Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
Kwachu napisał:KowalX - Jak pamietasz temat białek juz przedyskutowaliśmy.
Poziom tłuszczy będzie zalezny od celu treningów, intensywnosci...
KowalX napisał:Przedyskutowaliśmy i jak pamiętam nie ma żadnych opcji by nie wliczać roślinnego.
Kwachu napisał:
Kwestia dyskusyjna.
Kwachu napisał:Co do tłuszczy,nie warto przekraczac 30%.
Kwachu napisał:zgadza sie można skomponować całą pulę aminokwasów, ale czy będzie to samo co kawał miesa?
KowalX napisał:Około 60-70% aminokwasów powinno pochodzić ze źródeł zwierzęcych.
KowalX napisał:A czy uważasz ,że jeśli zjesz na np. porcję posiłku 20g białka mięsa zamiast np. na porcję 15g białka mięsa,5g białka roślinnego to zbudujesz więcej mięśnia?
Kwachu napisał:
To z wiedzy teoretycznej w praktyce, róznie to wyglada
Kwachu napisał:Na przyrost masy mięsniowej składa sie tyle spraw, ze nie ma sensu sprowadzac to do samego białka
Robiłem kiedyś test zywiłem sie przez tydzień jedynie określonym źródłem bialka.
-jajka
-mieso kurczak/indyk
-nabiał
-mięso czerwone(wieprzowina polędwica)
-wegetarianizm(wszystkei powyzej wyeliminowałem)
-ryby
Najkorzystniej wypada mieso czerwone, brałem pod uwagę wszystkie aspekty.
Na miesie czerwonym, bardziej poprawia sie jakosc miesni, efekty sa zdecydowanie lepsze(mówie to nie o tygodniowym tescie bo głównie bazuje na miesie czerwonym)
Z mojego punktu widzenia białku nie jest równe białku.
Znasz moje zdanie mieso tkanka zywa, jajko, żywa komórka.
Zauwąz ile rodzajów frakcji białek zawiera mieso wołowe, wit i min podane w kilku formach...
Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość