dlatego, że ma dużą wiedzę zarówno teoretyczną jak i praktyczną. Być może dlatego, że jest moderatorem działu trening i musi bądź co bądź wykazywać się ogólną znajomością tegoż tematu. Jeszcze jednym powodem dla którego warto wziąć jego słowa do serca jest jego postawa i to co sobą reprezentuje - jego wyniki mówią same za siebie.

A dlaczego tak Cię to ruszyło?
    Image
    Awatar użytkownika
    lMathew
    Starszy sierżant

Postprzez Ufok » 6 Kwiecień 2010, o 14:02

dlaczego ?? ;p
    gdyz jako jeden z pierwszych pomogłem mu jak umiałem,poswicilem troche czasu,
    a jak rafal (sorry ze po imieniu ale nie chce mi sie nicku kopiowac) odpowiedzial raz to odrazu trzeba sie go sluchac i samo to ze tylko on za pomoc otrzymal powchwale...

- AnimalPak Journey
    Awatar użytkownika
    Ufok
    Starszy szeregowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość