Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
Kwachu napisał:Nie pisze tu o wyeliminowaniu takich produktów jak pszenica soja czy roslinny straczkowe, a o nie liczeniu ich do calosci jesli chodzi o bialko z racji ze jest silnie wbudowane w strukture w strukturę niestrawna, która buduje strukture roslinny.
Kwachu napisał:Na temat estrogenów w rybach mi nic nie awiadomo, znam tylko info o rteci. Produkty dla kobiet w okresie menopauzy sa oparte na soji więc stad chyba jesne ze soja nie jest korzystna dla "chłopa" z racji obecnosci fitoestrogenu
Kwachu napisał:Kowal informacje o enzynach znajdziesz nawet na głupiej wikipediaii, jest to pzredstawione tak samo jak podałeś.
Kwachu napisał:Ja akurat z tego co pamietam z innego zródla posiadam te informacje. Nie wiem czy nie było tego zcase w ksiazce jana awęckiego "Zywienie czowieka zdrowego i chorego"(ale mozesie pomylilem).
Sfermentowana soja jest jak najbardziej OK(opisałem to), ale zauważ ze większosc produktów zjadanych dzisiaj pod postacia roznych wyrobow (np; kotleciki) mało kto je dzisiaj fasole sojową.
Kwachu napisał:Bakterie gnilne i fekalne znasz? To skutek nie strawionego do konca produktu ktory zalega w jelice grubym.(z ciekawostki kefir zawiera bakterie oczyszczajace jelita z tych bakterii)
Kwachu napisał:KowalX - na dobra sprawe znajdziesz dietetyków którzy bedą negowali spozycie soji.
Kwachu napisał:Te badania mówia tyle co nic. Jak żywli sie Ci ludzie w czasie testu i przed nim, sa aktywni fizycznie, czy siedza z piwem przed telewizorem?...
Kwachu napisał:Takich pytań można zadac jeszcze kilka. Pisze jeszcze raz czemu produkty oparte na soji robia taka forore dla kobiet w okresie menopauzy?
Razja wikipedia nie jest najlepszym zrodłem ale podałem ze nawet tam mozna znalesc informacje o enzymatyce.
Skoro Cie nei obchodza to po co ta cala dyskusja?
Kwachu napisał:Tak jesli coś jest nie trawione lub nie trawione w pełni te bakterie osadzaja sie w jelitach, moga doprowadzić do nowotwora więc ma to coś wspólnego z sprawą
Kwachu napisał:Czytałem tylko wycinek twój wiec na opierajac sie na nich niewiele jest informacji.
Kwachu napisał:Mam mie prawo takie zdanie w kwesti soji? Mam, wiec nie wiem dlaczego na sile starasz mnie sie przekonac do czegos co ty twierdzisz.
Kwachu napisał:OK sprawdze.
Ok zgadza się jak poszukamy to znajdziemy wiele korzystnych informacji na temat soji. To bedzie sie tyczyc do wielu produktow mleko tez ma swoje plusy, mieso, jajka... ale kazdy ma tez minusy.
Kwachu napisał:Nikt nie reklamuje miesa. Mleko jest nareklamowane np: "Pij mleko bedziesz wielki" akcja powstała bo jest nadprodukcja mleka, z dobrych zródle wiem ze na wyzszych uczelniach wielu wykładowców jest sponsorowanych przez lobba mleczarskie, Uczą studentów Ci przekazuje swoja wiedze klientom przy spządzaniu jadłospisów. To tem dla Kowalskiego, paker zywi się inaczej w prost mówiąc nie zdrowo, bo co w nadmiarze jest zdrowe?
Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość