Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD
Litwin81 napisał:
Napisałeś tak:
Bcaa w postaci suplementu nie zaczyna się wchłaniać po 30minutach nie ma mowy. A ja napisałem że po 30 minutach,gdyż takie widziałem dane producenta,maksymalne stężenie osiąga po godzinie.Wcześniej to się chyba trawi(zostaje rozpuszczona otoczka kapsa i dopiero później zawartość) a nie wchłania.
Litwin81 napisał:Dalej stwierdziłem fakt że nie podejmowałeś tematu ceny więc zrobiłem to ja,gdyż uważam to też za ważny aspekt,
Litwin81 napisał:nigdzie nie pisałem że masz żal,to już tylko twoja nadinterpretacja.
Litwin81 napisał:Poza tym jeżeli chcesz być zrozumiany to wstawiaj cudzysłów tam gdzie powinien być,a nie że odnoszę się do twojego zdania a ty mi później piszesz że chodziło ci o coś blisko znacznego.Bo gdybym się czepiał(a tego nie robie)to mógłbym odnieść wrażenie że dla ciebie woda ma taką samą osmotyczność co pożywienie.
Litwin81 napisał:Co do koksu to on właśnie po to jest by szło szybciej,każdego indywidualny wybór czy chce z niego korzystać czy nie.
Litwin81 napisał:Nie pisałem także że szybciej urośniesz jedząc odżywki,napisałem że branie suplementu bcaa przed treningiem jest wygodniejsze i tańsze,bo raz że nie każdy ma chęci i czas na jedzenie a dwa że jak już pisałem trawienie białka z pożywienia i tak będzie dłuższe niż BCAA.
Litwin81 napisał:I ostatnie,w pierwszych badaniach było wskazanie by spożywać glukoza z kreatyną,gdyż insulina która wydziela się po jej spożyciu jest transporterem,cukier nie jest transportrem kreatyny,tak samo jak to że insulina pomaga kreatynie,bo czasy "pracy" obu są odmienne.
Litwin81 napisał:Najwięcej argininy jest w orzechach,ale już widze tłuczenie się nimi przed treningiem i do tego jak wliczyć te kalorie do dziennego bilansu?Bo tych orzechów trzeba by spożyć ponad 100 gram,a to już ok.600 kcal.Widze że niektórzy na siłe chcą pokazać ze coś można,więc albo są purystami albo lubią się czepiać.
Lord napisał:co do capsów to zgadza się
dlatego proch dużo lepszy
Lord napisał:w czasie wchłaniania
nie tracimy czasu na rozpuszczanie się capsa
Michalski też pisał że otoczka się długo rozpuszcza
Litwin81 napisał:
Chyba piszesz tak dużo że nie do końca ogarniasz co napisałeś.Przedstawiłeś mi swoje zdanie,nie badania,których także wymagałeś od innych na poparcie każdego zagadnienia więc puszczam te uwagi na temat wchłanialności i trawienia mimo uszu,bo każdy może mieć swoje zdanie.A tak w ogóle to sam piszesz mową potoczną a czepiasz się mnie o stwierdzenie:
Litwin81 napisał:Jest to takie samo stwierdzenie potoczne jak z tą twoją wodą i przelatywaniem,ale u mnie już błąd dostrzegłeś,natomiast inni mają rozumieć wszystko tak jak ty to sobie wymyśliłeś.Co do osmozy to chodziło mi że tylko woda ma taką by faktycznie przelecieć,lepszą jedynie posiada izotonik.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość